1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

 2. Python

  Python Well-Known Member

 3. Loken

  Loken Well-Known Member

 4. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 5. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 6. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 7. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 8. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed and anonim999 like this.
 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 11. milagro

  milagro Well-Known Member

 12. zolkas

  zolkas Well-Known Member  Köszönni illik Ha kézzel nem lehet lehet lábbal
   
 13. milagro

  milagro Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

  Már hat arab országban jelent meg a betegség, mind olyan emberek révén, akik Iránban jártak. Kuvait közölte kedden, hogy a fertőzöttek száma nyolcra nőtt az országban, közülük négy szaúdi, négy pedig bahreini. Az Egyesült Arab Emírségekben 13-ra nőtt a fertőzöttek száma, legtöbbjük járt Kínában.

  Irak határozatlan időre meghosszabbította a beutazási tilalmat azok számára, akik Kínából vagy Iránból akarnak belépni az országba, és beutazási tilalmat rendelt el azokkal szemben, akik Thaiföldről, Dél-Koreából, Japánból, Olaszországból vagy Szingapúrból érkezve akarnak belépni az országba, akár közvetlenül, akár közvetve. A diplomaták, hivatalos küldöttségek tagjai és az iraki állampolgárok kivételek ezen intézkedések alól - közölte az egészségügyi minisztérium, amely egyúttal eltanácsolta az irakiakat attól, hogy ezekbe az országokba utazzanak. Irakban hétfőn jelent meg a betegség, kedden már öt fertőzöttről számoltak be a hatóságok.

  Az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy az iráni esetek miatt határozatlan időre felfüggeszti az Iránba tartó járatait, kivéve a Teheránba tartókat. Az emírségeken kívül már csak Katar indít közvetlen légi járatokat Iránba. Iránban keddre 15-re nőtt a halálos áldozatok száma, és 61-en fertőződtek meg bizonyosan, miközben a fertőzésgyanús esetek száma mintegy 900. (MTI)
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...mszedos-orszagban-talaltak-fertozottet-416961
   
 15. milagro

  milagro Well-Known Member

  2020. február 26-ai állapot:
  [​IMG]
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

  A Le Monde értesülése szerint Szaúd-Arábia titokban pénzügyi támogatást nyújt az orosz zsoldosok tevékenységéhez Líbiában. Ankara egyedül maradt a líbiai proxi háborúban.
  A január 19-i, berlini Líbia Konferencia óta tovább növekedett a proxi háborús feszültség Líbiában, és a fegyverszünetet már több, mint 150-szer sértették meg a szemben álló felek. „A fegyverembargó egy vicc” – jelentette ki Stephanie Williams, az ENSZ líbiai különmegbízottja. Valóban, a Spiegel információi szerint az Egyesült Arab Emirátusok (UAE) szinte naponta küldi Boeing 747-eseken a fegyvereket Bengáziba a kelet-líbiai illegitim katonai erők vezetőjéhez, Halifa Haftárhoz.
  Egyiptom ugyanezt teszi szárazföldi konvojokkal. Oroszország is Haftárt támogatja és már egy éve zsoldosokat dobott át a paramilitáris Wagner Csoportból. Igazán döbbenetes fejlemény ennek kapcsán a Le Monde értesülése, miszerint Szaúd-Arábia pénzügyi támogatást nyújt az orosz zsoldosok tevékenységéhez.
  Valóban, Rijád pozitívan áll Haftár kéréséhez, amelynek keretében a hadúr segítséget kért olyan arab államoktól, mint Szaúd-Arábia, Egyiptom és a UAE, ellentétben a Tripoliban székelő Fájez esz-Szarrádzs líbiai kormányfővel, aki egy nem-arab országtól, Törökországtól kért és kap támogatást. Sokatmondó, hogy Mohammed al-Szulami, az Iráni Tanulmányok Rijádi Központjának igazgatója nemrég kijelentette: „a neo-ottomán zsoldosok bevetése Líbiában emlékeztet azon síita szélsőséges katonára, akiket Irán küldött harcba Szíriában”.
  A szaúdiak titkos játszmája – egyre nagyobb bajban Erdogan
   
  zeal, Leonidas and fishbed like this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Úgy látszik Erdogan nem szeretné, hogy mások közöljék a törökökkel mi történik Idlibben.
   
  fishbed likes this.
 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  F-16-ok szálltak fel Diyarbakirról. (ez török forrás!)
   
 19. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Vadászidőszak jön ? A kérdés csak az, ki fog kire vadászni ? :eek:
   
 20. milagro

  milagro Well-Known Member

Ezen oldal megosztása