Ez mind nagyon szép, de mindig olyan kontextusba kerül elő a dolog, hogy a többi európai országhoz képest főleg a szomszédokhoz mi milyen modernizálást kezdtünk el és hogy fejlődünk. Tehát nem magunkhoz képest. Na ezt az ellentmondást nem tudom feldolgozni. Mindenki ugyan azt csinálja mint mi, ugyan azokat a fegyvereket szerzi be. Próbál minél több gyártást behúzni, akkor mégis miben is vagyunk olyan kiemelkedőek? Ezt nem értem. Azért ők is tudják, hogy aki kíváncsi rájuk azok nem hülyék és általában valamilyen módon érdeklődnek a katonaság geostratégia stb iránt.A Honvédség 2015 óta hatalmasat lépett előre minden téren (abba ne menjünk bele, hogy mennyivel lehetett volna nagyobbat is lépni vagy sem). Sok probléma közül az egyik az amit anno sokan (köztük én is) leírtunk: mindenből a legújabbat vettük sokszor rajzasztalról, emiatt küzdeni fogunk a gyermekbetegségekkel (ez nem a német technika sajátja,ez minden technika sajátja) és lám küzdünk is velük, csak ez nem fér bele a sikerpropagandába, így nem reklámozzák. Ezen túlmenően vannak olyan problémák, amiket mi generálunk magunknak és ezt ecseteli itt pl krisss már egy ideje. És természetesen vannak olyan problémák is, amik a sokszor, ha finoman akarok fogalmazni etikátlan (ha nem akmor patkányság) hozzáállású partnereinknek köszönhetően nem oldódnak meg. Szóval az előrelépés tagadhatatlan, a meglévő problémákban pedig kb mindenki ludas valamilyen szinten a resztvevők közül ( Honvédseg, külföldi partnerek és a politika).