Az előválasztás most már egyre több baloldali számára is zavaró, hiszen a beígért nagy demokráciajáték helyett egy sötét szobában eldőlt hatalmi játékot láthatunk.
888.hu
Egyébként 2022 annyiban fog különbözni 2018tól, hogy nem a reteken és a hír/atvn fog menni egy végnélküli csík, hogy kire szavazzanak a népek, hanem előre eldöntik. Annyiban fog különbözni még, hogy csak egy ellenzéki pártlista lesz, de pont ez a pártlista az, ami inkább visz, mint hoz, kicsinálja a sokszínűséget, és szerintem megöli a matekot. Nem fog összejönni az, ami egy politikai palettának a sava-borsát adná. Bár tény, hogy anno választást nyertek 1994, és 2002-2006ban ugyanezzel a felállással, viszont ekkora különség a kvalitásokban nem volt sem 1994ben, sem 2002ben (2006ot már nem mondom, mert ott ordas nagy hazudozás ment) és a rendszer is egykörös, a pártok most a nagyvárosok lerablásából próbálnak kampánypénzt, majd sikert elérni.
Annak viszont, amiért az élükre kerültek, egyáltalán nem tudnak megfelelni, és a szabadrablás során sorra züllesztik le a településeiket, mindezt úgy, hogy az előző vezetés és a mostani közötti kontraszt elképesztővé válik, és pont a gyors lopás lesz az, ami miatt talán még a fővárost se fogják elvinni! Szerintem.
Ráadásul a média sem 85-95%ban az övék, mint 1994, 2002, 2006ban, és azért ezt a hazaárulónak ható EUs hátszél se fogja a javukra fordítani. Sőt ...
2019es győzelem után azt felejették el, hogy most már nem a partvonalról fognak bekiabálni, hanem a középpontban lesznek, és mivel eredményt kell felmutatni, marha nehéz helyzetben is vannak, mert erre nem nagyon képesek. De még azt se képesek belátni, hogy az adott helyzetet konzerválják amit örököltek, és lehetőleg úgy lopjanak, hogy közben a területükön nagy károkat nem okoznak, de mivel BuTapest az övék, a középpontba kerültek, azzal a korábbiakhoz képest különbséggel, hogy nem ők vannak kormányon, és ezzel az állapottal így nagyon nehéz lesz bármit is felmutatni, mert közben amit megnyertek, azt is széqurják ősi komcsi szokás szerint. Ezért bukásra vannak ítélve. Ha csak a 2019es eredmény jön össze, az majdnem kétharmad a jelenlegi kormánypártoknak, tök mindegy, hogy milyen formában jön az ellenzék.
Én úgy látom, ha jövőre marad a mostani kormány, akkor talán egy Soros-féle is kiegyezésre törekedhet a jelenlegi hatalommal, amivel a jelenlegi hatalom élni is tud majd, vsz Sorosnak adott kedvezményekkel, és ameddig az öreg gci még él, talán már nem próbálkozik többet. Viszont az ország tényleg előreléphet.
Hogy mi lesz az ellenzékkel? Szerintem, vereséggel nem számolnak, nincs B terv. Pedig az ő szempontjukból kellene egy, mert utána, ha nem sikerült az összefosás egy járványhelyzet után sem, ennek a gárdának, öreg v. fiatal kb. zéró esélye lesz utána, és mehetnek ezoterikusnak a TV2re, mint ahogy Bánfi Diána is tette anno.