A török kormányfő véleménye:
http://nol.hu/kulfold/emberiseg_elleni_bunnek_tartja_a_cionizmust_a_torok_kormanyfo
Aki szokta volt olvasni a kedvenc topicomat, az tudhatja, hogy a kereszténység, az iszlám, a szocializmus vagy épp a demokrácia is pont ennyire emberiség ellenes a gyakorlatban. Félreértés ne essék, eszemben sincs az élő cionizmus gyakorlatát védeni, mert az pont olyan, mint az inkvizíció, a Gestapo vagy az ÁVH volt. (A mostani 3 betűsöket csak azért nem írom ide, nehogy besértődjenek.)
Más: Izrael megalakult, mert a II. VH két legnagyobb győztesének ez fontos volt (USA és SZU). Hogy miért? Nem, nem szívjóságból, erről szó sincs. Nem, nem azért, mert megsajnálták őket a nácik miatt. Lószart.
Harmadik - ez nem geopolitikai, hanem érzelmi kérdés: Ha apám és anyám kivándorolt volna például Csádba és én szíveskedek ott megszületni, akkor életem végéig Csádot tartanám a szülőföldemnek, ami jobb esetben hazát is jelent. Minden Izraelben azóta született zsidó embernek az a valódi hazája. És minden ott születő palesztin embernek is.
Az izraeli-palesztin viszály mesterségesen gerjesztett és mesterségesen életben tartott. Izrael és Palesztina is csak egy eszköz a sokkal nagyobb léptékben gondolkodó hatalmak tábláján, lásd alább:
http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_28/Iran-felajanlotta-indianak-es-Oroszorszagnak-hogy-kozosen-harcoljanak-a-terrorizmus-ellen/
Néhány kellemetlen tény:
Az erőszakosan nyomuló zsidó telepesek döntő része a volt Szovjetunióból kivándorolt orosz ajkú. Avigdor Lieberman kisinyovi születésű. Az izraeli kormány a palesztin telepeket szinte teljesen leválasztotta az ivóvíz készletekről figyelmen kívül hagyva a lakossági és földrajzi arányokat. Az arab államok lakossága fel van hergelve, az arab államok elitje csak a pofáját jártatja és soha nem tesz semmit, de azt nagyon. Tiszta szégyen rájuk nézve, hogy lassan egy perzsa és egy ottomán többet tesz a palesztinokért, mint a saját fivéreik - az más kérdés, hogy természetesen őket sem a palesztinok izgatják.
A világ 5 legnagyobb főbűnöse: USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Szovjetunió (Oo.) és Kína. Az elmúlt 50-60 év rajtuk állt, ... de szóljatok, ha tévedek. És akkor nem említem a gazdag arab olajmonarchiákat, akik simán tudták volna segíteni a palesztinokat, ha akarták volna.
Annyiszor írtam már a botról meg a botot tartó kézről. Ebben a sztoriban Izrael is csak egy bot.