Jókor, vagy későn. Spekuláció. Nem tudjuk, hogy mikor jön el az a pont, hogy valóban szükség lesz a honvédségre. Magam szubjektív részéről úgy érzem, hogy egy teljes ciklus tökvakarás ment honvédelem terén, és egy 4 éves ciklussal korábban kellett volna nekiugrani egy Zrínyi volumenű dolognak, már a második Orbán kormány 2010-ben kezdődő ciklusa alatt, és nem csak 6 évvel később (akkor nem Zrínyi 2026 hanem Zrínyi 2022 néven indult volna és alakult volna át szintén Zrínyi foreverré).
Mindenesetre ismerjük a politikusokat, ezt a pénzt is zsebrerakhatták volna... de helyette berendeltek rengeteg cuccot a honvédségnek, szóval az érdemei elismerése mellett szerintem így is későn vágtak bele, mert hát tudjuk amit tudunk, hogy milyen állapotok vannak/voltak (vannak mert hát relatíve kevés dolog érkezett még meg).
Ha viszont azt vesszük, hogy mit lép/nem lép eg időben kormányunk, én inkább a miatt aggódom, hogy a rendvédelem/bm területén mit is hoz a jövő... felmondhatnak a dolgozók, a béreket befagyasztották, elkezdett pörögni az infláció, gazdasági válság van ami vélhetően el fog tartani, még jöhet vissza covid is, sőt még Ukrajnából jönnek hozzá esetleg menekülttömegek, meg még csatlakozhatnak hozzájuk az éhező afrikai menekültek, ehhez már csak egy ivóvízválság, éhínség, üzemanyag, gázhiány tudna hozzátenni, amik eddig szürreális poszt apokaliptikus felvetésnek tűntek, de most már realisztikusan számolni kell velük. Szóval az idő kerekét visszapörgetni nem tudjuk, a honvédség már fejlődik, remélem a rendvédelem ebben a kritikus helyzetben megkapja a maga figyelmét, ami szükséges lenne.
És mégegy dolog, nem tudom ki vette észre a zárolásokat, pl a Központi Nukleáris Pénzügyi Alapot. Elvileg ez az Atomtörvény által kötelező tartalékolás a radioaktív hulladékok elhelyezésére és az üzemanyagciklus végén paks leszerelésére. Ezt ha jól emlékszem nemzetközi egyezmény írja elő, hogy erre félre kell tenni. Most ebből zárolunk? Beza ez is biztpol.... nukleáris biztonság ...