• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 727
22 587
113
Kína nem törekszik hegemóniára, terjeszkedésre vagy befolyási övezet kialakítására, akármilyen erőssé is válik - mondta Hszi Csin-ping kínai elnök kedden a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencia (Boao Forum for Asia - BFA) nyitó plenáris ülésén videokapcsolaton keresztül.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/227357/
Lásd még: ne azt figyeld amit mond, hanem azt amit csinál!

-------------------------------------------------
Más: örülnék neki ha lecserélnéd az avatarodat, engem irritál ez a kép.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 014
73 045
113
Lásd még: ne azt figyeld amit mond, hanem azt amit csinál!

-------------------------------------------------
Más: örülnék neki ha lecserélnéd az avatarodat, engem irritál ez a kép.
Nem bírod a gyíkembereket mi? Kirekesztenéd őket még a bolygóról is, sőt még a Holdról is ugye? :D Ez rendkívül gyíkemberfób magatartás, az únióban ez elfogadhatatlan. :D De legyen. Tessék.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 727
22 587
113
Kína és Vietnam továbbra is barátok.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 727
22 587
113
Kína 25 ezer oxigén dúsítót szállít Indiának a járványhelyzet enyhítésére.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 574
9 161
113
Kína nem törekszik hegemóniára, terjeszkedésre vagy befolyási övezet kialakítására, akármilyen erőssé is válik - mondta Hszi Csin-ping kínai elnök kedden a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencia (Boao Forum for Asia - BFA) nyitó plenáris ülésén videokapcsolaton keresztül.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/227357/
Kína sehová nem akar és sehová nem tud "demokráciát exportálni". (ide se fog)
Kínának ideje van. Mindig is abban volt a legjobb.
Kínának a fókuszában a közvetlen környéke van. Erőt is ott mutat fel. Az USA sem fickándozna ilyen nagy melénnyel, ha olyan izmos és konkurens szomszédai lennének mint Kínának. Egy Japán, egy Dél- és Észak-Korea, egy India, egy Fülöp szigetek, egy Taivan, egy Vietnám, egy Indonézia, egy Pakisztán, egy Szingapur és persze Oroszország.
Ettől távolabb csak pozitív szaldós pragmatikus megoldásokra törekszik. Sőt még a felsoroltak javával is.
A kultúrája a vallása európában, a nyugaton idegen. A nyugati ember arra nem "vevő". Az europai ember hamarabb lesz muszlim mint konfucionista vagy taoista vagy kinai buddhista.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 969
18 057
113

• Szomorú
Reactions: formosa1

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 728
113

Szerintem már készülnek a Kínaiak gazdasági háború eszkalálódására, a külker mérlegük romlására, az ellátási útvonalaik beszűkülésére (vagy éppenséggel az export piacuk beszűkülése miatt az import finanszírozásának nehezedésére). Fontos a lakosságot a mértékletességre szoktatni, mielőtt nagyon elszalad velük a ló, mert ha nehezebb lesz a gazdasági helyzet, nagyobb sokk éri őket a szükséges intézkedésektől.

Egyrészt örülök ennek, láttam pár olyan videó (részletet), és teljesen értelmetlennek és néhol undorítónak is tartom. Másrészt a fentik miatt én aggasztó előjelnek is érzem a nevelő célzaton túl.

• Tetszik
Reactions: tarzaan

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113

Szerintem már készülnek a Kínaiak gazdasági háború eszkalálódására, a külker mérlegük romlására, az ellátási útvonalaik beszűkülésére (vagy éppenséggel az export piacuk beszűkülése miatt az import finanszírozásának nehezedésére). Fontos a lakosságot a mértékletességre szoktatni, mielőtt nagyon elszalad velük a ló, mert ha nehezebb lesz a gazdasági helyzet, nagyobb sokk éri őket a szükséges intézkedésektől.

Egyrészt örülök ennek, láttam pár olyan videó (részletet), és teljesen értelmetlennek és néhol undorítónak is tartom. Másrészt a fentik miatt én aggasztó előjelnek is érzem a nevelő célzaton túl.
Inkább, hogy " a megmondjuk a társadalomnak hogyan éljen - újabb lépése. a nem jól élő tömegeknek jelezve, hogy az államban mindenki egyenlő ezért nem engedik hogy mások jobban narratívával. (pedig de) A zabálós videókat viszont én is munkatáborral büntetném...

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 728
113
Inkább, hogy " a megmondjuk a társadalomnak hogyan éljen - újabb lépése. a nem jól élő tömegeknek jelezve, hogy az államban mindenki egyenlő ezért nem engedik hogy mások jobban narratívával. (pedig de) A zabálós videókat viszont én is munkatáborral büntetném...
Szerintem a kukába kerülő étel gond. És az, hogy osztálytól függetlenül azt a példát állítják az emberek elé, hogy ne a kukába kelljen már megtermelni/importálni, az is jó. A szegényebb a csirkehúst/rizst nem pazarolja majd, a gazdag meg a flamingónyelvet meg a kaviárt (bár az embereket ismerve ettől egyes körökben sikké válhat a pazarlás, amiért munkatábort adnék én is)

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113
Kína sehová nem akar és sehová nem tud "demokráciát exportálni". (ide se fog)
Kínának ideje van. Mindig is abban volt a legjobb.
Kínának a fókuszában a közvetlen környéke van. Erőt is ott mutat fel. Az USA sem fickándozna ilyen nagy melénnyel, ha olyan izmos és konkurens szomszédai lennének mint Kínának. Egy Japán, egy Dél- és Észak-Korea, egy India, egy Fülöp szigetek, egy Taivan, egy Vietnám, egy Indonézia, egy Pakisztán, egy Szingapur és persze Oroszország.
Ettől távolabb csak pozitív szaldós pragmatikus megoldásokra törekszik. Sőt még a felsoroltak javával is.
A kultúrája a vallása európában, a nyugaton idegen. A nyugati ember arra nem "vevő". Az europai ember hamarabb lesz muszlim mint konfucionista vagy taoista vagy kinai buddhista.
nedves álom. Kínának sincs ideje,. kezdődő elöregedő társadalom csökkenő gxerekszám, a hibás politika miatt eltolódott férfi női arány... stb. https://www.zonaporkolt.com/2021/05/07/kina-es-a-gyermekaldas/13/24/30/1138/jegyzet/admin/#more-1138

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 728
113
na meg:

A vízhiány az USA-ban is komoly gond lesz. Meg a termőtalaj eróziója is. De nálunk is például. Új módszerek kellenek, és a korábbi rossz gyakorlatokat kiküszöbölni.

Az USA-ban is a locsolást korlátozzák egyes helyeken Californiában például. Pár nagy város (pl. Vegas) máshonna elpacsálja a vizet. A Colorado folyó mire elér a tengerhez már csak árnyéka az évtizedekkel ezelőtti önmagának.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 542
36 587
113
na meg:

Kína ebben a formában, sokáig nem tartható fenn. Ezért nem kéne az Usának erőlködni ennyire, mivel erodálódik a kínai társadalom, viszont a külső fenyegetés ezt lassítja, akár vissza is fordíthatja. Persze az Usa is belső feszültségek nyomása alatt áll. Bukik mindkettő.

• Vicces
Reactions: formosa1

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 728
113
Kína ebben a formában, sokáig nem tartható fenn. Ezért nem kéne az Usának erőlködni ennyire, mivel erodálódik a kínai társadalom, viszont a külső fenyegetés ezt lassítja, akár vissza is fordíthatja. Persze az Usa is belső feszültségek nyomása alatt áll. Bukik mindkettő.
A külső és belső fenyegetések az innováció melegágyai lehetnek. Teher alatt nő a pálma! Szerintem ha súlyosbodnak a gondok, akkor az erőfeszítések a megoldásukra is nőnek. Én épp emiatt optimista vagyok a környezetszennyezést illetően is, mert nem hiszem, hogy nem fogjuk tudni megoldani idővel a gondokat. Bár az európai megoldások (villanyautó, szélkerék) szerintem nem a jó emgoldások, de van próbálkozás legalább, és látszik, hogy hajlandóság van azért a vátozásra. Ha lesznek meggyőzőbb utak is, van erőforrás amikkel meg tudjuk oldani majd, ahogy Kína is a maga gondjait.

És a történelem tanulsága: a fő gond mindig az energia hiánya. Ha van elég energia, meg lehet majd ezt is oldani. Kína pedig sok atomerőművet épít.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 574
9 161
113
A külső és belső fenyegetések az innováció melegágyai lehetnek. Teher alatt nő a pálma! Szerintem ha súlyosbodnak a gondok, akkor az erőfeszítések a megoldásukra is nőnek. Én épp emiatt optimista vagyok a környezetszennyezést illetően is, mert nem hiszem, hogy nem fogjuk tudni megoldani idővel a gondokat. Bár az európai megoldások (villanyautó, szélkerék) szerintem nem a jó emgoldások, de van próbálkozás legalább, és látszik, hogy hajlandóság van azért a vátozásra. Ha lesznek meggyőzőbb utak is, van erőforrás amikkel meg tudjuk oldani majd, ahogy Kína is a maga gondjait.

És a történelem tanulsága: a fő gond mindig az energia hiánya. Ha van elég energia, meg lehet majd ezt is oldani. Kína pedig sok atomerőművet épít.
A szellemi teljesítmény, ennek a problémának a globális megoldását én is az őrült gazdasági verseny elé,fölé helyezem, szóval bizakodó vagyok. Aztán mihelyst üzlet is lesz benne, akkor ez csak gyorsulni fog. De addig is és mindezzel együtt a világ lakosságának zömét kitevő Ázsiának kell valami úton módon szemléletet váltania, mert ott nincs prioritásban még a fasorban sem a környezetvédelem. Csak épp semmi hatásunk pl Indiára, mert lehet van az a pénz, de főleg injekció, miután én mondjuk a Gangeszbe belemennék.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 542
36 587
113

Bocs, de ellentmondanék. Kína a történelem során most érte el legnagyobb kiterjedését, illetve legnagyobb befolyási övezetét. Lassan a központosított rendszer a mai távközlési vívmányokkal sem tartható fenn. Úgy jár, mint a mesebeli Brontoszaurusz, akinek akkor jutott el a fájdalom a farkából az agyáig, mikorra már azt megették. A nyugati részeken több hasonlóan erős államalakulattal áll szemben. Északon Oo. Keleten Japán. No way.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 969
18 057
113
A vízhiány az USA-ban is komoly gond lesz. Meg a termőtalaj eróziója is. De nálunk is például. Új módszerek kellenek, és a korábbi rossz gyakorlatokat kiküszöbölni.

Az USA-ban is a locsolást korlátozzák egyes helyeken Californiában például. Pár nagy város (pl. Vegas) máshonna elpacsálja a vizet. A Colorado folyó mire elér a tengerhez már csak árnyéka az évtizedekkel ezelőtti önmagának.

Az a baj, hogy az elmúlt 10 évben itthon semmi komoly lépés nem történt az ökogazdálkodás irányába, inkább visszalépés volt.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 728
113
Bocs, de ellentmondanék. Kína a történelem során most érte el legnagyobb kiterjedését, illetve legnagyobb befolyási övezetét. Lassan a központosított rendszer a mai távközlési vívmányokkal sem tartható fenn. Úgy jár, mint a mesebeli Brontoszaurusz, akinek akkor jutott el a fájdalom a farkából az agyáig, mikorra már azt megették. A nyugati részeken több hasonlóan erős államalakulattal áll szemben. Északon Oo. Keleten Japán. No way.
a mai távközlési eszközökkel egy egységes globális állam is fenntartható lenne. Egy üzenet a bolygó másik oldalára kb. negyed másodperc alatt eljut.