[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Putyin háború előtti szövetségesei uralják a magyar, szerb választásokat

A két európai vezető, aki a legszorosabb szövetségben állt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Ukrajna elleni inváziójának megkezdése előtt, döntő választási győzelmet aratott, és arra tett ígéretet, hogy kimarad a háborúból.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki 12 évet töltött azzal, hogy megszilárdítsa hatalmát, és összecsapott az Európai Unióval a demokratikus értékek miatt, zsinórban negyedik ciklusban aratott megsemmisítő győzelmet egy széles ellenzéki szövetség felett.

A szomszédos Szerbiában Aleksandar Vučić további öt évet nyert az elnöki poszton, és kormányzó Szerb Haladó Pártja képes volt a többség által támogatott kormányt alakítani. Orbánhoz hasonlóan a politikai ellenzék elnyomása miatt bírálta riválisait és az EU-beli országokat, amelyekhez Szerbia csatlakozna. Mindketten a közelmúltig dacoltak a nyugati partnerek figyelmeztetéseivel azzal, hogy kapcsolatokat ápoltak Moszkvával és Pekinggel.

Putyin a világ első vezetői között volt, aki gratulált Orbánnak és Vučićnak a győzelmükhöz.

(Bloomberg)
Le van szarva minden bbc bloomberg. Fájjon! Rohadjanak meg!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Nem tudnak a magyar ember fejével, főleg a vidékiével gondolkodni, még ha megfeszülnek, akkor sem. Teljesen más kultúrában szocializálódott belpesti társaság egy buborékban él és azt hiszi, hogy az a valóság. Aztán amikor az hébe hóba négyévente szembe jön velük, akkor csodálkoznak és mucsaiznak. Hiába lófél a szamár, de teljesen mást gondol a szénáról mint a ló (lónak napi eleség, a szamárnak ínyencség). Az ellenzék politikusainak nagy része nem tud magyarul gondolkodni, legfeljebb pestiesen. Azt pedig a vidéki józan paraszti ész nem tudja értelmezni.
Itt van az igazolás és beismerő vallomás arra, amit a fentiekben írtam:

"A választási eredmények világosan mutatják, súlyosan félreértettük a helyzetet. Beleestünk abba a hibába, hogy kivetítettük saját buborékunkat, valóságnak hittük saját gondolatainkat. A „magyar emberek” újra csak Orbánnak hittek, és most tegyük félre az összes választási manipulációt, a rendszer fideszesítését. Ha hittek volna ugyanis az összefogott pártok képviselőinek az emberek, vagy másként: átláttak volna a szitán, akkor ez a Fideszhez hajlított választási rendszer visszagörbült volna. De nem görbült."

 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
591
2 511
93

Három nap múlva lesz 81 éve annak, hogy Jugoszlávia megtámadta hazánkat.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
A választások után az egyik szemem sír a másik nevet.

A Nagy pozitívum, hogy a haderőfejlesztési program folytatódik, és helyes irányban megy, mert remélem a motor megmarad (mármint a haderő vezetése a fegyverzeti igazgató személyes).
A nagy negatívum, Mészáros Lölő, az egész hazúg kétkulacsos rezsim, amely kvázi árulója az EU-nak és a külügymninisztériumi botrány után a NATO-nak is. Igen már több éve tudott volt még külső személyek számára is, hogy az orosz és kínai titkosszolgálatok úgy beépültek hazánkba, fedőszerveikkel, hogy nem kaptunk meg minden adatot mint szövetséges nemzeteink, mert tutdták, hogy azokat rövid időn belül moszkva és peking olvassa. Nos ez még inkább beszűkiti majd a lehetőségeket. Az biztos, hogy a mai nap után is az EU tagjai vagyunk, a NATO tagjai vagyunk, és ezt nem lehet semmilyen propagandával negligálni, bár utóbbival "békegalamb"-ot játszva és a vidéki emberek egysíkú médiával való megtévesztésével nyert a kormányzópárt. Budapest megtette amit kellett. A haderőt azonban ez a kormány tudja fejleszteni tovább és ez pozítiv dolog jelenleg.

Olvasnivaló!
 

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
156
833
93
Az uniós forrásokról annyit, hogy ami szerződés szerint jár, azaz nem a COV-19 újjáindítási alap része, az szerződés szerint jár nekünk. Ha nem adják, akkor mi is megtagadhatjuk az éves tagdíj befizetéseket, meg még egy pár dolgot. Legfeljebb a csatlakozási szerződés módosításával lehetne a kifizetést megtagadni. De abba Mo. nem menne bele.
Ami az újjáindítási alapban van, na az köthető a jogállamiság szarságokhoz. Nem véletlen, hogy Brüsszel is csak ezt a pénzcsomagot emlegeti. Ezzel csak az a baj, hogy Magyarország a jövőre nézve minden egyhangúságot igénylő döntést megvétózhat. Így többek közt azt a kiegészítő gazdasági csomagot is amit most terveznek elfogadtatni a dél államok és a többi rászoruló megsegítésére. Na ekkor mondhatja azt OV., hogy megszavazzuk, de előbb külditek az újjákezdési alapban lévő nekünk járó pénzt. Ha nem, hát akkor vétózunk.
Nem tudom, hogy jelen állapotában az EU-nak megéri-e velünk ba@akodni?
Megéri-e?
Meg bizony!
Kell valaki akire mutogatni lehet és hibáztatni.
Pont annyira kell az EU-nak Orbán "harcai" ellenük mint ahogy Orbánnak a stabil utalható EU... Aki ellen lehet harcolni.
A realpolitik meg megy 1000-el,mert a Német ipar mégse szenvedhet kárt!
A többi porhintes...
 
  • Tetszik
Reactions: dkes and fa kard

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 900
113
Pont elég lenne, ha végre sikerülne elérni, hogy az USÁnak ne legyen véleménye az országunkról. Ne "ítéljen el", ne is támogasson, csak felejtsen el.
Az USA sose volt valódi szövetségesünk (politikailag!), állandóan csak beszólogat.
Még Trump alatt jutottunk legközelebb az ideális állapothoz.
Az USAnak volt valaha valódi szövetségese?
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Az USAnak volt valaha valódi szövetségese?
Rossz a kérdés. Az USA-nak voltak-e valaha barátai?

A válasz: nem...csak ellenségei és ideiglenes szövetségesei (de ez a többi nagyhatalomról is elmondható). Bár a két világháború között az angolok mintha dédelgettek volna ilyen álmokat a világ kettejük által történő dirigálásáról. Az álom végeredménye ismert.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
Én a válság kezelésére tökéletesnek tartom --ismét-- a korábban is sikerrel alkalmazott: rendkívüli adót!!!
Mert milyen meglepő: rendkívüli helyzet van!!! A Bankok mellé akár véletlenül -- :oops: -- "odacsapódhatna" pár multi és az úgyis rendszeresen piaci-jogot sértő Google/Facebook/Microsoft (és tsai) csapat...
Jövőre egy hiányzó 2-300 milliárdot bőven összetudnak dobni, az elmúlt 10+ év harácsból! :oops:
Most adtuk meg az ilyen "unortodox" sikerekhez a felhatalmazást!!! Vagyis, "semmi cicó": :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

Én szabad kezet adnék a "Varga Misi"-csapatnak... ;)



U.I.: ...+ a hazai energia-takarékos modernizálásokat is "megtolnám" --és nem csak pénzzel("eszetlenül, ahogy szokták"), hanem munkával, oktatással, tájékoztatással, gyorsított szakember-képzéssel: a megtakarított energiát nem kell kifizetni, ez a legjobb rezsicsökkentés!!!

Közben megtaláltam, hogy a logkus megoldás nem csak nekem jutott eszembe:


Délben kormányülés. Arra kell figyelni milyen üzenetek jönnek ki onnan ma délután. Költségvetési oldalról, ma reggel Lomnici Zoltán olyasmit pedzegetett, hogy a kiigazítsok árát a multik fizethetik meg, a lakosságot békén hagyják. Persze minden mindennel összefügg. Lehet néhány nagyobb beruházást lefújnak, vagy átütemeznek. Rezsicsökkentésnél, elképzelhető hogy figyelembe veszik a jövedelmi viszonyokat és átalakul. Kicsit megadóztatják pár évre megint a nagyokat, de még elviselhető mértékben. Honvédelmi téren viszont folytatást várok, feltehetően az is lesz, nem megállás, vagy csökkentés. Valami ilyesmire számítok.


A "Varga Misi-csapat"-ból is ránk nézhetne egy referens néha :oops:


.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Nem, de zeal már elkészítette neki, és ez nem vicc!:D
Yepp! :)

dee55680fcccbdda4670789c16d865d7.jpg
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 810
113
A videótól függetlenül is akartam már kérdezni itt az okosokat, hogy ki lehetne e teljesen váltani az orosz gázt a Paks 2 túl még 1 atomerőművel?
Mondjuk Franciával? EU-s pénzből, talán egy kis jóindulatot is vásárolva.;)
Valahol az alföldön, mondjuk a Román határnál.;) Vagy a Tisza jobb partján valahol.

Vagy nem lehetséges ezzel kiváltani az orosz gázt?
(oké, hogy kell bele fűtőanyag és az is függés de a kérdés most nem erre vonatkozik)

 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
A videótól függetlenül is akartam már kérdezni itt az okosokat, hogy ki lehetne e teljesen váltani az orosz gázt a Paks 2 túl még 1 atomerőművel?
Mondjuk Franciával? EU-s pénzből, talán egy kis jóindulatot is vásárolva.;)
Valahol az alföldön, mondjuk a Román határnál.;) Vagy a Tisza jobb partján valahol.

Vagy nem lehetséges ezzel kiváltani az orosz gázt?
(oké, hogy kell bele fűtőanyag és az is függés de a kérdés most nem erre vonatkozik)

Az orosz gáz 1/3 lakossági fűtés, akkor ott van a kkv és egyéb kis és közepes fogyasztók + stratégiai nagyfogyasztók. mint a vegyipar, műtrágya gyárak, szárítók, és ezek mellé jönnek a gáz tüzelésű gyors indítású erőművek. Tehát a válasz NEM.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 810
113
Az orosz gáz 1/3 lakossági fűtés, akkor ott van a kkv és egyéb kis és közepes fogyasztók + stratégiai nagyfogyasztók. mint a vegyipar, műtrágya gyárak, szárítók, és ezek mellé jönnek a gáz tüzelésű gyors indítású erőművek. Tehát a válasz NEM.
Rendben, köszönöm!