Ez erős !
Annyi kórház , orvosi rendelő ami megújult az elmúlt 10 évben még sose volt !
A mentőautóink , állomásaink mind újak , újszerűek !
A légimentés még sose volt ilyen fejlett és lefedett !
A fizetős oldal is szépen fejlődik levéve a terhet az államiról !
A fizetések is szépen alakulnak az egészségügyben !
Megszüntették a hálapénzt ami nem a hálát szolgálta !
Nem mondhatjuk , hogy keveset tettek ! Miskolcon a megyeiben most épül egy olyan szív centrum ami talán ha Bécsben van !
Megújult kórház? Mint pl. a Bp. Szent Imre kh. aminek az előterét felújították a tűz előtt, addig amíg a kamera látja?
Tényleg milyen jók azok az orvosi rendelők... várjáá az elmúlt 10 évben nem is nagyon volt telefonos gyógyítás.
A mentőautóink újak? Tényleg, hát azért én még látok Fordokat is.. sőt van olyan sárga ami helyett szívesebben dolgoznék a Forddal, annyira jó. De igen vannak újak, amikben nem lehet a beteget normálisan ellátni a kialakítása miatt, meg amik sokszor leállnak, mert nincs pénz a javításukra , karbantartásukra (a karbantartás csak a garanciálisra vonatkozik), azért amikor a kiírt olajcsereperiódust több ezer kilométerrel túlfut a mentő ne mondd, hogy normális.. vagy amikor a defektet kap az autó és 3 helyről kell árajánlatot kérni a cseréhez, soroljam még? (gondolom nem láttál még belülről mentőt, csak amit a videókban mutogatnak, egyszer majd kérd meg, hogy 1 futó szállító autót mutassanak meg belülről..) Soha sem volt ilyen lebutított a BLS ellátási szint. Soha sem volt ilyen kevés mentődolgozó. Mentőállomások: Egy részt van olyan mentőállomás ami régi parasztház a mai napig... több állomáson dolgoztam, az egyiket 8 éve újították fel, annyiért amiből konkrétan a 0-ról egy teljesen modern mentőállomást építettek volna. Na lassan eljutnak oda, hogy talán sikerül a régi tetőt lecserélni meg az amúgy papíron elvégzett munkákat valóban megcsinálni, hogy ne a csatornaszag terjengjen az állomáson illetve ne dugoljon el folyamatosan a wc. De van olyan ami szintén fel lett újítva, de átfúj rajta a szél.
nagyon kellemes, főleg télen. Ruhát nem tudnak normálisan biztosítani az embernek, mert van 1 kihordási ideje és ha leszerel 1 dolgozó, leadja bekerül a raktárba és miután kiadják az új dolgozónak akkor az a kihordási idő nullázódik , mintha megújult volna a ruha.
Légimentés: Mondd, te hány légimentővel beszéltél? Mert én az utóbbi időben beszéltem velük és ők nagyon fújtak ezekre az "új" gépekre. Lefedett? Miért hol nyitott ÚJ bázis? Tudomásom szerint a bázisok és a gépek száma nem változott.
A fizetős oldal? Úgy érted, hogy amikor az állam a dolgozó, adott esetben az életét ledolgozó embertől sajnálja a pénzt , mert nem ad elég forrást (pl. ezért vannak akkora várólisták is) és ezért a magánegészségügyben keresi a kiutat.. na hát erre nem lennék büzke.
A fizetések is szépen alakulnak? Tényleg? Gondolom ezért van másodállása az ott dolgozók jelentős részének ugye?
Én is azért szeretek a szolgálat utána máshová menni dolgozni.. annyiban van igazad, hogy a sürgősségin a pótlékok miatt elviselhető és ott nincs akkora elvándorlás, mindenhol máshol van.
Megszüntették? Hááát lehet, hogy "üldözik" én pl. 3 olyan dokit tudok akiket ez miatt vagy a cipős buli miatt vittek el, mind dolgozik a mai napigl és nem félnek, mivel nincs orvos. Néhány esetben volt komolyabb tétel, általában akkor amikor az ingyenes ellátásért kértek pénzt, mert különben nem végezték volna el az adott beavatkozást.
Na majd megnézzük az a szívcentrumot.. főleg, hogy kik fognak ott dolgozni..