Falludzsa, mai térkép.
ClZvbdZWMAAM1MD.jpg:large

HD: https://t.co/ex0bQTCZSP

Az iraki erők 354 jezidi nőt szabadítottak ki Falludzsában.

--------------------------------------

Itt lehet olvasni többet a jezidikről:
http://24.hu/kultura/2016/05/03/szimpatia-az-ordoggel-ebed-a-jazidik-szent-varosaban/

Érdekes cikk:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160620-iran-izrael-szaud-arabia-iszlam-allam.html

<blockquote rel="fip7">Érdekes cikk:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160620-iran-izrael-szaud-arabia-iszlam-allam.html
Nem értem meg, hogy irán miért nagyobb patás ördög mint a szaudiak...
</blockquote>
Mert kis- és nagy Izrael ezt mondja. S ha velük nem értesz egyet akkor örülj, ha nem csuknak le, mert egy mocskos fasiszta, náci, tömeggyilkos vagy, de minimum arra hajlamos és az lakozik benned.

tomcat1

<i>"Nem értem meg, hogy irán miért nagyobb patás ördög mint a szaudiak..."</i>

Gondolom azért mert a Szaudiak eddig még USA-Izraeli szövetségesek (voltak), és az USA technikai támogatása nélkül lényegében harcképtelenek.
Az iszlám állam meg nem ellenfél egy Izraeli hadseregnek.
Nah, de egy Irán, amely lényegében önellátó elég sok tekintetben, miközben komoly hadserege van és antiszemita...

Már mitől ne lenne ellenfél (persze ha nem egy oldalon lennének) az iszlám állam az izraeli hadsereg számára? Az izraeliek közül jóformán senkinek sincs valós harci tapasztalata, max néhány kivénült tisztnek akik láttak még háborút. Az ilyen-olyan gázai offenzívák a kődobálók, ovodások, anyukák meg alultáplált fegyvertelen vénemberek ellen nem sok valós harci tapasztalatot hoznak. A raktáraik legutoljára Gáza ellen kiürültek, mehettek sírni segííílykéért Sam bácsihoz utánpótlásért. Ehez képest az ISIS nagy területen terül el, nincs egy fővárosa sok fontos civillel és létesítménnyel, amit az izraeliek szétatomozzanak elrettentésként, sokan vannak, felfegyverzettek, és a szaudiak nyomják őket hátulról.

tomcat1

Gondolom azért mert a Szaudiak eddig még USA-Izraeli szövetségesek (voltak), és az USA technikai támogatása nélkül lényegében harcképtelenek.
Nah, de egy Irán, amely lényegében önellátó elég sok tekintetben, miközben komoly hadserege van és antiszemita...

Irán nem antiszemita!!
Iránban több tízezres zsidó közösség él és a kutya sem bántja őket.

ld: akibic.hu/kozosseg/item/977-jol-erzik-magukat-iranban-az-ott-elo-zsidok

Iránnak a zsidó állammal van baja....

<blockquote rel="fip7">tomcat1

Irán nem antiszemita!!
Iránban több tízezres zsidó közösség él és a kutya sem bántja őket.

ld: akibic.hu/kozosseg/item/977-jol-erzik-magukat-iranban-az-ott-elo-zsidok

Iránnak a zsidó állammal van baja....

</blockquote>

anticionista iran. ahmedinezsad volt antiszemita.

rudi

Nem az a lényeg, hogy én vagy te antiszemitának tartjuk-e Iránt, hanem az, hogy Izrael annak tartja. Én amit írtam az ő szempontjukból írtam.

Joker

Most nem értek veled egyet. Az ISIS nem ellenfél Izraelnek. Olyan technikai fölényben vannak vele szemben, hogy az hihetetlen.
Ha bele gondolsz a rosszul felszerelt szír hadsereg minimális orosz segítséggel simán visszaszorította az ISIS-t.
Ehhez képest az Izraeli haderő brutál erős, nem csak levegőben de a szárazföldön is! Ha akarnák úgy elnyomnák az ISIS-t mint a bélyeget...

rudi

Nem az a lényeg, hogy én vagy te antiszemitának tartjuk-e Iránt, hanem az, hogy Izrael annak tartja. Én amit írtam az ő szempontjukból írtam.

Joker

Most nem értek veled egyet. Az ISIS nem ellenfél Izraelnek. Olyan technikai fölényben vannak vele szemben, hogy az hihetetlen.
Ha bele gondolsz a rosszul felszerelt szír hadsereg minimális orosz segítséggel simán visszaszorította az ISIS-t.
Ehhez képest az Izraeli haderő brutál erős, nem csak levegőben de a szárazföldön is! Ha akarnák úgy elnyomnák az ISIS-t mint a bélyeget...

Én másként látom. Az ISIS azért nem ellenfél Izraelnek, mert egy oldalon vannak. Persze most nem erről beszélünk, hanem a hipotetikus egymásnak esésnek. Ha egymást támadnák, akkor az Izraeliek elbombázgatnának egy hétig a levegőből, aztán kifogyna a raktár, mint Gáza ellen. Pedig ott aztán tényleg sűrű a célpont, és szinte keró sem kell a bombázáshoz olyan közel van. És szárazföldön is mozdulni kellene, mert csak a levegőből (egyelőre) se az oroszoknak se az amerikaiaknak nem sikerült háborút nyerni. Szárazföldön meg láthatjuk mi van, veszteség veszteség hátán. Mennyit veszítettek eddig a szírek? Tízezreket vagy százezer fölött? Na pont ugyanez várna az izraeli hadseregre is, többtízezer halott gyalogsági katona. Persze ez csak egy elmélet, mert az amerikaiak is beszállnának egy ilyen háborúba, és Izraelt védeni is könnyebb, mint Szíriát, de ugyanekkora területen ugyaenez az ellenfél ellen ugyanígy vérezne el a tapasztalat nélküli IDF.

Irak
Az IÁ felakasztotta 4 emberét Moszulban, mert nem akartak Shirqat-ba menni.
CllYlaIWQAAW1aW.jpg

Shirqattól délre az irakiak elfoglaltak 2 falut.

rudi

Joker

Igazad van Izrael technikai fölényben van, de ez azért nem minden. Izraelbe szinte mindent oda kell szállítani, ami a háborúban szükséges. Míg a legtöbb Arab ország ezt önerőből megoldja. Lehet, h elavult, de ebben az esetben a mennyiség legyőzi a minőséget. És itt a kockázat Izraelnek. Egy országgal simán lenyom egy blitzkrieg et. De ha szövetség alakul ellene és a háború elhúzódna, még az imájuk sem mentené meg őket. És nekik nem lenne hova menekülni, mint az arab lakosságnak.