[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 503
113
Én tartom,hogy várjuk ki a végét,semmilyen körülmények között se fegyverezzük azt, aki az Oroszokkal harcol, és semmilyen körülmények között sem kerüjünk katonailag szembe az Oroszokkal.
Meg vannak rendelve a cuccaink,épül a gyár,lapítsunk,vigyorogjunk,de ne fegyverezzük le magunkat teljesen, és ne toljuk Ukrajnát az Oroszok ellenében,2x már rábasztunk,nem kicsit, nagyon.
Stratégiai nyugalom.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 064
9 001
113
Most olvastam 180 körüli D20 van raktaron. Ott van jópár T-72. Aztan a MIGek alkatrésznek. Gondolom lőszer a szovjet vasakhoz is van raktáron.

Nagyon nem. Ez a gyenge pont. De figyelni kell, nem ám a végén meglepődünk. Egyeztetések tutira zajlanak. Aki kimarad, könnyen lemaradhat.

Semmit. Sőt sokat dolgoznak ellenünk. De nem is értük kell tennünk, hanem magunkért. Politikailag és katonailag is nyerhetünk rajta. És attól tartok, ha nem mi adunk, ad más, csak kimaradunk a kompenzációból. Duplán szivunk.

Nem, de mondom nem ők számítanak. Abszolút önös érdekből kell vizsgálni a kérdést. Ez a szeret nem szeret a politikában nem játszik. Ezek a szovjet rohadó vasak vagy most érnek vmit, vagy örökre itt rohadnak rajtunk. Most lehet értéke, 5 év múlva semmi.
Na most akkor, ha évekig húzódik a téma a szomszédban akkor van még időnk. Ki kell várni, pontosan, önös érdekből. Ha pedig fél év alatt lezárul akkor az orosz a szomszédunk lesz, nem okos dolog a volt ellenségüket nekünk fegyverezni.
 
K

kamm

Guest
1. Kérdés : mit? Mi mit tudnánk adni ami már nem kell?
2. Ki kapott bármit is cserébe? Konkrétan nem spekulatív találgatas mentén elmélkedve......,!
#1-2:


https://www.raytheonmissilesanddefe...e/air-and-missile-defense-systems/davidssling (FYI ;))

"Declared fully operational in 2017, David’s Sling was co-developed by Raytheon Technologies and Israel’s Rafael Advanced Defense Systems. In addition to partnering on the system’s Stunner interceptor, Raytheon Technologies produces the system’s missile firing units. Teams in nearly 30 states across the U.S. produce the missile and its firing unit."

"David's Sling's maneuverable, two-stage, hit-to-kill Stunner missile has no warhead; the interceptor destroys threats with sheer force of impact. The Stunner missile is proven to defeat all short-range ballistic missiles – 92 percent of the worldwide theater ballistic missile threat inventory. Stunner is in full-rate production and helps the system to bolster Israel’s defensive capabilities. It ensures safety for Israel’s infrastructure, way of life and its people."

"Raytheon Missiles & Defense is offering a boosterless SkyCeptor interceptor to fulfill Poland’s Narew short-range and Wisla medium-range air defense requirements. The company will offer SkyCeptor with a booster for the second phase of the Wisla program.

A variant of the Stunner hit-to-kill missile, the highly advanced SkyCeptor interceptor is developed to defeat short- to medium-range ballistic and cruise missiles and other advanced air defense threats. The SkyCeptor missile costs a fraction of other hit-to-kill interceptors."



"The company did not disclose the distance the PrSM traveled in its flight test, but the goal of the test was to see exactly how far the missile can travel beyond its previous set requirement of 499 kilometers."



kertem volna 2-3 korrekt állapotú D Chinookot (mert F nem lett volna olcsón.)
Csak az alapokat költöttem volna rajuk, hogy kihuzzak mondjuk 10-15 evet, amig beerik az europai HTH.
Ha meg abbol semmi nem lesz esetleg, akkor ezeket majd lehet upgradelni F-re, lasd hollandokat.
tudnank hasznalni millio dologra, arvizkor, malac meretu dolgokat (pl Elta 2084 radar) feltenni dombokra-hegyekre stb. ;)

Oregebb Chinookot belekalkulatak volna az arba az szerintem messze a legjobb opcio
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Na most akkor, ha évekig húzódik a téma a szomszédban akkor van még időnk. Ki kell várni, pontosan, önös érdekből. Ha pedig fél év alatt lezárul akkor az orosz a szomszédunk lesz, nem okos dolog a volt ellenségüket nekünk fegyverezni.
Lengyelekkel Leokra kell cserélni, aztán ők azt csinálnak vele amit mernek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 910
113
Az EPt kellene a hétszáznyi faxxal és pereputtyukkal megszüntetni, nem a vétójogot, b+!

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
932
2 572
93

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 473
113
Még jó, hogy mi egy önálló ország vagyunk, önálló érdekekkel. Ja, nem ide.

Megint hazudott a FOS:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ez a sztori még nagyon nem kiforott, főleg ötletelés megy, de illik odafigyelni, kben egy falsul értelmezett és itt a fórumon főleg érzelmi alapú, orosz szolidaritársért cserében lelépnek minket a szomszédok a haderőfejlesztés terén. Aztán oda a stratégiai előnyünk, ami a szisztematikus, 2016ban indított, haderőfejlesztési építkezést jelenti.
Csak tudod ezt marha gusztustalan dolognak tartom, hogy teljesen úgy van beállítva Magyarország hozzáállása, hogy nem segít az ukránokon. Mint ha csak fegyver kellene egy háborúhoz, mint ha csak katonák lennének az országban. Miközben olyan helyi kisközösségek, mint pl a miénk is 100 ezer forintos nagyságrandekben támogatjuk önzetlenül a humanitárius feladatok ellátását, ami nálunk nagyon nagy összegnek számít. (És közben meg röhög az ember, hogy oroszfanozzák, meg bérencezik közvetlen vagy közvetett módon pl. akár az országot, akár az egyént itt a fórumon :) )

Gyomorforgató, hogy követelve és kvázi kikényszerítve van; és a segélyezésből nem mást, mint színtiszta üzletet csinálnak. Vagy segítsen az ember, a nemzet, az állam önzetlenül, de úgy, ahogy tud és akar; vagy ne hívjuk segítségnek, hanem üzletnek.

De azt se gondoljuk, hogy valóban segítség pár tucat, de akár pár száz rozsdás technikát odaadni, mert abból nem lesz valódi képesség, (legalábbis idejekorán) csak a háborút, a szenvedést nyújtjuk el és beleültetünk, odarakunk embereket, amiket nem tudnak készség szinten alkalmazni és lehet, hogy eljutnak vele a-ból b-be, de messze állnak a harckész állapottól, tehát úgy jóemberkednénk, hogy csak a szenvedést növelnénk -egy ködös, bizonytalan és kilátástalan üzleti lehetőség miatt, amivel lehet, hogy hosszú távon nem is nyernénk, csak vesztenénk, mert lehet, hogy beleragadnánk egy régi technika üzemeltetésébe évtizedekre, holott amit csak lehet az lehetőleg minél nagyobb magyar hozzáadott értékkel és/vagy modern technikával kell megvalósítanunk.

Igen, lehetett volna adni, amit lehet, hogy fel tudnának használni, de nem most, hanem legalább 3 évvel korábban. Zelenszki maga mondta a Bundestagban tartott leteremtésén, hogy a német segítség is túl későn jött.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 957
113
Az EPt kellene a hétszáznyi faxxal és pereputtyukkal megszüntetni, nem a vétójogot, b+!

Most olvasom a listat amit akarnak. Ez megszunteti a nemzetallamokat ha elfogadjak. A kozos EU hadsereg itt lone szet nalunk az orszagot, mig ezek Brusszelben dozsolnek...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 910
113

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: zeal and honved

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 473
113
Nem biztos, hogy teljesen fake volt:

Ha 10+5év felmentést kapunk (mert addig szól a szerződésünk az oroszokkal), akkor aláírhatjuk.
Addigra úgyis megszűnik az EU vagy kilépünk.

Én mondjuk még a következő feltételekhez kötném az aláírását:
  • Jogállamisági eljárás megszüntetése és újbóli elindításának kizárása.
  • 7-es pikkely eljárás megindításának kizárásaű
  • EU-ból járó pénzek azonnali kifizetése és megvonásának kizárása
  • Norvég pénzek csak a Fidesz által megjelült NGO-knak és civil szervezeteknek mehetnek.

Ezután írnám csak alá.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 007
113
foldgaz_terkep.jpg