[BIZTPOL] Kína

Régóta beszélik hogy a Kínaiak kozmetikázzák a gazdasági statisztikáikat. Ehhez egy kis adalék
https://asia.nikkei.com/magazine/20...ovinces-heed-Xi-s-calls-for-accurate-GDP-data

Mi történik ha új a főnök aki nem hiszi el hogy a malac tényleg tucatnyit kölykezett és utánanéz a dolognak:

20170831ChinaGDPLine_middle_320.png

Akkor a nominális GDP növekedés hirtelen - 20% lesz!
(és ez csak egy tartomány!)
Na ebben még sikerült megőrizni a kommunista hagyományokat. Nem számít semmi, csak az öt éves terv teljesüljön, elvtársak! Ez nem más, mint hagyomány tisztelet, ez a kínaiaknál nagyon erős.:)

• Tetszik
Reactions: borisz
Egy kis tavalyi lövöldözés (+18)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Tetszik
Reactions: notaricon
  • Tetszik
Reactions: endre and Mackensen
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azon agyalok egy ideje, hogy mikor ismerik be végre, hogy lassan visszatérnak a konfucionizmus valamilyen modern változatába.

http://index.hu/kulfold/2017/10/18/...hszi_csin-ping_valasztas_hatalomkoncentracio/

Hát én nem tudom nem veszélyes ez?

A Kínai Kommunista Párt egyhetes kongresszusának végére Hszi Csin-ping várhatóan még nagyobb hatalomra tesz szert

De akkor elkövetheti ő is ezt? nem? Olvassátok ! Akár lehetne ez kínai is

Reformkísérletei a hidegháború végéhez vezettek, de végül a kommunista rendszer bukását, a Szovjetunió széthullását eredményezték

1991 augusztusában a szovjet rendszert védelmező kommunista vetélytársai sikertelen puccsot kíséreltek meg ellene. Ennek nyomán betiltotta és feloszlatta a Szovjetunió Kommunista Pártját. Miután nem sikerült megakadályoznia a szovjet köztársaságok önállósulási törekvéseit, 1991. december 25-én lemondott a Szovjetunió elnöki tisztségéről.

Ha a kommunista párt azt akarja hogy a közeljövőben is meghatározó szerepe legyen világban akkor nem tesz egy ember kezére hatalmat.

Ha ez bejön tapsikolhatnak a jenkik hogy az utolsó ellenlábasa is eltűnik nemsokára a föld színéről.

Ezt nehéz megjósolni, hogy milyen is lesz a jövőben kína. Szerintem most is egyfajta útkeresés tapasztalható és állandó reformálás.
Szerintem Xi reformálni fog, méghozzá eléggé radikálisan. A hadsereg terén már gőzerővel be is indúlt a reform, csak idő kérdése, hogy a társadalom többi területés is megkezdjék.