Én nem libernyákoztam neked soha. Én vörösözni szoktam. Az első világháborúban a vörösök barmolták szét a hadsereget, pedig lett volna még erő a megszállás elleni védekezésre. Hiába rúgták Lindert ki egy hét után, Károlyi volt aki Budapesten letartóztatta, majd Szalonikibe internáltatta Mackensen-t az antanttal és emiatt tudtak a románok benyomulni.
Ja,csak ugyanolyan eszetlenűl,mint más libernyákozni.Károlyi nem volt kommunista.És nem a "vörösök" miatt omlottak össze a központi hatalmak,hanem 4 év háborútol.Ok-okozat.Nem a vörösök okozták az összeomlást,hanem az összeomlás juttatta hatalomhoz a vörösöket.
A hazatérő katonákat nem tudta az ország ellátni,nemhogy Mackensen seregét-ami különben nem birt volna el akkor sem az Antant Déli Fronttal,ha van utánpótlása (ami nem volt).
Nagyon fals elképzeléseitek vannak egy hadsereg működéséről és harcképességéről.Csak egy példa.Sztálingrádnál Paulus hadserege erősebb volt,mint az őt bekeritő szovjet erők.Simán ki tudott volna tőrni (ki is akart,Hitler tiltotta meg neki).De a katlanban,elvágva az utánpótlástól,nagyon gyorsan elvesztette az erejét.
Az Antant diktált.Mo meg választhatott,hogy teljesiti a követelést,vagy az Antant felújitja a déli iránybol a támadást.12 szerb ho állt ugrásra készen,hogy meginduljon,jol felszerelve,ellátva-plusz még pár francia-angol-görög ho.Mi pedig még az éppenhogycsak összetákolt oláh erőkkel sem birtunk.....Mert 4 év háborúja után az ország kimerült,összeomlott.
Jó lenne már tudomásul venni a tényeket.Propi,az csak propi