en.wikipedia.org
A működés évtizedei során egyéb kiömlések és kibocsátások is előfordultak. 1989 -ben egy DOE vizsgálat széles körű kémiai és radioaktív szennyezést talált az ingatlanon. A helyi sajtóban széles körben nyilvánosságra hozott felfedések komoly aggodalomra adtak okot a közösség tagjai és a választott tisztségviselők körében, ami kihívást jelentett a nukleáris tevékenység folytatása és az azt követő leállítása miatt, és pert indítottak. Megkezdődött a takarítás, és az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségét (EPA) a helyi törvényhozók kérésére felkérték, hogy biztosítsák a felügyeletet.
2002. december 11-én
az Energiaügyi Minisztérium (DOE) tisztviselője, Mike Lopez ismertette a Field Lab alkalmazottai által a múltban elvégzett tipikus tisztítási eljárásokat. A munkások megsemmisítenék a rendkívül
mérgező hulladékkal töltött hordókat,
puskákkal lőve a csöveket, hogy azok felrobbanjanak, és tartalmukat a levegőbe juttassák. Nem világos, hogy ez a folyamat mikor fejeződött be, de bizonyos, hogy az 1990 -es évek előtt véget ért.
[29]
1994. július 26 -án két tudós, Otto K. Heiney és Larry A. Pugh meghaltak, amikor felrobbant a vegyszerek, amelyeket illegálisan, nyílt gödrökben égettek. A
nagy esküdtszéki vizsgálat és az
FBI rajtaütése után a
Rocketdyne három tisztviselője 2004 júniusában
bűnösnek vallotta magát robbanóanyagok illegális tárolásában. A zsűri
holtpontra jutott a veszélyes hulladékok illegális elégetésével kapcsolatos súlyosabb vádak miatt.
[30] [31]
A tárgyaláson egy nyugdíjas Rocketdyne -szerelő a robbanás idején tanúskodott arról, amit szemtanúja volt: "Feltételeztem, hogy hulladékot égetünk" - vallotta Lee Wells, összehasonlítva az 1994. július 21 -én és 26 -án alkalmazott eljárást a korábban legálisan használt eljárással. a maradék vegyi anyagokat a cég régi égési aknájában helyezze el. Amikor Heiney kiöntötte a vegyszereket a nap harmadik égésére, a robbanás bekövetkezett, mondta Wells. "[A háttérzaj] olyan hangos volt, hogy nem hallottam semmit ... Éreztem a robbanást, és lenéztem, és az ingem szétesett." Amikor rájött, hogy mi történt, Wells azt mondta: "Úgy éreztem, hátha ott vagyok ... Tudtam, hogy megégettem, de nem tudtam, milyen rossz." Wells arcán, karján és gyomrában másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.
[32]
A
Hal Morgenstern 1988 és 2002 között végzett tanulmányai szerint a laboratóriumtól 2 mérföldön belül lakók 60% -kal nagyobb valószínűséggel diagnosztizálnak bizonyos rákos megbetegedéseket, mint a laboratóriumtól 5 mérföldre lakók.
[4] Ez a 2 mérföldes régió magában foglalja a
Simi-völgy messze
délkeleti részének és a
Bell Canyon nagy részének kis szakaszait . A
Chatsworth és a
Canoga Park egy része , valamint a
West Hills és a
Simi -völgy nagy része 8 km
-en belül található a laboratóriumtól.
en.wikipedia.org
Az erőmű számos biztonsági leállást szenvedett, és a
Nukleáris Szabályozó Bizottság időnként fokozott vizsgálati státuszba helyezte .
[4] [5] 1999
-ben a Northeast Utilities , az üzem akkori üzemeltetője beleegyezett abba, hogy 10 millió dollár bírságot fizet a 25 hazugságért a szövetségi nyomozóknak és a környezetvédelmi jelentések meghamisításáért. Leányvállalata, a Northeast Nuclear Energy Company további 5 millió dollárt fizetett azért, mert 19 hamis nyilatkozatot tett a szövetségi szabályozó hatóságoknak a minősítetlen erőmű -üzemeltetők népszerűsítésével kapcsolatban 1992 és 1996 között.
[6] [7]
1991 szeptemberében húsz reaktor -üzemeltető megbukott az engedélyezési vizsgákon. Az engedéllyel rendelkező üzemeltetők hiánya miatt az első blokkot 1992 márciusáig le kellett állítani.
[4]
1995
-ben az
Egyesült Államok Nukleáris Szabályozási Bizottsága biztonsági vizsgálatot kezdett a Millstone 1. blokk tankolási eljárásaival kapcsolatban,
George Galatis vezető
nukleáris mérnök információi alapján .
[18]
1996. február 26 -án egy szivárgó szelep kényszerítette az 1 -es és 2 -es blokkok leállítását. Több berendezéshibát találtak.
[19] [20] A Time magazin címlapján az üzem szerepelt, "szélhámos segédprogramnak" nevezve üzemeltetőjét, a
Nukleáris Szabályozási Bizottság pedig Millstone -t emelte ki további figyelemre.
[21] [5] [4] Szintén 1996 -ban az üzem óránként egy gallon
hidrazint bocsátott ki a Long Island Soundba. Az üzem üzemeltetőit 1999 -ben ítélték el a hidrazin kibocsátásával kapcsolatos környezetvédelmi nyilvántartások meghamisításáért.
[7]
A Time című cikket és az összes reaktor leállítását követően a 2. blokk 1999. május 11 -én újraindult, a 3. blokk pedig 1998. július 1 -jén újraindult.
[22]
2002 -ben a Millstone üzemeltetőit 288 000 dollárra bírságolták, mert nem számoltak el megfelelően két urán üzemanyag rúd alkatrészkel, amelyek 30 évvel korábban, 1972 -ben kerültek rossz helyre.
[23]
Szerintem elég ennyi. Ha mindet végigvenném, a végére szovjet lennél.