Ennelsokkal gyarlobbak a motivacioi.
Eloszor is orszagot akar gyarapitani. Elvegre az a terulet is resze volt az ottoman birodalomnak (lasd nagy magyarorszag) masreszt hasznalni illetve elhasznalni "elamortizalni" akarja aszabadcsapataitamelyek maramar kenyelmetlenekke valtak. A menekultek csak sokadrangu dolgokpersze kivetel ha az EU-t lehet vele fenyegetni.
Sajnalom a Kurdokat mertnagy szarban vannak. Koszonhetoen az amerikaiaknak vagy inkabb csak Trumpnak amimost ugyanaz. A torkok utaljak oket. Asszad is utalja oket.
Nagyon ugy nez ki hogy a tortenelmi lehetoseg egy sajat allamra eluszott. Megint.
Ahogy beszéltem velük kapcsolatban pár olyan emberrel aki nálam sokkal inkább szakértője a térségnek, s e mellé még az a büdös nagy helyzet, hogy ahol élnek a kurdok, abban a térségben MINDENKI utálja őket, nem olyan fekete - fehér dolog ez.
Aki szereti őket jelenleg, az az a nyugat Eu., akiknek nem kell velük együtt élni a saját országuk területén, hanem kényelmes távolságból lehet őket szeretni.
No meg Izrael támogatta meg őket eddig többször szóban, máshogy nem igazán, de azt is megértem, nekik jól jönne egy kis csetepaté ami a kurdok vérével gyengítené Iránt, Irakot, Szíriát, Törökországot vagy akár ezek közül egyszerre többet is, addig sem velük foglalkoznak az arabok.
Nem vagyok kurd szakértő, de azért a tévedés jogát fenntartva magamnak, csak lehet ott valami kis hiba bennük is, ha több tízmilliós tömegként sok sok száz év óta nincs saját országuk, és az összes velük élő nép utálja őket mint a büdös szart.
Mondom, lehet hogy tévedek, de azért kicsit miután beszéltem olyan emberrel aki élt kint töröknél jó pár évet, és elmondta mindenféle cigányoknak őket, másképp látok néhány dolgot.