"... épp csak beléptünk a NATO-ba, - szinte másnap már átestünk a tűzkeresztségen - a NATO Szerbia megtámadása mellett döntött, Magyarország elsősorban a reptereket bocsátotta a NATO rendelkezésre - ez nyilvános információ.
De - mint a miniszterelnök elárulta, bár hosszabban nem akart beszélni róla - volt amerikai törekvés arra, hogy nyissuk meg a déli front mellett az északi frontot. Ez a magyar-szerb déli határnál megnyitandó frontot jelentette volna - jelentette ki.
Mint mondta, konkrét katonai elgondolásaik voltak az amerikaiaknak arra, hogy mit kellene Magyarországnak tenni.
Ezt én visszautasítottam - mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva: ezzel kívül tartotta Magyarországot a háborún. Ezért nem jött létre egy magyar-szerb háború.
Az ugyanis tragikusan pecsételte volna meg Magyarország elkövetkező évtizedeit, nem is beszélve a délvidéki, akkor még 300 ezres ottani magyar közösség sorsáról"
A délszláv háború idején volt amerikai törekvés arra, hogy nyissuk meg a déli front mellett az északi frontot, ez a magyar-szerb határnál a frontot jelentette volna. “Ezt én visszautasítottam” - mondta el Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádiós interjújában.
www.atv.hu