Gondolom jön még kutyára teherautó.![]()
Trump megkapta, amit akart: kirúgták Kínát a Panama-csatornából – makronom.eu
A balboai és a cristóbali kikötő elvesztése lett Peking latin-amerikai terjeszkedési stratégiájának egyik legnagyobb kudarca. Nem mellesleg 23 milliárd dollárba került a fájdalmas lecke: Amerika az Egyesült Államoké.makronom.eu
Eegen.Pl Irán az nem Amerika..
Gondolom jön még kutyára teherautó.
Hát ez megint egy szép történet volt.Brazil VLS rakéta fejlesztéséről készítettem egy átfogó írást, és jobb híján ide teszem, mer bár nem aktualitás, de az akkori geopolitikai környezetet szerintem jól érzékelteti, hogy Amerika mennyire is a saját befolyási övezeteként tekint a régióra..
![]()
Elfeledett raketák nyomában - VLS
Mainstream felületekről tájékozódva a VLS csak egy a sok közül a félre sikerült rakéta programok közül. Ha azonban a helyi forrásoknak kicsit utánna jár az ember egy teljesen más kép rajzolódik ki a hordozó rakéta körül. Szabotázs, külföldi beavatkozás, politikai nyomás, is közre játszhatott az…rocket-science.blog.hu

Brazil VLS rakéta fejlesztéséről készítettem egy átfogó írást, és jobb híján ide teszem, mer bár nem aktualitás, de az akkori geopolitikai környezetet szerintem jól érzékelteti, hogy Amerika mennyire is a saját befolyási övezeteként tekint a régióra..
![]()
Elfeledett raketák nyomában - VLS
Mainstream felületekről tájékozódva a VLS csak egy a sok közül a félre sikerült rakéta programok közül. Ha azonban a helyi forrásoknak kicsit utánna jár az ember egy teljesen más kép rajzolódik ki a hordozó rakéta körül. Szabotázs, külföldi beavatkozás, politikai nyomás, is közre játszhatott az…rocket-science.blog.hu
Akkor még egy lazán kapcsolódó: a "sound solution" pedig nem hang oldatot jelent, hanem matematikailag/szakmailag helyes megoldást.Bele tudnék kötni a helyesírásba, a "hordozórakéta" tudtommal egy szó, a "rakétaprogram" is.
"Hangrakéta" nincs, az angol sounding rocket-ben a sounding nem hangot jelent, hanem kb. "mérést". A "rakétaszonda" fordítást találtam rá, esetleg lehet még "kutatórakéta" vagy "kutató rakétaszonda".
Akkor még egy lazán kapcsolódó: a "sound solution" pedig nem hang oldatot jelent, hanem matematikailag/szakmailag helyes megoldást.

liner.hu
Rablás
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..