[BIZTPOL] Közel-kelet

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
Folytatva az  E-737 AEW&C Wedgetail/Peace Eagle/Peace Eye topikból.

 

ha van egy BT állandó tag szolgád, akkor minden megfelel a nemzetközi jognak

Bocs, de a Nemzetközi Tengerjognak az égvilágon semmi köze az ENSZ BT-hez, "picit" régebbi annál, még ha módosították időnként is. Szerintem vagdalkozás helyett olvasd el. Én anno megtettem...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
Nem kizárólag a tengerjogra gondoltam, hanem általában mindenre. Ha van egy bábud, ami megvétóz mindent, amit ellened hoznának, akkor minden megfelel a jognak, mert nem ítélnek el miatta.
 
 • Tetszik
Reactions: notaricon

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
A kérdéses esetben semmi más nem játszik. Egy állam bejelentett blokádot egy másik ellen, amit maximálisan a NTJ-nak megfelelően hajtott végre. A blokádtörése semmi szükség nem volt, az amit propagáltak a "békehajó" utasai, azt szárazföldről, a határon kötelező ellenőrzés mellett is szállítható lett volna, ahogy tették is.

Bocs, de itt vakerálsz mindenféle másról, aminek a témához semmi köze...

Az meg már tényleg csak a margóra kívánkozik, hogy mivel Izraelt nem ismeri el a Hamasz, akkor innentől fogva milyen államokról beszélnük..? Egy nemlétező állam nemlétező blokádjára miféle jog vonatkozik szerinted? Mert ugyanaz az ENSZ határozat hozta létre Palesztínát és Izraelt. Ha a Hamasz nem ismeri el Izraelt, akkor a palesztín államiság sem játszik...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
a határon kötelező ellenőrzés mellett is szállítható lett volna, - nemegészen, mivel építőanyagot nem engednek be, amiből elég sok volt a hajókon. Persze lehet mondani, hogy abból csempészalagút is lehet, amin fegyvereket hozhatnak be a palesztinok, de ilyen erővel azt is lehetne mondani, hogy kaját vagy gyógyszert sem engednek be, mert attól erősebbek lesznek a palesztinok és tudnak valamicskét harcolni. Akkor már mondjék azt, hogy az egyetlen engedélyezett importcikk palesztinába a ciántabletta, de az is csak úgy, hogy egyből mindenki beveszi, hogy nehogy összegyűjtsék és megmérgezzenek egy izraeli víztározót vele. 
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
Szerintem beszéljetek meg egy időpontot. Vascsöveket biztosítok igény szerint :D

Ez tipikusan az a vita aminek sosem lesz vége és senkinek sincs igaza. Izrael megalakulása óta másodrangú állampolgárként kezeli a palesztinokat és erre nincs mentség. Valójában azzal amit Izrael megalapítása óta művelnek, pontosan azzá váltak Akiket elvileg annyira gyűlölnek  : Egy fasiszta módszereket alkalmazó faji alapú terrorállammá.

Csak halkan megkérdem szerintetek ha mi összeterelnénk itt magyarországon egy népcsoportot egy megyébe  és azokat elzárnánk a külvilágtól, vajon mennyi időre lenne szükség az első büntetőintézkedésig?
 
 • Tetszik
Reactions: gergo55

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
Amúgy nem csak a palesztinokkal mocskoskodnak helyben, hanem az etióp zsidókkal is:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130228-gyanus-fogamzasgatlasi-gyakorlat-izraelben.html
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
olvastam de direkte nem linkeltem be...

Én erről azt gondolom hogy jelenleg szükségük van az ilyen csórókra is, mivel a "hazai" zsidó fiataloknak egyre kevésbé fűlik a foguk a katonáskodáshoz, viszont arra számolnak hogy hosszú távon a betelepült családok gyermekei megoldást nyújtanak. Valahol  láttam egy riportot egy betelepült magyar családdal (talán on the spot vagy hasonló). Kaptak lakást egy telepen ami közvetlenül egy palesztin falu mellett épült és csodálkozott hogy mi bajuk a palesztinoknak stb... Hát nem is tudom :)))

egy vicces kérdést azért feltennék :

Ugye állítólag az Ujgurok rokonaink. Képzeljétek el a helyzetet ahogyan a világban szétszóródott magyarság betelepül az Ujgur autonóm tartományba és az ottani egyéb nemzetségeket kvázi gettókba zárja és blokád alá vonja elzárva előlük az alapvető infrastruktúrát, megakadályozva ezzel minden fejlődést az adott területen... Vajon mi történne?
 
 • Tetszik
Reactions: gergo55

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
Az ottani egyéb nemzetségek főleg kínaiak. Utána meg ki lehetne terjeszteni a blokádot 1,3 milliárd hivatalos plusz legalább 0,2-0,5 milliárd nem hivatalosan létező kínaira :) Egy ekkorka gazdaságot 2-5 millió betelepült magyar által kiszipolyozva elég ütőképes kis országot össze lehetene hozni. (a mesében)
 
 • Tetszik
Reactions: gergo55

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
Ugye állítólag az Ujgurok rokonaink. Képzeljétek el a helyzetet ahogyan a világban szétszóródott magyarság betelepül az Ujgur autonóm tartományba és az ottani egyéb nemzetségeket kvázi gettókba zárja és blokád alá vonja elzárva előlük az alapvető infrastruktúrát, megakadályozva ezzel minden fejlődést az adott területen… Vajon mi történne?

Ha ezt példának akarod felhozni, akkor rendkívül elbaszott példa, köze nincs a közel-keleti helyzethez...
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
Kifejtenéd , hogy miért is? Nyakatekert példa de attól még hasonló...

47-ben amikor az ENSZ felosztotta Palesztiínáta zsidók aránya kb 1/3 volt a lakosságot tekintve. Ezt az arányt aztán a szerte a világból betelepült zsidókkal és a különféle zsidó fegyveres milíciák/terrorcsoportok által elüldözött/lemészárolt tömegekkel változtatták meg. A számokkal akarsz vitatkozni?

Egyébként meg már ne is haragudj de a közel-keleti helyzetet éppen az okozza hogy közel 2000 év után egyszer csak létrehoztak egy mesterséges államot. És hagyjuk azt a rossz dumát hogy Izrael a térség stabilitásának záloga... mert ennek épp az ellenkezője igaz.
 
 • Tetszik
Reactions: gergo55 and mirella

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
A palesztín területek egy igen komoly részét a "testvéri" arab államok is megszállták 1948 után, ennek minden következményével. Annyia kényelmes erről megfeledkezni ugye...? Palesztína és a körülötte levő területek "ügye" egy jó kirakat, ami miatt folyamatosan lehet sírni, akinek éppen az érdekét szolgálja...

(Vagy vele basztani a másikat, ahogy történik ez a '70-es évek óta. Pl. Szíria közvetlenül nem viselt hadat, de az által támogatott terrorszervezet viszont csinálhatta, amit akart.)

A demográfiai viszonyok a háborúk áldozatai által "0" mennyiséget adnak nem azért változott meg. Tudod, bevándorlás... Ja, arar minek is volt hatása? Jé, csak nem megszállták az arab testvérek is őket...?

Egy állam bevándorlásai törvényei az adott állam belügyei. A SZU összeomlása után ugrott meg keményen Izrael lakosságának növekedése. Hibáztasd Gorbacsovot...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:population_of_Israel_since_1949.svg

Az ellen miért nem kapálózól, hogy nem izraeliek reprodukciós aránya önmagában azt okozza, hogy Izraelben a nem zsidók aránya csökken...? Egyébként Izraelben tudtommal sem vallás sem származás nem gátja a politikai képviseletnek, vannak arabok a törvényhozásban. Asszem állami pénzből (!) működik olyan szervezet, ami az izraelben élő arabok és más népcsoportok ügyeivel foglalkozik. A nagyobb arab népszaporulat miatt önmagában egyre nagyobb szavuk lehet az Izraelben élő egyéb népcsoportoknak, amire igencsak rásegít az, hogy Izraelben igen sok kis párt jut be, tehát koalíció nélkül nincs kormányzás. Ha ehhez egyszer majd egy olyan párt kell, amire a nem zsidók szavaznak...

Soha nem mondtam, hogy Izrael a térség stabilitásának a kulcsa...

A környező "tesetvéri" országok szarnak magasan a palesztínokra. Amíg az EU összemérhető, vagy több (!) pénzzel látja el a Palesztín Autonómiát mint mindenki más együttvéve, akkor kevesebb hegyi beszédet várnék el attól, hogy ki és mit csinál... Jelenleg Izrael látja el Palesztína közműszolgáltatását is. No comment...
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
Minden amit leírtál a következménye annak hogy a zsidók semmibe véve a 47-es ENSZ határozatot, kisajátították izraelt és eszükbe sem jutott a palesztinokat egyenlő félként kezelni. Talán nem igaz hogy elkergették a palesztinokat?

"Az ellen miért nem kapálózól, hogy nem izraeliek reprodukciós aránya önmagában azt okozza, hogy Izraelben a nem zsidók aránya csökken…?"

rohadt kíváncsi lennék rá , ha bezárnálak a családoddal egy lepukkant sertéstelepre, majd a közelben álló vadiúj lakóparkba invitálnám a baráti körömet szerte a világból akkor Ti hogyan tartanátok a lépést :)))
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
"Jelenleg Izrael látja el Palesztína közműszolgáltatását is" - miután szétlőtték mindenféle infrastruktúrájukat még hálásak is kellene legyenek érte mi?

És kapálózhatsz bármennyire Izrael mellett, mert tény, hogy mesterségesen hozták létre mások területén. Ettől a ponttól fogva nincs olyan, hogy terrorizmus a palesztinok részéről, hanem csak honvédelem van a betolakodókkal szemben bármit is tesznek. Ezenkívül a töketlen ENSZ által kijelölt határokat már rég kibővítették saját kedvük szerint, elüldözve / lemészárolva az őslakosokat. Most meg a Golán fennsíkon (ami szintén megszállt terület) nekiállnak olajat fúrni, más olaját.
 
 • Tetszik
Reactions: mirella

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
de ajánlom ezt a kis videot megnézésre , nekem elég hiteles arcnak tűnik a fickó :

http://www.youtube.com/watch?v=c4ZfnpN4Dfc
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
És kapálózhatsz bármennyire Izrael mellett, mert tény, hogy mesterségesen hozták létre mások területén.

Ez 100%-ban igaz Palesztínára is. Semmiféle történelmi előzménye nincs, palesztín nép nem is létezett. Szó se róla a környező arab államokat is akkoriban hozták létre...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
Az ország létezett az oszmán birodalom részeként már 500 éve. Az I. Vh után meg angol gyarmat lett. De lényeg, hogy létezett a középkortól a jelenig folyamatosan. Míg Izraelt pár A4-es lapra fevésett néhány sor hozta létre valamelyik ENSZ-bulin és a nagy nevei között mind szadista tömeggyilkosok vannak kivétel nélkül.
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 148
482
83
Molni vazzeg... rohadtul nem azt mondom hogy a zsidóknak nincs joguk ott lenni, hanem azt hogy tiszteletben kellene tartaniuk a nem zsidó állampolgárok jogait is. De továbbmenve : szerinted akkor az is teljesen rendben van hogy a románok Erdélyben mesterségesen megváltoztatták a lakosság arányait függetlenül attól hogy a Trianoni szerződés ezt konkrétan megtiltotta?  És ha már van olyan hogy ENSZ ami határozatokat hoz, hát nem csak azt kellene belőle elfogadni ami számukra kedvező. Mert ha jól tudom ilyen szempontból elég rossz statisztikával rendelkeznek ugyebár :)))
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
32 402
40 166
113
<div>
Minden amit leírtál a következménye annak hogy a zsidók semmibe véve a 47-es ENSZ határozatot, kisajátították izraelt és eszükbe sem jutott a palesztinokat egyenlő félként kezelni.

Az egyenlő félként kezelés úgy kezdődött, hogy megalakult mindkét állam, amire aztán a szintén akkoriban alakult arab államok úgy reagáltak, hogy megtámadták Izraelt. A szar ott került a palacsintába, hogy az megvédte magát sőt, még képes volt minimális területi nyerséget is elérni... Mivel Izraeltől nem tudtak a "testvérek" területet megkaparintani, ezután megfelet az is, ami a Palesztína lett volna... A háború után ez is nagyon komoly tényező volt abban, hogy nem lett palesztín állam. Az izraeil területi nyereségtől függetlenül a mardékon lehetett volna, de a környező államok nem hagyták és azóta lehet sírni ríni... A 2000-es felajánlás sokkal nagylelkűbb volt, mint amit a palesztínok érdekérvényesítő képessége lehetővé tett volna, és továbbfejleszthető lett volna. Ha már létezett volna valóban Palesztína, akkor azt eltörölni nem lehetet volna.  Arafat ezt az ájánlatot visszadobta, amit aztán élete hibájának tartott...

Talán nem igaz hogy elkergették a palesztinokat?

Kollektíve? Háááááááát... Az illegális telepek építése vastagbőrős, de Izrael által megszállt/elfoglalt területen mai is élnek nem zsidók, ebből én azt szűröm le nem fenyegett zsidó népirtás veszélye kollektíve. Persze ez nem zárja ki olyan idióták egyéni villongásait, mint amit Saron állítólag előadott. Ez ellen viszont nem lehet tenni semmit. Szíria is vigyorogva tárta szét a kezét, amikor területéről indítottak terroristák támadásokat már a '70-es évektől kezdve mondván, hogy "nem mi voltunk"...

rohadt kíváncsi lennék rá , ha bezárnálak a családoddal egy lepukkant sertéstelepre, majd a közelben álló vadiúj lakóparkba invitálnám a baráti körömet szerte a világból akkor Ti hogyan tartanátok a lépést :)))

Itt fordulok le a székről. Palesztína nincs elzárva a külvilágtól, nem Észak-Korea, el lehet hagyni és be is lehet lépni a területére. Izrael felől szigorúan, hogy más irányból hogyan, azt nem tudom. Az nem gettóba zárás, hogy egy állam úgy gondolja, hogy a másik felé lezárja határait. Akkor ezek szerint az USA is gettó a mexikói határ ellenőrzése és kerítés felhúzása miatt...? Uramatyám...


</div>
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 943
8 719
113
Palesztína nincs elzárva a külvilágtól - na itt én is lefordultam a székről. Szerinted a blokát meg a fal mit takar, ha nem elzárást?

A 2000-es felajánlás sokkal nagylelkűbb volt, mint amit a palesztínok érdekérvényesítő képessége lehetővé tett volna - de még mindig sokkal szarabb volt, mint amit az ENSZ eredetileg kijelölt, vagy mintha nem jelölt volna ki területet Izraelnek. A felépített falait meg a Nemzetközi Bíróság törvéntelennek ítélte és az ENSZ is elítélte. 

 

Izrael olyan, hogy egyes számukra tetsző ENSZ határozatok mellett maximális mellbedobással kiáll, pl azt amelyik létrehozta Izraelt, a számukra nem tetszőket meg egyszerűen nem tartják be. Tudod vannak ilyen népcsoportok is, akik tudják a jogaikat és azokat követelik is az államtól, de a kötelességeiknek meg nem tesznek eleget, aztán csodálkoznak, hogy sokan utálják őket emiatt meg mindenki rászistááá.
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell