http://hvg.hu/itthon/20150902_ujabb_nehez_nap_var_a_menekultekre
Pár perce jártam ott... Nőket, gyerekeket, időseket egy darabot nem láttam. Ellenben üvöltő fiatal férfiakat rengeteget.
Kérdem én: hol volt ez a virtus, amikor a hazájukat kellett volna megvédeniük...?
En edigg egy oreget sem lattam..
voltam mult heten szabatkan, mivel topolyan lakom, es buszal kellet menni, a belgrad - szabatka buszal mentem.
Amikor beleptem a buszba, csak a sofor, a segedje es egy csaj volt aki idevalosi, a tobbi mint migrans volt. nem a leg es legjobb ruhamban voltam ..de baszus olyan szepen fol voltak oltozve hogy szegyeltem magam.
Na odaertunk szabatkara, az egesz buszalomas teli volt ezekkel, es meg utanunk jott 3 busz ami csak ezeket vitte. Nem nagyon mertem fenjkepezni mert meg belemkot az a sok ferfi (szerintem 90% + 2 minha orkodot volna a buszalomas elott) de csinaltam egy kepet ahogy a 4 bux all egymas melett:
Azt mondtak hogy mult heten, naponta 20-25 ilyen busz jott szabatkara. Ugy latszik hogy tobb fajta van beloluk mert tobb csoportban vannak. En a noket neztem
, ugy lehet eszrevenni a kulonbseget, egyik csoportban total be vannak oltozve, epp csak az arcuk latszik, a tobbi csoportban meg total normalisak.
fol is basztak, meg kell vanni a jegyet es csak avval lehet belepni a buszalomsra, nekem meg kell venni, ha nincs viszakuldenek es basztatnak erte, ezek meg szaladgalnak ki be...
diszkriminacio
na mindegy..
voltam ma is, es ma kevesebben voltak a buszban, meg ezek mostmar nincsenek ugy kioltozve, sokkal tobb a gyerek es az asszony mint multkor. ezekket mar sajnaltam. ott ultek a buszalomasson a foldon es toltottek egy konektoron a telefonjukat, sorban altak azert. Meg utana nyomkodtak, biztos szoltak haza vagy valami. Epp gondolkodtam hogy en is a helyukben eloszor haza irnak ha teli a tel hogy elek meg ..
ugy latom mostmar azok akiknek volt tobb penzuk, azok elmentek, mostmar a szerencsetlenek jonnek.
Ugy oszegezve az egesz benyomasom roluk hogy birnanak veszeljesek lenni, csoportokban vannak, ferfiak jo eroben stb..de nem akarnak itt cirkuszolni, semmi kontaktus nincs az itteniekkel, ugy csinalnak mindha nem leteznenek. Nekuk a cel nemetorszag, mas nem erdekli oket.
az itteniek meg balfaszok total, tipikus balkani mentalitas, ha van lehetosegem hogy kis tavra keresek penzt akor kihasznalom azt meg akkor is ha hoszu tavra veszithetnek sokkal tobbet.
A buszosok orulnek, tobb jarat, tobb penz.
A boltosok, trafikosok is orulnek, tobb vasarlo, tobb penz.
A politikusok orulnek, az EU add penzt hogy itt maradjonak (majd folzsebelik azt)
de hogy mi lesz telen amikor ezek ezren itt lesznek es befagy a segguk (akkor biztos nem lesznek ilyen nyugodtak) arra senki sem gondol...