Az USÁ-nak is kezdett kellemetlen lenni Erdogan, lehet, hogy örülnének egy kezelhetőbb, "nyugatiasabb" új kormánynak.

<blockquote rel="2ndt">A torokok mindig lenyugoznek ezzel. Vajon itthon mikor lenne ilyesmire kepes a sajat hadseregunk: elhajtani az idiota vezetoinket.
nem is tudom, hogy mi a jobb: Ha egy országban állandóan kivonulgat a nép az utcára, puccsol a hadsereg, vagy mindenki jámboran legelészik a trágyadomb mellett.

</blockquote>

OFF: Semmi nem jo.
De az valahol a veg kezdete, amikor nekem Orbant kell tamogatnom a napi politikaban, mikozben ki nem allhatom. Ketsegbeejto, mennyire nincsenek az orszagot kepviselo es nem szetlopo politikusaink.
Talan maskepp viselkednenek, ha esely lenne arra, hogy felkossek oket azert, amit tesznek.

Ki mit tippel, melyik országba menekulne? :)

Én arra szavazok és mivel egyedüli baráti szomszédos ország Grúzia, max oda menekülhet vagy észak Ciprusra. A sikeres külpolitika :D! Szíria, Irak, Irán kilőve. Örményország :D szintén, valószínű egyetemben Görögországgal, Bulgária még csak-csak de amúgy is mivel a hidak repterek foglaltak max hajó marad. Akkor még mondanám talán Egyiptomot vagy Libanont.

Az USÁ-nak is kezdett kellemetlen lenni Erdogan, lehet, hogy örülnének egy kezelhetőbb, "nyugatiasabb" új kormánynak.
Igen, a két hete elkövetett hirtelen keleti nyitása miatt valószínűleg ott is felvonták a szemöldöküket néhányan.

Egy ilyen puccs alatt mire jó az F-16-osok reptetése? Bombázni akarnak velük, vagy esetleges ellenséges légtérsértőket kellene leszedjenek?

<blockquote rel="misinator"><blockquote rel="2ndt">A torokok mindig lenyugoznek ezzel. Vajon itthon mikor lenne ilyesmire kepes a sajat hadseregunk: elhajtani az idiota vezetoinket.
nem is tudom, hogy mi a jobb: Ha egy országban állandóan kivonulgat a nép az utcára, puccsol a hadsereg, vagy mindenki jámboran legelészik a trágyadomb mellett.

</blockquote>

OFF: Semmi nem jo.
De az valahol a veg kezdete, amikor nekem Orbant kell tamogatnom a napi politikaban, mikozben ki nem allhatom. Ketsegbeejto, mennyire nincsenek az orszagot kepviselo es nem szetlopo politikusaink.
Talan maskepp viselkednenek, ha esely lenne arra, hogy felkossek oket azert, amit tesznek.
</blockquote>

Ott a pont.

Remélem most már véglegesen megszunik a terroristák támogatása To-b

Én nem zárnám ki, hogy segítettek a CIA-s fiúk is. :)

Én is ezt tippelem, de talán mindenkinek jobb lenne, egy nem regionális nagyhatalmi ambiciókkal bíró nyugatiasabb és nem iszlám fele húzó To. Tartva az Attatürki hagyományokat. Szíriában meg most kell befűteni, addig míg nem tiszta a helyzet, hogy ki és mi addig szarni fognak rá.

Egyébként nem érdekes, külpolitikai ámokfutása után rendezi kapcsolatait Izraellel, és Oroszországgal, bocsánatot kér a lelőtt orosz gép miatt, felajánlja az incirlik-i légitámaszpontot az oroszoknak, majd hirtelen, megannyi puccskisérlet után itt egy tényleg komoly puccs.
Kinek állt érdekében?

Ha a puccs után a törökök lezárják az USA haditengerészete elől a Boszporuszt, akkor biztos nem lesznek boldogok, és ha ők nem boldogok, akkor a puccs biztos törvénytelen..

Egyébként nem érdekes, külpolitikai ámokfutása után rendezi kapcsolatait Izraellel, és Oroszországgal, bocsánatot kér a lelőtt orosz gép miatt, felajánlja az incirlik-i légitámaszpontot az oroszoknak, majd hirtelen, megannyi puccskisérlet után itt egy tényleg komoly puccs.
Kinek állt érdekében?

Ez is egy lehetőség, habár az oroszokkal a helyzet rendezését és a támaszpontot nem erősítették meg a törökök és a bocsánatkérés meg a kártérítés sem volt egyértelmű.

Nem csak az, az oroszok által nyilvánosságra hozott IÁ kapcsolat, a feszültségek az amerikaiak által is támogatott kurdokkal, a látható szélsőséges irányba való elmozdulás. Számunkra is órási kérdés, hogy milyen kormány, mekkora stabilitás jön Törökországba.

Kinek állt érdekében?

Én azt mondom ártott ez az ember annyit az országának, hogy ideje annak, hogy eltakarítsák. Láttátok már a palotáját kijönne belőle több metró Pesten az Attatürki eszmék semmibe vevése stb. Csak jól jöhet ki belőle az országuk, ha az iszlámot letörik. Ez nekünk is érdekünk ám! Ha az amik, ha a zöld emberkék, ha akárki műve is, teljesen egyetértek vele!

<blockquote rel="arbalest">Az USÁ-nak is kezdett kellemetlen lenni Erdogan, lehet, hogy örülnének egy kezelhetőbb, "nyugatiasabb" új kormánynak.

Ha a puccs után a törökök lezárják az USA haditengerészete elől a Boszporuszt, akkor biztos nem lesznek boldogok, és ha ők nem boldogok, akkor a puccs biztos törvénytelen..
</blockquote>

Gondolom az amerikai-török katonai diplomáciai kapcsolatok is real-time módban vannak...