Ugye-ugye mire jó egy stadion. Nálunk is van egypár. És még azt hitték egyesek, hogy a foci miatt építik.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugye-ugye mire jó egy stadion. Nálunk is van egypár. És még azt hitték egyesek, hogy a foci miatt építik.
Ha így állna a szitu, akkor egy kisebb vihar is elég lenne.A napokban véletlenül puszta kézzel eltörtem egy ujjnyi vastag csavart -- nem vagyok ennyire erős, csak hát kínai cucc volt. Azonnal eszembe jutott, hogy a rengeteg hadieszköz, az a komoly flotta stb. is vajon ugyanilyen anyagminőségre és technológiai háttérre épül? Mert ha igen, akkor éles helyzetben maguktól fognak széthullani.
Tudnak xart is meg jót is gyártani igény szerint...A napokban véletlenül puszta kézzel eltörtem egy ujjnyi vastag csavart -- nem vagyok ennyire erős, csak hát kínai cucc volt. Azonnal eszembe jutott, hogy a rengeteg hadieszköz, az a komoly flotta stb. is vajon ugyanilyen anyagminőségre és technológiai háttérre épül? Mert ha igen, akkor éles helyzetben maguktól fognak széthullani.
Az hogy hozzank kinaibol az sz.r jon az csak azert van mert arra van igeny./megrendeles./ semmi tobb mint az importor kapzsisaga... Lasd par napos hir kinaba vihar egy oregasszony setal esernyovel majd az esernyobe bele kap a szel es az oregasszonyzt vegighuzza az utcan sok m en keresztul... /itthon veszel kinai ernyot kicsit elforditod es mar ki is forditotta a palastot a szel.../ ennyi ha minosegre lenne igeny a kinaiak minoseget kuldenek csak a minoseg nem a fogyasztoi tarsadalom vedjegye. Ezen gondolatmenet szerint lehet a nyugati technika hamarabb szetesik mint a keleti... /egyebkent gondolom nem arulok el nagy titkot azzal hogy az altalad minoseginek tartott markas termekek java is jinaba keszult de ha az osszeszerelest nem is ott vegzik rengeteg alkatresz kinabol valo../
En ezt nem is tagadom /mint mindenhol kinaba is megy az ugyeskedes./ en csak arra akartam ramutatni hohy tudnak minoseget is gyartani ha arra van igeny.Azért nagyon sumákok is tudnak lenni. Rendeltem már kínából 6,9mm belső átmérőjű nagy teherbírású szénszálas csöveket 1000db-ot, erre küldtek olyat ami meg sem közelítette azt a teherbírást, és szakítószilárdságot. A teszt után a maradék 997-db-ot visszaküldtem dokumentált reklamáció kíséretében, és sűrű elnézés kérés és kifogások közepette 1 hónap múlva cserélték 1000db már megfelelőre. Szóval van, hogy megpróbálják csúnyán átverni a vásárlókat.
Szerintem is. Kivárásra játszanak.A titkosrendőrség és az idő megoldja.
Kicsit zavarban vagyok a honkongi "demokráciát" illetően. Mikor választották ott szabadon a képviselőház tagjait? Szerintem ott sose volt a mi értelmünkben vett demokrácia.Persze a HKi demokrácia elbukott 27 évvel a szerződésben rögzített idő előtt,
Az utolsó választásoknál pont azért kezdődtek az esernyős tüntetések, mert az eddigi bárki indulhat törvény helyett a kínából jóváhagyott listán szereplő emberekre lehetett csak szavazni. Szóval valahol a britek után és az előző választások előttig valamiféle demokrácia működött ott.....
Kicsit zavarban vagyok a honkongi "demokráciát" illetően. Mikor választották ott szabadon a képviselőház tagjait? Szerintem ott sose volt a mi értelmünkben vett demokrácia.
Igen, de tudtommal a britek után is a társaság felét lehetett csak szavazással delegálni, a másik felét mindenféle szakmai testületek delegálták. Ha jól értettem a balhé többek közt azért is robbant ki, pár évvel ezelőtt mert el akarták törölni ezt a listát és teljesen szabad választásokat akartak.Az utolsó választásoknál pont azért kezdődtek az esernyős tüntetések, mert az eddigi bárki indulhat törvény helyett a kínából jóváhagyott listán szereplő emberekre lehetett csak szavazni. Szóval valahol a britek után és az előző választások előttig valamiféle demokrácia működött ott.