Erről beszélek, én is tanultam a biztonság fogalmánál, az "egyéb" eredetű veszélyeknél a migrációról, tudom miről van szó. Nagyjából követem is az eseményeket, van róla képem, hogy mi várható az idén, legalább is remélem nem lep meg az élet még annál is durvábbal, amire számítok, s az sem leányálom, elhiheted, HA aknazáras egyezmény felmondásáról, és telepítésről filozofálok. Ennek a fele se lesz tréfa. Lehet itt jólelkűsködni, de nagyságrendileg hamarabb nyújtana olcsóbban és komolyabb védelmet az amit én mondok, mint az összes rendőrt-katonát a határon tartani, akik idővel elfáradnak, megroppannak, s könnygázt vízágyút használni olyan tömegek ellen, akik ezt agresszivitással kezelik, nem megfutamodással. El lehet játszani ezzel a szép progresszivitás elvével, no meg el is kell, csak attól tartok, ha lesz röszke2, és ott jóval nagyobb migri tömeg jön össze, akkor 2 verzió van: Belelövünk a tömegbe, ami nem fog jól kinézni, vagy áttörnek, és szabad rablás, no meg mutatják a sikerrel a többieknek, hogy ez a működő eljárás. Egy aknazárral igen sok bajtól megóvhatnánk magunkat, azt lőjön bele más először a tömegbe, ne mi. Mert azt kell itt látni, hogy aki 3. országként pukkant le agresszív migránsokat, az már nem lesz rasszista fasiszta náci, de aki először, arról az EU leszedi a keresztvizet, az fix.