1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

  Viktor vissza akarja szerezni Dunaújvárost, ezért a hirtelen keménykedés, egyébkét soha nem mondta, hogy az oroszok felszabadítók voltak.
   
 2. Rex meus Deus meus

  Rex meus Deus meus Well-Known Member

  Ezért nem szabad teret engedni az uszítóknak, egyik oldalon sem...

  Ha kitörne egy magyar-szlovák konfliktus, tulajdonképpen saját magunkat ölnénk..

  Európa népeinek/nemzeteinek összekell(ene) tartania..
   
  szuvorov, ghostface, Wilson and 3 others like this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Na oké, 1945 "felszabadítás". Legyen. De mit a fa..t csináltak itt 1956ban?
   
  gergo55 and anonim999 like this.
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen de ez annak is szólt,hogy az utóbbi időben megint nagyon jók lettek a magyar amerikai kapcsolatok és Putyin nem hülye pontosan tudja O.V,hogyan politizál,amivel Putyinnak különösebben nincs baja amíg O.V betölti az oroszok számára a hídfő szerepét az EU-n.
   
  SilvioD likes this.
 5. Matróz Kommandó

  Matróz Kommandó Well-Known Member

  Viktor nem most lett jóba Trumpékkal, a szoboravatás jó apropó, de ez alapvetően Dunaújváros miatt van. Politika érdekekről szól. Itt is ott is.
   
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  És mivel fenyegetnek majd minket! Mi nem tudunk igazán veszteni azon, ha megromolnak az orosz kapcsolataink, ők viszont igen!
   
  ladagrant likes this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Jó azért az oroszok is tudnak meséket mondani, de a jugók kitettek a pofonért, ugyebár volt egy puccs, amivel megdöntötték a kormányt és nyíltan németellenesek lettek.
  Igaz minket sem hívtak az oroszok a Don-hoz (vagy mégis? Kassa?), de a "felszabadításunk" után mehettek is volna isten hírével vissza a sztyeppére a tudatlan ősbarmok, de legkésőbb '56-ban is távozhattak volna. A kassai bombázásra a kedves szovjetek sem tudtak tökéletes választ adni, annyi biztos, hogy a lelőtt szovjet gépeken lévő térképeken Kassa még szlovákiához tartozott, így lehet azokat a szlovákokat akarták támadni akik nálunk hamarabb háborúba léptek ellenük. (Én szerintem viszont lehetett román provokáció is a kassai bombázás).

  "csehszlovákia felosztása? Ha a kedves orosz a bécsi döntésre akar gondolni, mint aktív résztvevő, akkor nézzen meg mondjuk egy Nagy-Magyarország térképet elsőnek.
  1941 jún 27 meg a háborúba lépésünk napja, nem pedig "csehszlovákia" felosztásáé.

  Kezdenek elpofátlanodni az oroszok, holott azért az utóbbi években sokban segíthettük őket közvetlen és/vagy közvetetten az EU-s különutas politikánkkal.
   
  vata, Pogány, svajcibeka and 3 others like this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Molotov-Ribbentropp paktum? A lengyelek tudnának mesélni a felszabadításról. :)
   
  vata and Pogány like this.
 9. megazez

  megazez Well-Known Member

  Legyenek háklisak, csupa hazug történetből lettek "hős" szovjet katonák. Dédinagymamám mesélte még régen apámnak, hogy az a szovjet sírkő amit kötelező minden évben megkoszorúzni annak a mesével ellentétben a valós története annyi, hogy jött a felszabadító előember megerőszakolta a nőt a férje pedig egy az egyben felszúrta a vasvillára, a másik katonának aki rajta volt meg annyi a története, hogy a saját tisztje lőtte le mint egy kutyát, aztán együtt lettek elkaparva ott az út mellett.
  Természetesen a nőt meg a férjét kivégezték, azokat később mikor elvonult a hős felszabadító horda a falu normálisan eltemette.
   
  fip7, vata, sandman and 8 others like this.
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Azért szögezzünk le valamit. Ahogy az USA-t bíráljuk a nagyhatalmi attitüdökért, az oroszok sem mentesek ettől. Igenis bírálni kell őket is akkor, amikor megérdemlik. Ahogy ők is bírálhatnak minket. A történelemnek ehhez nincs köze. De... ha már 1941..... Talán megkérdezhetnénk, hogy 1849-ben ki hívta őket? 1956-ban miért ölték halomra hazánk fiait és leányait? Úgyhogy Putyin úr..... maradjunk jó kapcsolatban, de ne bolygassuk a múltat, mert abból nagyon rosszul jönne ki.....
   
  vata, vilmoci, zeal and 4 others like this.
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Meg ugye ez akkor mi?
  [​IMG]
  Felszabadítás? :)

  Hatalmas nagy mesemondó az orosz, de az amerikai is ez lett a BLMel.
   
  jimkirk, szuvorov and megazez like this.
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen mint írtam ez is benne van lásd:Záhony magyar állam által blokkolt dunaújvárosi vasérc szállítmány és ugye a dunaujvárosi orosz tulajdon a putyini udvartartáshoz tartozik,de az oroszoknak a dunaújvárosi acélmű csak aprópénz,Trump-l eddig is jóban volt Viktor de ha megfigyeled a kommunikáció megváltozott nagyon elkezdték hangsúlyozni a magyar-amerikai kapcsolatok fontosságát és az orosz kapcsolatok promótálása háttérbe szorult,ez csak a felszín de a háttérben szerintem az oroszok pontosan nyomon követik az amerikai külügy megnövekedett aktvitását kis hazánkban és mivel Putyinnak szüksége van az O.V féle Magyarországra az EU-n és mivel Putyin tisztába van azzal,hogy ha O.V érdekei úgy kívánják simán hátat fordít Putyinnak ezért így minden ilyen változást szorosan nyomon követnek és lereagálnak.
   
  Pogány and tonyo like this.
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Éppenséggel azt is megkérdezhetnéd, hogy az Alkotmánybíróságnak miért pont most jut eszébe törvényeket megsemmisíteni, amikor azok évek óta léteznek!
   
  tonyo likes this.
 14. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 15. ladagrant

  ladagrant Well-Known Member

  Kezdenek az oroszok annyira parancsolagtóak lenni mint Kína, hogy a legkisebb kritikát se tűrik és rögtön ugranak.


  Amikor legutóbb valaki megpróbálta, Putyin ráküldött egy mázsányi csecsent.
   
 16. ladagrant

  ladagrant Well-Known Member

  Amúgy nem lesz ez a mosolyszünet tartós, ha valóban jön Biden, és vele a cudar idők, igencsak egymásra lesz utalva a két jómadár.

  Megjegyzem Orbánnak semmibe sem kerülne a fideszes szavazókat átfordítani nyugati irányba, megtette már nem egyszer ezt a forgolódást, a szavazók meg vakon követték.

  Ha az útszéli táblákon Soros fejét lecserélnénk Putyinéra, és "Állítsuk meg (Brüsszelt) Moszkvát" senkinek fel se tűnne.
   
 17. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member


  Ne örülj Hontalan! Biden max az idősek otthonáig jut el, a másik "jómadár" pedig Hazám miniszterelnöke, aki eddig többet tett e Hazáért, mint a Te egész bandád. A fideszes szavazókat nem kell átfordítani sehová, ahol a Hazájuk érdeke, ott a szavazatuk. Soros fejét pedig legfeljebb vödörbe lehetne tenni. A Tiéd és a Hozzád hasonlók mellé.
  És most még kedves, baráti voltam.
   
  fip7, jimkirk, tong djagbu and 16 others like this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Azért szerintem egy fórumon nem kellene a másikat azzal fenyegetni,hogy a feje egy vödörbe kerül még ha az illető célja a provokálás is.A fejlevágás az elvakult gerinctelen véglények stílusa nem a tied az hozzászólásaid alapján szerintem te ennél sokkal inteligensebb vagy:).
   
 19. ladagrant

  ladagrant Well-Known Member


  Szóval hasonlóan az iszlamistákhoz tőled is fejlevágást várhatok a szólásszabadság és a nyugati keresztény értékek melletti kiállásomért cserébe?

  Mindannyian várunk egy vonatra, el fog jönni egyre csak közeledik, megállíthatatlanul. Te és a főnököd majd felültök rá és meg se álltok Moszkváig. Ott leszek majd fejjel vagy fej nélkül és integetni fogok.
   
 20. ladagrant

  ladagrant Well-Known Member

  Én nem provokáltam senkit, oldalakon keresztül szidták az oroszokat, persze ha én is csatlakozok a beszélgetéshez én leszek kikiáltva provokátornak.
   

Ezen oldal megosztása