• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 758
36 937
113
Talán ide...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 758
36 937
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 104
73 398
113
Az elkeseredett úgymond "történelmi harcukat", az ellenállást még úgy érti is az ember, hogy mit miért. De a rövidlátásukat azt nem.
Minden közelmúltban történt esemény sajnos azt bizonyitja, hogy képtelenek szakitani az önsorsrontó politikájukkal, amely kimerül az apáról fiúra átszálló végtelen "felszabaditó" harcal és rengeteg nélkülözéssel, szenvedéssel. Kétségtelen, hogy egy olyan állam mint Izrael (és úgy általánosságban véve a zsidók) árnyékában élni nem egyszerű, de ha a sok-sok év alatt a beléjük öntött pénzen nem csőbombákat meg rakétákat hegesztettek volna a föld alatt, hanem ingatlanokba, gazdasági mechanizmusokba, az izrael területén még meglévő és élő palesztin vállalkozásokba és vagyonba fektettek volna a hagyományos szaporulatukat nézve ma egészen komoly, egészséges befolyásuk lenne az Izrael/Palesztina területén folyó dolgokba harc és gyúlölködés (terrorizmus) nélkül.
Sajnos ebből a spirálból nehéz kiszakadni,...de koránt sem hiszem, hogy lehetetlen. Izrael mindig is a fkinálkozó lehetőségeket ragadta meg, néha csellel, néha véres kézzel, de mindig kellett hozzá a másik oldal végtelen kiszámithatósága és balf@szkodása.
Szerinted mennyire egy izraeli építőipari vállalat (nevesíthetem akár privát) itt Magyarországon az érdekköreivel, hogy te faszán beszállj A Bizniszbe, nemhogy a kiírtandóknak a Kizárólagos Nemzetállamukban? :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 374
25 054
113
Szerinted mennyire egy izraeli építőipari vállalat (nevesíthetem akár privát) itt Magyarországon az érdekköreivel, hogy te faszán beszállj A Bizniszbe, nemhogy a kiírtandóknak a Kizárólagos Nemzetállamukban? :rolleyes:
Tényleg nem rosszból, de 3x elolvastam és nem értem a kérdést? :rolleyes: "Mennyire" reális, hogy "beszálljak" pl. én a "A Bizniszbe"?...

• Vicces

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 104
73 398
113
Tényleg nem rosszból, de 3x elolvastam és nem értem a kérdést? :rolleyes: "Mennyire" reális, hogy "beszálljak" pl. én a "A Bizniszbe"?...
Annyiban, hogy mennyire reális, hogy hagyták volna aaazt a sokat emlegetett, "ha nem a rakétákra költötték volna a pénzt" bármibe is befektetni, ami emelni képes a befolyásukat miközben még a vizet is elvették tőlük és hatalmi eszközként használták velük szemben, kiírtották minden elvett területen az ültetvényeiket, stb.?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 758
26 698
113
Annyiban, hogy mennyire reális, hogy hagyták volna aaazt a sokat emlegetett, "ha nem a rakétákra költötték volna a pénzt" bármibe is befektetni, ami emelni képes a befolyásukat miközben még a vizet is elvették tőlük és hatalmi eszközként használták velük szemben, kiírtották minden elvett területen az ültetvényeiket, stb.?
giphy.gif

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 374
25 054
113
Annyiban, hogy mennyire reális, hogy hagyták volna ... bármibe is befektetni
  • Az első telepesek még törköktől és araboktól vettek mindent.
  • Az első háború után meg lelépett (pont. elmenekült) szinte mindenki (palesztin) a megalakuló Izrael állam területéről.
  • Ami story-kat ismerünk mind ennek a zűrzavarnak az eredménye.
Nem mennék bele az előzményekbe, meg hogy mi jogos meg nem (beleértve Izrael állam létét is), én azt nézem ami van. Hogy mi volt és mi lehetne ha az teljesen irreleváns.
Ma sem homogén a zsidó állam, a zsidóság sem egységes azon belül. Szerintem igen is létezhet zsidó-palesztin együttélés, bármennyire is távol kerültünk ettől.
miközben még a vizet is elvették tőlük és hatalmi eszközként használták velük szemben, kiírtották minden elvett területen az ültetvényeiket, stb.?
Teljesen világos, amire utalni akarsz és értem is - sőt - igazad van! Csak ezt igy egy mondattal nem lehet kitrágyálni, most időszűke végett bele se kezdek.

Hogy egy egyszerű példát irjak:
A mai napig jogilag kollektiv háborús bűnös vagyok, felmenőim javait elvették nemzetiségi alapon, mert magyarok voltak, 2x is vonatra rakták őket stb.
Ma ezen "sosem volt korábban államoknak" az adófizető állampolgára vagyok, rendezett élettel, és nem akarok senkit felrobbantani a többségi társadalomból. Nem tudom át-e jön igy a lényeg?! :oops:

• Tetszik

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 758
22 708
113
A zsidó-keresztény hagyományok...

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 705
37 298
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 104
73 398
113
Hogy egy egyszerű példát irjak:
A mai napig jogilag kollektiv háborús bűnös vagyok, felmenőim javait elvették nemzetiségi alapon, mert magyarok voltak, 2x is vonatra rakták őket stb.
Ma ezen "sosem volt korábban államoknak" az adófizető állampolgára vagyok, rendezett élettel, és nem akarok senkit felrobbantani a többségi társadalomból. Nem tudom át-e jön igy a lényeg?! :oops:
Látod ebben eltér a véleményünk bár én itthon vagyok (bármi is a meghatározásom).
Teljesen világos, amire utalni akarsz és értem is - sőt - igazad van!
Igen.