Nekem az a bajom, hogy most mindenki azt mondja, hogy a gyilkolaszas helyett tárgyalni kéne, de egy sem mondja, hogy ezt a magyarok az elejétől kezdve mondják.
Ahogy azt is mondogatjak jó ideje, hogy a szankcióknak semmi értelme, de egy sem mondja, hogy ezt a magyarok elejétől kezdve mondják.
Meg már az is megy, hogy kell az energia és a zöldites erőltetese nem jó, de egy sem mondja, hogy a magyarok ezt elejétől kezdve mondják.
Meg már jó ideje megy, hogy kár volt a migránsokat beengedni, de egy sem mondja, hogy ezt a magyarok elejétől kezdve mondják.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek rá, hogy az lmbtq nem is annyira menő, abban viszont biztos vagyok, hogy egy sem fogja mondani, hogy a magyaroknak megint igazuk lett.
Alapvetően végig mondták, csak persze nem ez jelent meg. Mert a main stream nem engedte.
Onnan kezd látszani, hogy elkezdett megváltozni a hangnem. Hogy elkezdtek jönni a hírek, hogy jönni fog pénz. Hogy elkezdtek jönni az olyan hírek, hogy most a hegy menne Mohamedhez. Ma este külön Mikron hívja beszélőre. Már nem arról szól a diskurzus, hogy utasítgatják olyan semmirekellők, mint Jurova, meg Hahn, hanem rimánkodnak neki ahogy most Mikron, meg korábban Michael.
Csakhogy mostanra elmúlt (vagy drasztikusan fogy) mögülük a hátországi politikai támogatás.
Nem véletlen különben a kormányzati rendszer átalakítása sem.
Ha alaposan megfigyeljük, akkor egy feladat átpozícionálás történt.
Gyanítható, hogy Orbán egyre többet fog Európával foglalkozni, és kevesebbet a belügyekkel.
Úgy néz ki, lett 2 olyan bizalmi embere, akikben gyakorlatilag csukott szemmel megbízik. Ezek Orbán Balázs, és Nagy Márton.
Előbbi általános politikai kérdésekben képviseli, míg utóbbi szabad kezet kap a fejlesztések, pénzek optimális szétosztásában.
Nem vagyok benne biztos, hogy ebben Varga jó volt. Szerintem ő egy könyvelő típusú ember, és egy pénzügyminiszternek ilyennek is kell lennie. De a gazdasági döntésekben eddig Orbánnál volt a pálca. Nyilván most is felülbírálhat bárkit, de ezzel a módszerrel lehet az itthoni melókban tehermentesíteni.
Orbán sem lesz már fiatalabb, és látszik, hogy piszok sokat dolgozott, dolgozik. Teljesen nyilvánvaló, hogy most fog eldőlni Magyarország jelentősége az EU-ban, és ehhez sokkal többet kell oda koncentrálnia.
A következő EP választás óriási jelentőségű lesz Orbánék, és Magyarország szempontjából is.
A külön kabinetek, munkacsoportok átszervezése jól körülhatárolhatóan a kormányzás irányainak meghatározásáról szólnak.
Ettől függetlenül a Varga pénzügyi, fiskális vonalon továbbra is az atyaúristen lesz, de mondjuk így már nem hozzá fognak kuncsorogni a NER feltörekvői, hogy "Szia Uram!", vagy hogy "Kéne venni márkát, nem?!".