Valamit mégis jól csinálunk mert nő a magyar iskolába iratkozók száma folyamatosan, és igazából ez az ami nekünk most számít, minél több magyar, vagy annak nevelt gyerek. Attól hogy ha mi is az ő hangnemüket ütjük meg biztos piszok jó lenne kint magyarnak lenni. Ukrajnának ebben a formában nincs jövője, de ha keménykedünk és sikerül úgy megutáltatni a két népet egymással mint mondjuk a románokkal vagyunk azzal ki nyer? Nem mi az egyszer biztos. biztos vagyok benne hogy 90% nem azonosul ezzel a szélsőséges baromsággal.
Az ukránnál könnyebben asszimilálható nép nincs a közelünkben. Minél szarabb lesz náluk az élet annál nagyobb kitörési lehetőség magyarnak lenni, még akkor is ha egy generáció óta a családban nem a magyar az anyanyelv. Mifelénk gyerekkoromban is sok ukrán vagy valamilyen szinten magyar felmenőkkel rendelkező jött át, miért kéne lenéznem vagy megvetnem őket? Ugyan az a baromság mint a vidék város ellentét, mint ha nem mind a kettő ugyan onnan mászott volna elő.
Építeni kell a haderőnket, fejleszteni a gazdaságot, de nincs itt az ideje a harcnak, az építkezés ideje van, tudni kell mikor kell eltűrni a pofonokat hogy aztán egyetlen ütéssel kiterítsük az ellent, és szerezzük meg ami minket illet.
Az ukrán melósokkal többször is kifejtettem, úgy szint nem értem mi velük a baj, keresnek egy nem túl luxusfizetést, aminek egy részét itt költik el, és nálunk pörgetik a gdp-t, mit szeretnénk? Törököket? Albánokat? Tudom ismerem a választ, jó magyar munkást, megbecsültet, hazahozni nyugatról. Na igen csak a realitás az hogy amennyire ezek az ukránok nekünk elvégzik amire magyart már nem találni ugyan ezt csinálják kint lévő magyarok. Átmenetben van a magyar gazdaság és kell a munkaerő. Mi nyerünk ezen a legtöbbet nem az ukrán állam. Aki szerencsénkre van olyan hülye hogy ide jön dolgozni és nem egy két országgal nyugatabbra, azt ne csesztessük már pluszba, hogy legalább megutáljon minket. Inkább hozza a családját és neveljünk a gyerekeikből jó magyart. A folyamtok nekünk kedveznek, ha pedig elérjük a nyelvtörvény feloldását legalább a magyarok felé valami kiskapun keresztül akkor felgyorsul a trend.