duckdodgers
Ha visszamegyünk az Izrael kikiáltása előtti időkbe, kiderül, hogy nem volt ott semmiféle ország, csak egy terület angol fennhatóság alatt, mint a brit gyarmatbirodalom része. A lakosság vegyes arab-zsidó volt, némi európai részvétellel, hiszen ezt a gyarmatbirodalmat fennt kellett tartani valakinek,a helyi népesség meg ilyen területeken csak alattvalónak kell. Amikor ENSZ-határozattal létrejött Palesztína és Izrael, az én törikönyveim szerint nem I. támadt az arabokra, hanem fordítva történt! Ettől kezve nincs igazság, mert mint tudjuk, a háború első áldozata mindig az igazság lesz, a történelmet meg a törvényeket meg úgyis mindig a győztesek írják (nem én mondtam, én csak idéztem). Próbáld elképzelni, mi történt volna, ha az arabok győznek akkor, vagy bármelyik későbbi háborúban a Közel-keleten. A 67-es és későbbi háborúk történetét már nem a törikönyvekből ismerem, hanem végighallgattam mindkét oldali rádiókból "élőben", és szerinem egyik oldal se sokkal különb a deákné vásznánál, csak a különböző súlyos események más-más dátumokhoz kötődnek mindkét oldalon.
Sokkal jobban csodálkozom azon, hogy EZEN a témán jóformán ölésig képesek vagytok vitatkozni alig érvelve, a világ, vagy legalább Európa és Magyarország számára (NEKÜNK) fontosabb dolgok meg jóformán szóba se kerülnek.
Üdv ML