1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Python

  Python Well-Known Member  De jön az OMON...:   
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Lehet hétfőn már nem Lukasenko lesz a góré??? Hát ez gyors volt....
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

  Ne kiabáld el, tucatnyi OMON -os teherautó, meg vízágyúk érkeztek, lásd feljebb az egyik videót. Meg egy csomó fehér zsákba betáratott utcakő van elrejtve a lépcsőknél, nem a tüntetők vitték. Ezt is lásd feljebb.
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  L
  Lehet már Alekszandért mennek és nem a tüntetőket verni.... Lassan Game Over!!

  De azt nem látni ki lesz az utód...
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Nem hinném, azok agymosottak kategória, kb. olyan mint a Vörös Gárda vagy az SS. Ezek a sötét ruhások, akik terepszínűben vannak azok nem az OMON -hoz tartoznak, látszik is a reakciójukon, hogy igazából nagyon nem akarnának ott lenni, ahol vannak. Aztán megjelent pár paranccsal egy OMON -os elöljáró, és nem lehetett tovább ölelgetni a "készenlétiseket", akik amúgy ha jól tudom, egy katonai alakulat tagjai.
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Jaja ez így van az OMOM és a KGB tagjai tudják,ha Lukasenko megy akkor nekik reszeltek így aztán ők kitartanak a rendszer mellett.
   
  Python likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Az amerikai politikai elit komolyan síránkozik azon hogy '91-ben nem segítették a Szovjetunió mégtöbb részre esését. (de ott voltak a tömegpusztító fegyverek) 2014 év elején volt Obamának egy beszéde ahol kifejtette hogy meg kell akadályozni Oroszország további erősödését. Nem sokkal utánna jött az ukrán balhé.
  Oroszországot csak úgy tudják jelentősen meggyengíteni ha több egymással ellenséges államokra bontják. Az hogy mi itt a NET-ről nyert infok alapján mit látunk az egy töredéke a vallóságnak. Ha az is valóság egyáltalán. ("Csak az az igazság amit én hazudok") Szerintem van egy folyamat ami jól mutatja Oroszország démonizálását.

  Az elején, a Jelcini időkben akkora volt a baratság hogy az orosz politikai elit még el is hitte hogy akár NATO tag is lehet, de aztán belelógott a kezük a bilibe és felébredtek.
  A folyamat most a belorusz válságnál tart. Véleményem szerint a cél ugyan az mint az ukrán esetben, csak az eszköz más. Nem szokták minden nap emlegetni de tesztelte az USA a magyar embereket is.
   
  ghullaire, fip7, nyugger and 4 others like this.
 11. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Hirtelen megugrott a szélsőbaloldali kommentelők száma. Csak én látom így? Normál esetben nem érdekel, mert a vélemény szabad, de már kezd szándékos támadásba fordulni.... MAcnak javaslom a topic átfésülését...... trollmentesítését.
   
 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. Python

  Python Well-Known Member

  Elméletileg a hadsereg lezárta a külvárosokat, legalább is ezt pletykálják. Tippre ez a mai tüntetés sem lesz estére békés, sajnos!
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ugyan, szakemberekre minden rendszernek szüksége van. 1-2 fejet kell felmutatni, a többiek maradnak.
   
  honved, oregbogaras and Python like this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Jól van ez így, hirtelen megtudtuk, hogy az omon és a kgb az = waffen ss. Majd 22-ben azt is megtudjuk ha nyer újra a hazai elit, hogy a kr és a tek is az ss reinkarnációja.
  Tegnap este amúgy pont eszembe ötlött, hogy 22-ben talán nálunk ugyan ezen módszerek alapján menekítik ki majd romániába donét annát, majd pár elte-s szabad-bölcsész csajszi és barátnőik menetet tartanak a rendőrsorfal előtt, mivel túl kevesen vannak eleinte szétszórtan a városban pár 20-30 fős csoportokban fognak tiltakozni, hogy nagynak látszódjon a tömeg.
   
  ghullaire, fip7 and b4l4g3 like this.
 16. Python

  Python Well-Known Member

  Nézd, a mai Beloruszia az egy mini Szovjetunió Az erőszakszervezetek kiemelt egységei kb. a régi nagyhatalom ideológiai sajátosságai alapján működnek ott a mai napig. Ez pedig a KGB és az alegységei, meg az OMON. (De kérdezz meg erről pár belorusz ismerősöd ha van, kb. azt fogják mondani amit leírtam zanzásítva.) Ez egy tény, de ennek aztán semmi köze nincs a magyar Rendőrséghez, a TEK -hez, stb., meg a hazai politikai realitásokhoz. Legalább is én nem írtam semmi olyat, ami erre utalna.
   
  SilvioD likes this.
 17. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ovi megmondta, hogy ha nem muszáj, akkor ő nem szól bele más országok belügyeibe.

  Ehhez szokta is tartani magát(, de pl. a Venezuelai báb-elnököt is elismertették vele egy ügyes eu-s néppárti trükkel, aztán abból is mi lett?) Azt is mondta, hogy nem akarja az orosz határt nyugatabbra látni. Gondolom szivárványos zászlós uniós bábokat sem szeretne oda. Ami a két véglet között van, az nekünk megfelel. Lukasenkóval vagy nélküle, az tökmindegy.

  Megjegyzem ő sem számoltatta el a 2006-os agresszorokat, pedig részben az ő támogatóit ütötték szét, vagyis most nem lenne elég hiteles a kritikához. :rolleyes:
   
  tindalos, ghullaire, dkes and 3 others like this.
 18. honved

  honved Well-Known Member

  Minden csoda 3 napig tart. Én már nem is foglalkozom ezzel a témával. Jövő héten rend lesz, pár hét, vagy 1-2 hónap múlva az EU is megnyugszik. Szankciózik egyet és ennyi. Akiket kellett, Minszkben gyorsan begyűjtöttek és megvertek, megkínoztak. Hát nem európai történet az biztos. Ugyanakkor nem hinném hogy Lukasenka hatalmát ezzel meg lehet bentről dönteni. Az istenadta népet, úgy tömegében, nem tudom mennyire érdekli a dolog. Azért ez egy régi SZU utódállam, a maga minden áthozott szokásával, hagyományával. Mint Ukrajna Meg a többi, Közép Ázsiában. A balti országok a kivételek, a többi nem. Szerintem Putyin kapja össze magát és a baltiak kivételével szállja meg az össze többit és annektálja.
   
  vata likes this.
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ne hasonlítsuk már magunkat Lukasenkohoz" a Fehérorosz helyzetet a magyarhoz, mert totál tévút. Lukasenko, Milosevic szintű diktátor. Nem kár érte ha bukik!
   
  jimkirk, Galthran, dkes and 3 others like this.
 20. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Az lehet, de a mai tüntetők ha 20 év múlva visszanézik, hogy mit értek el Lukake megbuktatásával és kiket juttatnak majd hatalomba akkor lehet odafagyna a mosoly az arcukra....
   
  antigonosz, ghullaire and kacsacsor like this.

Ezen oldal megosztása