[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Brazil VLS rakéta fejlesztéséről készítettem egy átfogó írást, és jobb híján ide teszem, mer bár nem aktualitás, de az akkori geopolitikai környezetet szerintem jól érzékelteti, hogy Amerika mennyire is a saját befolyási övezeteként tekint a régióra..

Brazil VLS rakéta fejlesztéséről készítettem egy átfogó írást, és jobb híján ide teszem, mer bár nem aktualitás, de az akkori geopolitikai környezetet szerintem jól érzékelteti, hogy Amerika mennyire is a saját befolyási övezeteként tekint a régióra..
Hát ez megint egy szép történet volt.

Itt találtam egy elütést, bár elég Dél-amerikai hagzású, akár maradthat is. :D

"Ezen túlmenően az Egyenlítő közelében fekvő indítóközpont rendkívül versenyképes lett volna a kereskedelmi műholdad indítások jövedelmező piacán"

• Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

Bele tudnék kötni a helyesírásba, a "hordozórakéta" tudtommal egy szó, a "rakétaprogram" is.

"Hangrakéta" nincs, az angol sounding rocket-ben a sounding nem hangot jelent, hanem kb. "mérést". A "rakétaszonda" fordítást találtam rá, esetleg lehet még "kutatórakéta" vagy "kutató rakétaszonda".

Bele tudnék kötni a helyesírásba, a "hordozórakéta" tudtommal egy szó, a "rakétaprogram" is.

"Hangrakéta" nincs, az angol sounding rocket-ben a sounding nem hangot jelent, hanem kb. "mérést". A "rakétaszonda" fordítást találtam rá, esetleg lehet még "kutatórakéta" vagy "kutató rakétaszonda".
Akkor még egy lazán kapcsolódó: a "sound solution" pedig nem hang oldatot jelent, hanem matematikailag/szakmailag helyes megoldást.

Akkor még egy lazán kapcsolódó: a "sound solution" pedig nem hang oldatot jelent, hanem matematikailag/szakmailag helyes megoldást.

A sound meg tengerszorost is jelenthet (más germán nyelvekben: sund), pl. Long Island Sound. Amire, emlékszem egy JAG epizódban a fordító a "hangkörzet" megoldást hozta össze. :)

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán
Ez bizony fegyveres erőszakkal elkövetett lopás.

"A jelentések szerint eddig legalább kilenc tankert foglaltak le. A műveletek részei annak a szélesebb amerikai stratégiának, amelynek célja Venezuela olajexportjának ellenőrzése.

Chris Wright amerikai energiaügyi miniszter az NBC Newsnak elmondta: „A Venezuelából származó, Washington által ellenőrzött olajeladások több mint 1 milliárd dollárt termeltek Maduro elfogása óta.” Hozzátette, a következő hónapokban további 5 milliárd dollár bevétel várható."