Ittak egy kávét, naMeg most 1 diszkrét fotó,ahogy a tüntetéseket szervezők,a yenki nagykövettel /doplomatával egyeztetnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ittak egy kávét, naMeg most 1 diszkrét fotó,ahogy a tüntetéseket szervezők,a yenki nagykövettel /doplomatával egyeztetnek.
At kell elniuk hogy tanuljon belole 1-2 generacio. 3A metrózás után, most buszokat állítanak meg, mindenkitől elkérik a személyit és néhányat elvisznek. Egyértelműen az elmúlt hetek arcfelismerő által begyüjtött adatai alapján szedik őket össze.
Szegény hongkongiakra nagyon durván rúgta rá a kommunista dikatúra az ajtót.
Sajnálom őket.
Ittak egy kávét, na
Szerintem nem csinálnák ki őket. Ai Weiwei is szálka volt a szemükben, piszkálták is, meg nem is. Be is zárták, meg ki is engedték.Remélem azért kimenekítették őket,mert ha a kínai hatóságok kezébe kerülne,akkor macskakaja lesz belőlük.
Joshua Wong és Agnes Chow voltak az elsők akiket bevittek. A Wong gyerek pajtizott az amcsikokkal.Remélem azért kimenekítették őket,mert ha a kínai hatóságok kezébe kerülne,akkor macskakaja lesz belőlük.
Szerintem is. Sajnos egyreszt ez nemfog elulni szerintem mert kivulrol taplaljak minden joval. Kozben meg egyaltalan nem fontosak am a taplaloknak, csak arra kellenek hogy lekossek otthon a sarkanyt. Ahogy nalunk volt 56-ban. Ez annyira Majdanos, de tenyleg. Porszemek, tuske a sarkany talpan. Megis mit hisznek, mi a cel, hol elnek ezek a gyerekek? Barmennyire is turelmes Kina be fognak menni es rendet tesznek meg iden. Pedig a kinaiak raernek, nem szoktak kapkodni es most se kapkodnanak szerintem, el lennenek ok 2047-ig. Tobb ezer eves birodalom, minek siessenek, az ido mindent megold az o szemszogukbol. Csak ez a gondolkodas nem szamol azzal hogy kintrol szitjak ezt a tortenet, lehet kivarni hogy majd elfogynak mint a sarga mellenyesek, de oket nem tamogattak kivulrol.Valakik súgták nekik. Annyira mondták, hogy önszerveződő és nincs vezér, hogy tényleg elhitték. Most viszont már úgy tűnik kicsúszott a kezükből. Mindkét félnek. Sajnos a rendőri brutalitás csak feltüzelte a népet.
Lehetett volna normálisan. Pl ha ugyanazt a törvényt hozzák be ami a világ más országai között is létezik. Ha jól tudom az verte ki a biztosítékot, hogy olyan miatt is ki lehetett volna adni az embert ami HKban nem bűn. Szóval kis kompromisszumkészséggel és türelemmel es simán elült volna (na meg a cia embereinek időben lekapcsolásával. Cuki az az Agnes lány, de gyanítom nem önerőből lett ekkora sztár.)
Szóval hibázott Kína és a CIA piszkosul kihasználta. Lassan nem lesz visszaút. A CIA csak nyerhet. Ha HK demokratikus marad azzal precedenst teremt az otthoni kínaiaknak, hogy legyőzhetők a komcsik, és a CIAnak is megmarad a közeli zavaros mocsara ahonnan operálhat. Ha HK-ba bevonul Kína akkor meg elássa magát a nemzetközi szinen. Kína csak veszíthet bármit csinál. Nagyon csőbe húzták de a HKi népen csattan az egész.
A HK-iak sztem meglátják a lehetőséget a helyzetben, és inkább lenyugszanak -- hogy aztán a normalizálódó körülményeket kihasználva gyorsan lelépjen, aki tud. Arra biztosan jó volt ez a menet, hogy belássák, h kínával szemben nincs esélyük, és aki nagyon ugrál, abból hamar szervdonor lesz.Visszavonta Carrie Lam a kiadatási törvényt. Na a ma estére kíváncsi leszek. Ha a HKiaknak van esze, lenyugszanak, és ha Kínának van esze 2 nap hétfőtől elkezdi kiengedni az embereket (aki nem szorul kórházi kezelésre).
De már látom socmedián, hogy ez csak 1 az 5 követelésből. A CIA tuti akarja a maradék 4-et, amiből az egyik Kína számára teljesíthetetlen (választási rendszer átalakítása). Bízzunk a józan ész diadalában. Addig is popcorn + livestream.
Szerintem meg inkább alapvetően az a baj, hogy a kommunizmus és a demokrácia nem fér meg egymás mellett, pláne úgy, hogy az erősebb fél a komcsi. Várható volt, hogy ez lesz, én igazából azon sem csodálkozom, hogy ennyivel hamarabb.Félretéve ezt a vonalat a demokráciával és a szólásszabadsággal stb. stb. az egész probléma onnan indult, hogy Hongkong és a szárazföld közt nincs kiadatási egyezmény. Ez valahol röhely kategória. Gyakorlatila európa minden állama közt létezik kiadatási egyezmény. Kína és a saját városállama közt meg ez hiányzik.
Ok, hogy ennek kikényszerítését a hongkongiak már az összes szabadságjogura néző veszélyként értelmezik és megy a balhé.
Nem várt fordulat. Viszavonják a kiadatási törvénytervezetet és tárgyalni akarnak a tüntetőkkel.
A politikájuk őszerintük nem elaggott, hanem épphogy fasza. A gazdaság pedig ennek a politikának megfelelően nyitott annyira, amennyire szerintük kell. Sztem soha nem fognak engedni pl. az 51% kínai állami tulajdonból a külföldi vegyesvállalatok terén. Egy egész minisztériumot tartanak fenn az így hozzájuk kerülő technológiák "hasznosítására", ez a fejlődésük motorja, és egyben övék a szavazattöbség is minden ilyen cégben. Miért is nyitnának, ha nem akarnak senkit beengedni?Ebben én a lehetőséget látom Kína számára egy elaggott politika felszámolására és a saját gazdasága nyitottabbá tételére
És készült ugyanilyen fotó a svéd a német az orosz a japán az ausztrál...... Stb stb követség embereivel is ugyanis nekik az a dolguk hogy az adott országban tajekozodjanak hogy mi zajlik. Valamennyi országai képviseleti magát HK bán hasonlóan járt el és valamennyire készített felvételt a kínai hirszerzes csak a többi nem illik bele a propagandahaborube.Ittak egy kávét, na