Ha Roosevelt szállt volna meg minket és ő vezette volna be a kommunista diktatúrát, akkor ő lett volna a felelős. De nem ő tette, hanem Sztálin.
Hirosimáért nem Sztálin felel, Drezda bombázásáért sem, a holokausztért sem, de a mi kommunista diktatúránkért igen, ő a felelős.
Sétáltatom a kutyámat pórázon, majd szembe jön egy másik kutya (szintén pórázon) ami szétkapja az enyémet.
Felelősség terhel-e? Félre is húzhattam volna a kutyámat és akkor ma is megélne, de hát végülis nem én haraptam ketté a kutyámat én csak fogtam a pórázt.Foghattam volna szorosabbra is, de hát reménykedtem benne, hogy a szemebe jövő majd megfogja a saját kutyáját.
Ide is beillik a svájci sajtos példa, amit katasztrófáknál szoktak alkalmazni. Nem egy összetevős katasztrófa volt a komcsi diktatúra.
Értsd: Lehetőség lett volna arra, hogy egyszerre vérezzen ki Németország és a Szovjetunió, de mégis a németek legyőzése volt az egyetlen vezérelv.Annyira ugye senki nem lehetett hülye, hogy amit Sztálin elfoglal ott nem Sztálin fog uralkodni és ezt be is vegye. Már csak azért sem, mert papírba foglalták, hogy azt csinál amit csak akar.
Ha fegyvert adok ahhoz, hogy Sztálin legyőzze a németeket és elfoglalja Kelet-Európát, akkor rohadtul felelős vagyok azért, ami Kelet-Európában történik. 1956-ban is ment a hülyítés a CIA-szponzorált Szabad Európa Rádióban (ezt pl:Kun Miklós történész is megerősítette, aki csak jobban tudja, ha már egyszer a SZER munkatársa volt), amikor azt hazudták jönnek az amcsik. Holott nemhogy nem jöttek, eszük ágában sem volt szembemenni a szovjetekkel, mert Kelet-Európában a szovjetek azt csináltak, amit csak akartak.Ebben állapodtak meg velük a nyugatiak.
Azt ne mondd, hogy nem tudta egyik nyugati állam sem, hogy mit tesz a Szovjetunió vagy hogyan működik a kommunista-rendszer...
A holodomor után meg végképp érthetetlen, hogy miért bízott meg bárki is Sztálinban, hiszen úgymond a sajátjait se tartotta sz*rba se.A tisztogatások is ismertek voltak nyugaton, mégis támogatták ezt a vadállatot, mondván a németek rosszabbak.