Pont a klubrádió elemző műsorát halgattam a minap, amiben azt számolták, hogy a fidesz jelöltjeire amúgy többen szavaztak mint a választáson (tarlós is többet kapott most mint amivel nyert utoljára) és igazából csak az összefogás miatt sikerült bármiféle eredményt elérni, szóval nem vagyok meggyőzve az oldalváltásról lakossági részen.
270k+al kaptak kevesebb szavazatot országosan az EPhez képest úgy, hogy most 7%al volt nagyobb a részvétel, tehát fogynak. A koala náluk is vitt el szavazatokat, csak most nagy előnyben voltak: Budapestet az átjelentkezések, ideiglenes lakcímek, külföldiek okán hozták, vidéki nagyvárosok billegő részeit pedig a Szombathelyhez hasonló "környékbéliek" okán. Budapesten a három Fideszes I-II-III. kerületben 3000 szavazaton múlt, hogy többségük lett a fővárosban, nem csak a főpolgármestert adják. Mellesleg Tarlós is most kapta a legtöbb szavazatot. Borkai annyira nem számított, sőt, Kispesstel összefüggésben inkább mozgósított, de a fentieket és a kampánynélküliséget, Kósa vezetését nem tudta kijavítani, Tarlóst is eldugták.
De az ogy más. Ott indulni kell az országos listák okán, vagy nincs töredékszavazat. Kell vidéken is kampányolni, de kizárt, hogy a Fidesz ugyanezt még 1x ne tegye meg. Azt is elképzelhetőnek tartom (láttam az ellenzékiek arcát, ők is meglepődtek, hogy ekkorát győztek), hogy a Fidesz pont azért nem kampányolt Budapesten, hogy előtérbe helyezze, hogy mi várható (restauráció), ami el is indult azonnal 14én. (Lampert "tudom mit kell tenni a Fideszes önkormányzatokkal" Mónika aka. I am Mónika Lampert lesz a főjegyző, Demó is jön vissza, Magyar is nyomul, a Mediánosok is, Gyurcsány saját szobát kap a városházán, stb.) Közben firss, hogy mégis lefújják a Liget Projektet, ha tudják. Akkor mi fog épülni? Szóval ha nincs eredmény, csak bérletárnövekedés, nem pedig csökkenés, dugódíj, ilyenolyan adók, akkor itt sok minden változni nem fog, de ismét 5 év megy el. 43 + 12 már elment, ez az 5 év ebben a helyzetben luxus, de akinek nincs családja, túl fiatal, baromira nem érzi, hogy mi változott meg 2010 óta, csak a hergelést látja, meg a Hadházy, Tordai, Jákob, Szabó féle karaktereket és a működésüket.