Nem fogunk tudni kimaradni a buliból. Többször nem mondom el, hogy egyértelmű volt másfél évtizede nekem, hogy 2021-től balhé lesz orosz-ukrán fronton kezdve. Mivel nem elérhető, hiszen a net szabadsága töredéke a 'réginek', csak elmondani tudom, hogy a NATO már évtizede kiadott egy tanulmányt, ami Európában 2019-2023 közé tette a háború kitörését. Emiatt nem csak vállon veregetni tudom magamat, hanem inkább lényeges a kérdések sora amiket felvet.
- A NATO miért nem ennek megfelelően cselekedett, ha egyszer megvolt időben a tudásuk?
- Mi NATO tagok vagyunk hosszú ideje szintén, a rendelkezésünkre állt ennek az ismerete. Mi írta felül ennek az információját, ha egyszer közben folyamatosan monitorozható volt a külpolitikánk, gazdaságpolitikánk, katonapolitikánk részéről a világ összes folyamata sokkal részletesebben mint nekem? Hogy történhetett meg az ő információik birtokában, hogy öt év mínuszt tévedtek, míg én a saját elképzelésemben 2021 nyarára tettem?
- Lehet-e véletlen tévedés ez az információik birtokában, vagy a történelemismétlő rutinos forgatókönyv szerint 'véletlen' mi magyarok megint elcsúszunk a háborús felkészüléssel?
Benne van a csúnya nagy színjáték lehetősége ebben az egészben, ahogy
@MangaMonguz ,
@neutronbagoly ,
@Filter is boncolgatja, és bár hosszú lenne elmagyarázni, nem is tudnám röviden, de tartok az igazamtól, hogy még mindig a szkíta utódnépek ritkítása ennek az egésznek a fő célja.
De ha a folyamatokat nézzük is, igazából a jelen helyzetben mik a lehetőségek? Nem akartuk fegyverrel támogatni a háborút és eszkalálni ezzel a haragot és a többség ezt eddig támogatta is. Most hirtelen kezd megváltozni a többség hangulata is ezzel kapcsolatban. A haderőfejlesztés topikban már számolgatnak, mit miért lehetne, pedig láttuk, hogy mi volt a cseheknek a tankokért, tüzérségért, egyéb fegyverekért, rengeteg nagykaliberű lőszerért cserébe. Valahogy elmúlt a racionalitás egy pillanat alatt.
Mindez azért, mert antlantista irányba fordult a vezetésünk és ad valami pluszt azért a pénzért, ami amúgy jogellenesen nem ért ide a 'szövetségeseinktől', mert ez hiányzik a kasszánkból és túllépjük a hiánycélt, miközben ezen szövetségeseink alja hülyeségeinek a pénzügyi kihatásait szenvedjük, miközben stabilabb gazdasági opciók mellett romlik az ő pénzükkel szemben a mi pénzünk fogalma. Irreális folyamatok halmaza egy rakás mesterséges válság után, amik csendben sikkadnak elfelé a közbeszédből a háború veszélye miatt.
Nem készültünk fel, 2019-2023 között T-72M1-gyel és kurblis BTR-rel várjuk a világháborút, amit a saját szövetségünk eszkalál, amit egyértelműen nem fogunk elhagyni. Most hajoltunk be nekik és kis vazelint is hátranyújtottunk a pénzért cserébe, hogy az elkésett haderőfejlesztésünk ne szenvedjen csorbát, bár ahhoz képest is hirtelen késik minden darabja a 'szövetségeseink' tetteinek hála. És a keleti szárny megerősítése 300 000 fő gyorsreagálású erővel, bár szintén később lesz a saját előrejelzésemhez képest, amit
@Busho3301 -nak röviden jeleztem, de az ugyanúgy fog határvédeni mint ahogy az oroszok csak hadgyakorlatra mentek a határra.
Be fognak menni és mivel mi is ebben a bagázsban vagyunk, mi is be fogunk menni, mert ha nem hajolunk be, háború nélkül vesztünk köztük, ha behajolunk, akkor viszont háborúval fog úgy kijönni a dolog, hogy mi mégis bukjunk. Ha más nem árulással, de ebbe most nem mennék még bele.
Szóval igazából most nagy dolog folyik előttünk, mert egy csettintésre atlanti irányba fordultunk miközben tudjuk, hogy ennek a támadólag értékelhető lépései mennyire veszélyesek lehetnek. Hirtelen engedtünk az úniónak, hirtelen a haderőnk főparancsnoka ukrán frontot látogat, vége a szabadságnak, innentől minden csak blabla lesz, úgy buktattak el minket, hogy csak néznünk kellett volna ahogy agyonveri ősszel a nép azokat akiknek most behajoltunk. És ha a közhangulat így változik ahogy a haderőfejlesztős topikban, racionalitás gyerünk a kukába, akkor fejest fogunk ugrani minden faszságba.