Ez egy több mint 10 km hatótávolságú, 40 cm átmérőjű stabilizált High-end rendszer. Hogy a fenébe kerül egy ilyen a buckalakókhoz? És milyen rakétával kombinálták? Hogy oldották meg a rávezetést? Lehet hogy a khat teszi??
Ez mehet a hazai haderofejlesztesi topikba is. :)
El kell ismernem, nagyon ugyesen osszelegoztak.

• Tetszik
Reactions: LMzek
Engem az érdekelne, hogy mivel lőtték le a gépet. Ez a kamera csak jó minőségben fölvette.

• Tetszik
Reactions: borisz
Igaxad volt.
Ultra 8500-as volt.
image

2009-ben szállított 3 db-ot az USA a Jemeni kormánynak azzal hogy azokat majd a meglévő Huey helikopterekre szerelik. Darabja 600 eUSD volt.
http://www.thedrive.com/the-war-zon...-flir-video-showing-shoot-down-of-saudi-f-15s

Annak tűnik !!! Jupiájééé !!! :D:D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Majd még meg fogom nézni kikockázva is, de elsőre úgy érzem, hogy a harmadik infracsapdát még látnunk kéne, mielőtt a rakéta becsapódik.

• Tetszik
Reactions: fishbed
molni linkelte máshol a videot, lelkesen ünneplik a darabokat, maik mindenre hasonlítanak, csak F-15-re nem

egyébként egyes hírek szrint szárazföldi indítóra felkendácsolt R-73 volt az indított rakéta.

molni linkelte máshol a videot, lelkesen ünneplik a darabokat, maik mindenre hasonlítanak, csak F-15-re nem

egyébként egyes hírek szrint szárazföldi indítóra felkendácsolt R-73 volt az indított rakéta.

Igazából teljesen mindegy, hogy mi szedte le. Sufni tuning vagy nem, a lényegen, - nevezetesen, hogy a szaudi hadsereg személyi állománya katasztrofálisan szar- nem változtat. Ők az élő példa rá, hogy egy modern technika semmit nem ér, ha az állomány minősége silány.

Ezek repülőgépről leszakadt roncsdarabok, ahhoz viszont kevés, hogy a "gazda"-típust azonosítani lehessen. Ezek max egy találatot/közeli robbanást bizonyíthatnak, de ettől még a gép - sérülten ugyan - de akár haza is repülhetett. Amíg nincs azonosítható roncs/darab, addig számomra a lezuhanás nem bizonyított, max lehetséges.

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7
Többedszer is végignézve a videóból a roncsokat mutató részt, egy valami feltűnt: a lemezek egy részén mintha sivatagi (homok+barna) álcázófestés lenne. Ilyen festésű szaúdi F-15-ről soha nem láttam még fotót, viszont a Tornadóik ilyen festéssel repülnek, így akár arról is származhatnak a leszakadt roncsok.

Ezek repülőgépről leszakadt roncsdarabok, ahhoz viszont kevés, hogy a "gazda"-típust azonosítani lehessen. Ezek max egy találatot/közeli robbanást bizonyíthatnak, de ettől még a gép - sérülten ugyan - de akár haza is repülhetett. Amíg nincs azonosítható roncs/darab, addig számomra a lezuhanás nem bizonyított, max lehetséges.
Viszont annyit jelent,hogy képesek eltalálni egy korszerű gépet is.Ez szerintem azért fontos infó mert ha ők képesek akkor a Szírek is azok Izraeli gépet elérni.Ma is volt egy zsidó támadás a szírek állítják,hogy egy gépet eltaláltak Izrael persze tagadni fogja.Már volt pár ilyen eset.Bevallom én is szkeptikusan állok a szírek bejelentéseihez de most egy kicsit billent visszafele a mérleg.A mivel az engem is érdekelne.

Többedszer is végignézve a videóból a roncsokat mutató részt, egy valami feltűnt: a lemezek egy részén mintha sivatagi (homok+barna) álcázófestés lenne. Ilyen festésű szaúdi F-15-ről soha nem láttam még fotót, viszont a Tornadóik ilyen festéssel repülnek, így akár arról is származhatnak a leszakadt roncsok.

Másütt ugyanezekről a felvétekról az írták, hogy Tornado roncsok láthatók rajtuk, a videó feltöltője mixelhette össze a két dolgot.

Huti rajtacsapás szaudi katonákon, 18+

Egy gyors rajtaütésre alkalalmatlan terepen, ahol több km a látótávolság, nappal "sikerül" meglepni a magaslaton lévő egységet!

Egy kezdő mesterlövész sorban leszedhette volna a támadókat. Nem volt őrség/őrszem, -ahogy én láttam-, két teljesen amatőr, -európai harci elvek szerint- hozzá nem-értő fegyveres csapat harcolt, ahol a helyismeret és a szerencse (nem vették észre a támadókat) döntött.

De érdemes lenne egy -most is gyakorló- fórumozónak megnézni.

Szerintem a haja égnek állna! "szakmailag"

Kill them all :oops: forognak a nagyszülők a sirukban.....

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Akcióban a Huszik 18+ :

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Akcióban a Huszik 18+ :

Ezt meg hogy?
A szaudiak nem állítottak őrt? Vagy be voltak kokózva?
Semmi mozgás érzékelő,vagy valami?
Simán felmásznak a könyvtári létrákkal,olyan zörgéssel,mint állat,és szét allah-akbározzák őket?
1 kiba..ott vödör nem jut a dzsippekre,meg a megfigyelő pontokra,hogy ne tudják meg rpg/tow/atgm-ezni őket?
Ennyit még a franciák is tudnak.

• Tetszik
Reactions: dragonette
Ezt meg hogy?
A szaudiak nem állítottak őrt? Vagy be voltak kokózva?
Semmi mozgás érzékelő,vagy valami?
Simán felmásznak a könyvtári létrákkal,olyan zörgéssel,mint állat,és szét allah-akbározzák őket?
1 kiba..ott vödör nem jut a dzsippekre,meg a megfigyelő pontokra,hogy ne tudják meg rpg/tow/atgm-ezni őket?
Ennyit még a franciák is tudnak.

Írta valaki korábban -egyetértek vele-, hogy egy század sorkatona (a "18 hónapasokból"), a VSz időknél nem sokkal jobb felszereléssel, a nekik(és nekem is) oktatott "szakmai ismeretekkel" elfoglalná a fél(arab) Közel-Kelet-et (a légierő "nemszámít")!