[BIZTPOL] Magyarország

Az már akkor vélhetően "össz-világ" segítséget is jelentene. Lásd, mi is megyünk, ahova csak tudunk, akkor is, ha a világ vége után van még két országgal. Persze, van abban igazság, amit mondasz, de szerintem kicsit sarkított, erőltetett példa.
És szted ha effektíve katonai segítség kell, akkor kik jönnének előbb?
Európaiak, vagy egy érdeke nem fűződik hozzá + messze is van US?

ja, csak a nemzetek Európája egyáltalán nem életképes már.
Az oroszokra meg nem számíthatsz európai országként, ellentétben pl a dánokra, szlovákokra, olaszokra, stb.
már miért ne lenne , mert Brüsszel azt mondja ? tényleg britek hogy vannak az európai unió nélkül ? becsődöltek már ? idejében kiléptek ebből a szarból,jól is tették .. Az oroszok még nem baszták át Európát ,mert amit vállaltak , azt teljesitették/teljesítik .. az Eu-val mi a helyzet ? illetve mutass már pl egy olyan román vagy szlovákot,dánt.hollanfot bárkit aki meghalna Magyarországért vagy a magyarokért,mert hogy ő akkora europér ! Izraelhez hasonlóan meg kell tanulnia mindenkinek,hogy kizárólag magára számíthat ha szarban van, mi is ..;)

én így látom, aki meg álomvilágban él,gondolom nem igy látja .. na de ez is ilyen

már miért ne lenne , mert Brüsszel azt mondja ? tényleg britek hogy vannak az európai unió nélkül ? becsődöltek már ? idejében kiléptek ebből a szarból,jól is tették .. Az oroszok még nem baszták át Európát ,mert amit vállaltak , azt teljesitették/teljesítik .. az Eu-val mi a helyzet ? illetve mutass már pl egy olyan román vagy szlovákot,dánt.hollanfot bárkit aki meghalna Magyarországért vagy a magyarokért,mert hogy ő akkora europér ! Izraelhez hasonlóan meg kell tanulnia mindenkinek,hogy kizárólag magára számíthat ha szarban van, mi is ..;)

én így látom, aki meg álomvilágban él,gondolom nem igy látja .. na de ez is ilyen
ezért
Felmerülhet az emberben a kérdés így Venezuela után, hogy végül is mi Trump stratégiai célja? Könnyű lenne erre azt válaszolni, hogy "semmi", vagy hogy "az olaj kell neki" (esetleg a Béke Nobel Díj), de ez csak egy kis szelete a dolognak.
Sajnos egyre inkább kirajzolódik, hogy Trump (plusz a tanácsadói) pontosan tudja, mit csinál, és a legvadabb elképzeléseit is teljesen komolyan gondolja.
Gyakorlatilag a világ újrafelosztása, egy új Jalta folyik éppen a szemünk előtt, elsősorban az USA és Kína, és kisebb mértékben Oroszország között. A rossz hír az, hogy Európa mindhárom nagyhatalom szemében a torta része, nem pedig önálló aktor. Trump Venezuela megkaparintásával elsősorban a kínai (megint csak kisebb mértékben az orosz) nyomulást akarja megállítani Dél-Amerikában, valamint üzenni a többi latino országnak, hogy nem húzhatnak ujjat a Nagy Testvérrel. Ezzel gyakorlatilag az évszázados Monroe-doktrinát viszi tovább, amely ilyen formában legutóbb Panama 1989-es inváziójakor valósult meg (ahol Noriega elnököt szintén drogcsempészés vádjával fogták el és csukták le Amerikában).

Grönland és Kanada USÁ-hoz csatolásával sem viccel. A globális felmelegedés ugyanis egyre inkább hajózhatóvá teszi az Északi-sark körüli tengereket, és már megindult a versenyfutás Oroszországgal az ott található stratégiai erőforrásokért. Trump Putyinhoz hasonlóan kizárólag a nemzetközi jog "erősebb kutya baszik" paragrafusában hisz, és hát az USA még mindig a legerősebb kutya.

A legfontosabb hadszintér azonban a Csendes-Óceán, ahol az USA és Kína közvetlenül ütközik. Itt Tajvan és a Dél-Kínai tenger a fő frontvonal, és Japán, Dél-Korea, valamint a Fülöp-Szigetek az Európához hasonló hagyományos amerikai szövetségesek, akiket Trump szemrebbenés nélkül odalök majd koncként, ha nem engednek a pofátlan zsarolásnak.

Az EU mind az oroszok, mind a kínaiak és Trump számára is szétrombolandó, kellemetlen akadálya annak, hogy az egyenként kicsi és gyenge európai nemzetállamokkal azt csináljanak, amit akarnak. Tulajdonképpen itt az orosz és az amerikai érdekszféra határát húzzák meg éppen, hogy pontosan hol, az az ukrán "béketárgyalások" valódi tétje.
Persze Oroszország mára teljesen gazdasági függésbe került Kínától, így végső soron ez is ugyanannak a hidegháborúnak egy másik frontja.
Hát nagyjából ennyi. Nekünk meg fölösleges levetkőznünk, úgyis szopni fogunk.

Panamajack

és a HH ideje alatt nem voltak önálló európai államok ? (most nyugatra gondolok konkrétan) a franciáknak, németeknek, angoloknak, olaszoknak,belgáknak mikor volt jobb amikor önállóan döntöttek a maguk sorsáról vagy amikor be lettek terelve a közös karámba ?

a britek mint írtam kiléptek .. azért mert ennyire hülyék,hogy nem látták be hogy nekik is jó ez a közös karám ? vagy azért mert okosabbak annál,mint hogy belegyenek terelve egy közös karámba ?

én értem egyébként hogy mire gondolsz,meg mire gondolt a szerző akitől idéztél,viszont megéltem már pár dolgot ahhoz,hogy el tudjam dönteni hogy diktatúra és diktatúra között nüansznyi különbség van , és attól hogy az egyik ország katonákat állomásoztatva gyakorolt nyomást ránk, a másik meg gazdasági és politikai értelemben gyakorol ránk nyomást, az ugyanaz a diktatúra csak a módszerek lettek finomabbak.

Tehát ha a szerző is kimondottan akadályt lát egy EU nevű mesterséges képződményben, amire a három globális tényező is egy leküzdendő akadályként tekint, akkor nem feltétlenül biztos,hogy nem járnánk jobban a függetlenséggel,hiszen az EU-t eleve ellenségnek tekintik a nagyok,szóval ha van egy EU ami a szemükben egy akadály, akkor azt le is fogják küzdeni, ha kis országként el tudunk lavirozni a farvizeken .. (OV jelenleg ezt csinálja,hiszen mind a 3 irányba nyitott) akkor ezt a kitettséget próbálja véleményem szerint minimalizálni,hiszen ha egy úgy gondolja hogy lenyomna minket akkor még mindig van kettő aki esetleg másként gondolhatja, főleg úgy,hogy a két pólus érdeke (nyugat-kelet) az EU kicsinálásán kivül ritkán egyezik .. nekünk meg a zavarosban kell halászni jelenleg,nem lefeküdni az EU-nak, ami alapból halálra van ítélve. (nem én találom ki, Te hoztad ide a bejegyzést)

és a HH ideje alatt nem voltak önálló európai államok ? (most nyugatra gondolok konkrétan) a franciáknak, németeknek, angoloknak, olaszoknak,belgáknak mikor volt jobb amikor önállóan döntöttek a maguk sorsáról vagy amikor be lettek terelve a közös karámba ?
önállóan (ti. az EU, NATO ernyője nélkül) semmiről sem tudtak volna dönteni, leginkább a saját sorsukról nem
a britek mint írtam kiléptek .. azért mert ennyire hülyék,hogy nem látták be hogy nekik is jó ez a közös karám ? vagy azért mert okosabbak annál,mint hogy belegyenek terelve egy közös karámba ?
rá is basztak a kilépésre
én értem egyébként hogy mire gondolsz,meg mire gondolt a szerző akitől idéztél,viszont megéltem már pár dolgot ahhoz,hogy el tudjam dönteni hogy diktatúra és diktatúra között nüansznyi különbség van , és attól hogy az egyik ország katonákat állomásoztatva gyakorolt nyomást ránk, a másik meg gazdasági és politikai értelemben gyakorol ránk nyomást, az ugyanaz a diktatúra csak a módszerek lettek finomabbak.
akkor nem éltél elég régen :)
Tehát ha a szerző is kimondottan akadályt lát egy EU nevű mesterséges képződményben, amire a három globális tényező is egy leküzdendő akadályként tekint,
a t9bbiek látják akadálynak, usa, ru, cn
akkor nem feltétlenül biztos,hogy nem járnánk jobban a függetlenséggel,hiszen az EU-t eleve ellenségnek tekintik a nagyok,szóval ha van egy EU ami a szemükben egy akadály, akkor azt le is fogják küzdeni, ha kis országként el tudunk lavirozni a farvizeken .. (OV jelenleg ezt csinálja,hiszen mind a 3 irányba nyitott) akkor ezt a kitettséget próbálja véleményem szerint minimalizálni,hiszen ha egy úgy gondolja hogy lenyomna minket akkor még mindig van kettő aki esetleg másként gondolhatja, főleg úgy,hogy a két pólus érdeke (nyugat-kelet) az EU kicsinálásán kivül ritkán egyezik .. nekünk meg a zavarosban kell halászni jelenleg,nem lefeküdni az EU-nak, ami alapból halálra van ítélve. (nem én találom ki, Te hoztad ide a bejegyzést)
jelenleg szétesőben, ezért kéne a teljes szétszakadás helyett szorosabbra fűzni a dolgokat

• Tetszik
Reactions: honved and alali77
önállóan (ti. az EU, NATO ernyője nélkül) semmiről sem tudtak volna dönteni, leginkább a saját sorsukról nem

rá is basztak a kilépésre

akkor nem éltél elég régen :)

a t9bbiek látják akadálynak, usa, ru, cn

jelenleg szétesőben, ezért kéne a teljes szétszakadás helyett szorosabbra fűzni a dolgokat
Sir ..

1. hogy lettek volna önálóak a HH ideje alatt mikor eleve 2 katonai tömb volt ? (gazdaságilag kell érteni amit írtam)
2. kb a topic 70%-tól idősebb vagyok szerintem .. de részletkérdés.
3. ugyanezt irom,hogy a 3 nagy látja akadálynak "Tehát ha a szerző is kimondottan akadályt lát egy EU nevű mesterséges képződményben, amire a három globális tényező is egy leküzdendő akadályként tekint," ( Te mit olvastál ?? )
4. mint irtam ezt párszor .. az "untermensch" hozzáállásukkal nem igazán fognak szoros szálakat fűzni,mivel a keletire mindig mint alsóbbrendű félre tekintenek /de hát ilyen ez a régi gyarmattartó beidegződés, tény hogy nehezen tudják levetkőzni/ és a tagfelvételben sem ujabb lerabolható piacot kellene látniuk,hanem az egyenrangú partnerséget .. de mint írtam van az a fránya becsípődésük .. hát ez ilyen, és ezért áll fent mind a mai napig az "egységes" EU-n belül a különbség

Az olyan mértékű volr hogy indokolta szerinted?
Olyasmikre gondolj mint a török földrengés, tüzek a görögöknèl vagy a tavalyi árvizek a lengyeleknél ahova.mentek mentőcsapatok egyebek.

Van valami mérce, amin lehet rangsorolni, hogy az adott esemény / katasztrófa milyen súlyos ?

Nekünk a vörösiszap is elég súlyos volt.

Sir ..

1. hogy lettek volna önálóak a HH ideje alatt mikor eleve 2 katonai tömb volt ? (gazdaságilag kell érteni amit írtam)
FR is kiléptek pl a NATO-ból, EGK-se mindenki lépett be, stb.
Nem tartottak fegyvert azért senki fejéhez, mégis rájöttek, hogy együtt kell működni. A lehetőségeken belül.
Most meg még jobban együtt kell, hogy Európa kezd a 2 nagy között különutat járni.
2. kb a topic 70%-tól idősebb vagyok szerintem .. de részletkérdés.
3. ugyanezt irom,hogy a 3 nagy látja akadálynak "Tehát ha a szerző is kimondottan akadályt lát egy EU nevű mesterséges képződményben, amire a három globális tényező is egy leküzdendő akadályként tekint," ( Te mit olvastál ?? )
Igen úgy tekint rá. És? Mi egyik globális tényező közé sem tartozunk, hanem Európához.
ŐK tekintenek rá így, nekünk nem úgy kéne.
4. mint irtam ezt párszor .. az "untermensch" hozzáállásukkal nem igazán fognak szoros szálakat fűzni,mivel a keletire mindig mint alsóbbrendű félre tekintenek /de hát ilyen ez a régi gyarmattartó beidegződés, tény hogy nehezen tudják levetkőzni/ és a tagfelvételben sem ujabb lerabolható piacot kellene látniuk,hanem az egyenrangú partnerséget .. de mint írtam van az a fránya becsípődésük .. hát ez ilyen, és ezért áll fent mind a mai napig az "egységes" EU-n belül a különbség
Ez hülye felfogás, hogy alsóbbrendű lenne vki (persze akkor az, ha szét akarja verni a társaságot, amihez tartozik).
Nyilván kölcsönösen alkalmazkodni kell és mindenkinek engedni dolgokban.
Ez az 'ára'.
Helyette majd lehet sima csatlósnak lenni, vagy önállóság és önazonosság nélküli szovjetnek.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: alali77 and Sniper
És szted ha effektíve katonai segítség kell, akkor kik jönnének előbb?
Európaiak, vagy egy érdeke nem fűződik hozzá + messze is van US?
Nem katonairól beszélt, hanem humanitáriusról. Mondjuk katonaiban az USA kb. hamarabb ideérne, mint bárki más (már ha akar), ezt te is tudod, úgyhogy ezzel ne szerintem ne is zsibbasszuk egymást. De ez meg mindenkire igaz, nem ua. a kávéház, mint földrengés, erdőtűz kapcsán segíteni. Venezuelába miért nem dobták át akkor az Idegenlégiót a franciák a szomszédból? Vagy a Holland-Antillákon is jelen van a holland haditengerészet, légierő, haggyámáá... De ezen úgy tűnik, feleslegesen is vitáznánk, ha hihetünk a híreknek, vélhetően ők (az USA) eleve itt lesznek helyben...
Amúgy aki minket megszáll, utána úgyis összeomlik. :p

• Tetszik
Reactions: Sniper

Erről a kommentről eszembe jutott egy régi bbc műsor a Yes Minister egy része, bár akkor még nem volt Eu, de már voltak Brüsszel viccek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A jelenet arról szól, hogy az EEC (az Eu előfutára) egyik tisztségviselője szabályozni akarja a kolbász összetevőit, azonban a szabályozásnak a brit kolbász nem felel meg. Erre a miniszter felolvassa, hogy miből áll a brit kolbász, majd leül, mert hányingere lett. A tanácsadója javasolja neki, hogy talán az EEC tisztségviselőnek igaza van, erre a miniszter válaszol, hogy talán valóban igaza van, de egy ilyen szabályozás rendkívűl népszerűtlen lenne a választók között.

Az Eu ellen a legkönnyebb agitálni, lényegében egy szavazói szemfényvesztés, ha valami történik, akkor az az Eu hibája, függetlenül az elhibázott államirányítástól. Én fogadni mernék ré, hogy a legtöbb eu ellenes (vagy akár eu párti) nem tudja az eu mit csinál, nem tudja a valóságban milyen feladatokat lát el, hiszen ki az aki a szabadidejében ezzel foglalkozik.

Egyikből következik a másik...
Nem értek egyet
Nem katonairól beszélt, hanem humanitáriusról. Mondjuk katonaiban az USA kb. hamarabb ideérne, mint bárki más (már ha akar), ezt te is tudod, úgyhogy ezzel ne szerintem ne is zsibbasszuk egymást. De ez meg mindenkire igaz, nem ua. a kávéház, mint földrengés, erdőtűz kapcsán segíteni. Venezuelába miért nem dobták át akkor az Idegenlégiót a franciák a szomszédból? Vagy a Holland-Antillákon is jelen van a holland haditengerészet, légierő, haggyámáá... De ezen úgy tűnik, feleslegesen is vitáznánk, ha hihetünk a híreknek, vélhetően ők (az USA) eleve itt lesznek helyben...
Amúgy aki minket megszáll, utána úgyis összeomlik. :p
Én meg katonairól is beszélek. Grönland kapcsán esetlegesen.

Nem az EEÁ meglétén múlik Európa megléte, hanem a politikusok hozzáállásán. Pl. amit népesség, és hadviselési politikában csinálnak, az az agyhalállal egyenértékű.
Jó, hát én arra a problémára nem tudok receptet.
De ha tudnék sem érdekelne senkit.

Erről a kommentről eszembe jutott egy régi bbc műsor a Yes Minister egy része, bár akkor még nem volt Eu, de már voltak Brüsszel viccek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A jelenet arról szól, hogy az EEC (az Eu előfutára) egyik tisztségviselője szabályozni akarja a kolbász összetevőit, azonban a szabályozásnak a brit kolbász nem felel meg. Erre a miniszter felolvassa, hogy miből áll a brit kolbász, majd leül, mert hányingere lett. A tanácsadója javasolja neki, hogy talán az EEC tisztségviselőnek igaza van, erre a miniszter válaszol, hogy talán valóban igaza van, de egy ilyen szabályozás rendkívűl népszerűtlen lenne a választók között.

Az Eu ellen a legkönnyebb agitálni, lényegében egy szavazói szemfényvesztés, ha valami történik, akkor az az Eu hibája, függetlenül az elhibázott államirányítástól. Én fogadni mernék ré, hogy a legtöbb eu ellenes (vagy akár eu párti) nem tudja az eu mit csinál, nem tudja a valóságban milyen feladatokat lát el, hiszen ki az aki a szabadidejében ezzel foglalkozik.
Kolosszális sorozat egyébként, a Yes Primeministerrel együtt :D

Természeti katasztrófa, járvány, ipari katasztrófa etc. Válassz egyet.
Hát járvány esetén kiderül. A már kifizetett szállítmányokat is einstandolták. (Lásd németek és a magyar maszk szállítmány)
Katasztrófa esetén küldenének cuccokat meg minimális mentőcsapatokat. (Lásd török földrengés)
Ipari katasztrófa esetén nem igazán lehet mit csinálni, azzal az ország megbirkózik lévén az egy nagyon behatárolt terület.