[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 756
113
Másokat? Mások épp kiesnek az ablakon, öngyilkosok lesznek öt szívlövéssel vagy elviszi őket a koleszterin hirtelen. Legalábbis Oroszországban, ahol a vezér felismerte, hogy bár egy puha, korrupt szélhámos volt évtizedig és lezüllesztett egy nagyhatalmat regionális hatalommá, de most, hogy a hatalma és vele élete forog kockán már fele se sem tréfa. Úgyhogy egy fegyveres férfi még mindig többet ér, mint bárki a "mások" közül! Egy fegyveres férfi nagyobb hatalom mint az egész NER együttvéve. Ez utóbbi persze képletes, mert néhánynak vannak testőrei, szóval legyen egy tucat és akkor ők is öngyilkosok lesznek, meghalnak autóbalesetben vagy kiesnek az ablakon, ha rossz gondolataik támadnak. Ez ilyen egyszerű egy olyan helyzetben, mint amiben most vagyunk, ha a vezér rendet akarna tenni a "mások" kárára!

Jesszusom....Ennyi hülyeséget össze hordani... XD
Szerinted a fegyveresek kit szolgálnak? Azt aki fizeti őket ;)
Mondom, olvasd el a könyvet, de nem olyan bonyolult ez a világ. Egy jó vezetőnél kalács van, meg ostor.
És mindkettőből osztogat, annak megfelelően, hogy éppen mire van szükség.
Az a baj, hogy te csak az ostort látod, és az ilyen csak ostorra támaszkodó vadbarom vezetőket általában a saját belső köre öli meg.
Ugyanis meghalni senki sem akar, de jól élni meg mindenki.
Ha meg csak a kalácsra támaszkodsz, akkor nagyon rövid időn belül az egész kalácsodat valaki ki fogja venni a kezedből.
Remélem egy ilyen egyszerű metafóra megérthető a számodra. ;)

Nem igazán vagyok O.V. rajongó, de fingunk sincs arról, hogy milyen meccsek mennek a háttérben, csak 0 információ birtokában okoskodunk egy fórumon.
Hitvány emberekből áll a magyar politika, de minden politikai elit, olyan, mint a társadalom amiből kiemelkedik.
Azt, hogy nem tetszik nekünk amit a tükör mutat, az más kérdés....
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93

Hans-Georg Maaßen: Sok német csodálja Orbán Viktort

Ezt már jó pár éve hallgatjuk, aztán jön a német választás és egyre rosszabb lesz. Szóval hol is az a sok csodáló???
Ebből nekem inkább úgy tűnik, hogy a német konzi elit teljesen reményvesztett. Azoknál terebélyesedik el a vágyvezérelt gondolkodás. Nincs már jelentős jobboldali szavazóbázis Németországban sztem. (Már Bajorország is elveszett, pedig velük még Orbán is elég intenzíven tárgyalt, most meg már semmi...)
 
T

Törölt tag 133

Guest
A hazai korrupcióról, lopásról, én is annyit tennék hozzá, hogy egy kisvárosi önkormányzatnál, ha 2 ft nem stimmel a számvevőszék a nyakukra ugrik azonnal. Havonta ellenőrzik őket. Nyilván jelen van a történet, de olyan mértékben és úgy ,ahogy a baloldal állítja, az képtelenség. Akkor az országból már semmi sem lenne.

Schadl György véletlen kibukott esete nagyjából mutatja kb hogy működnek manapság a dolgok itthon. Önkormányzatok esetében meg az V. kerületi sztorikat javaslom tanulmányozni...
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: zeal and Kopi2000
K

Kopi2000

Guest
Egy dolog álmodozni, más dolog tenni is érte.
A szerbek tettek - így jártak.
Mi nem tettünk-teszünk semmit, maximum álmodozunk.
Nagy különbség.
Azert a haborurol valo almodozas, amit tettekis kovettek, csak a bekes fotelbol tunnek jo dolognak.... Nekik szenvedes, halal, nagy anyagi vesztesegek es teljes osszeveszes a delszlav szomszedokkal, lett az " eredmenye".
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Már megbocsáls, de inkább a te mondandód érthetetlen, mivel el van rugaszkodva a valóságtól.
A komunista Kínat eppenséggel USA kezdte felkarolni és beleultette Tajvan helyet a ENSZ Biztonsági Tanácsába, pont abban a idoben, amely "morális étoszát" hiányolod, hogy SzÚ ellen fordítsák. És pozitivan viszonyúltak mint Franco rendszeréhez, úgy Nicolae Ceaușescuhoz, amenyiben azokat az saját ellenségeik ellen akarták használni. De akár Kaddáfival is lehete jót bratyizni ideig óráig.
Szoval teljesen erkölcsileg konzekvensek abban, hogy bármilyen potenciális szovetségesuket felkarolják az elleségeikkel szemben.
Tehát a teljes moralitás érdekből fakadó hiányát te mint ahogy sok hasznos idióta felszopod, csak hogy valamiképp próbálj állást foglalni a mi érdekeink ellen, amiknek az érvényesítése máris morálisan rossz? :D
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Már megbocsáls, de inkább a te mondandód érthetetlen, mivel el van rugaszkodva a valóságtól.
A komunista Kínat eppenséggel USA kezdte felkarolni és beleultette Tajvan helyet a ENSZ Biztonsági Tanácsába, pont abban a idoben, amely "morális étoszát" hiányolod, hogy SzÚ ellen fordítsák. És pozitivan viszonyúltak mint Franco rendszeréhez, úgy Nicolae Ceaușescuhoz, amenyiben azokat az saját ellenségeik ellen akarták használni. De akár Kaddáfival is lehete jót bratyizni ideig óráig.
Szoval teljesen erkölcsileg konzekvensek abban, hogy bármilyen potenciális szovetségesuket felkarolják az elleségeikkel szemben.
Bocsánat de azt hiszem itt rosszul használod az erkölcs szót. Amit leírtál az mind igaz és csupán azt bizonyítja az USA-nak nincsenek elvei csak érdekei. Nincs ebben semmi megvetendő részemről, hisz az összes országnál így van ez csak egyesek másképp csomagolják. Az USA-nak mind1 hogy Orbán, Toro vagy Gyurcsány amíg az ő érdekeik érvényesülnek… Gyurcsányt nem az USA preferálja hanem a demokraták, mert náluk valamilyen okból bejött az érdekérvényesítés mellé egy társadalmi modell terjesztése. Ennek károsságáról egyébként a saját titkosszolgálatuk győzködi őket. Nem biztos meg fogom találni a cikket ahol azt magyarázza valami fontos külügyes csávó, többek között azért veszítik el Dél-Amerikát mert nem nagyon tudnak mit kezdeni a semleges WC ötletével. De valamilyen okból kifolyólag a demokratáknak ez nagyon fontos. Meg az EU-ban is bizonyos politikai köröknek. Ezeket nálunk a baloldal jobban kiszolgálja így kényelmesebb lenne. De Orbán valójában semmilyen USA érdeket nem veszélyeztet így nem érdekük buktatni, csupán sakkban tartani.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: honved and Pogány

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 615
113
Isten ments. Azokat is illene, de per pillanat a szövetségeseink.
1 dologba nem gondolsz bele, azon kémeket akiket ismerünk azokat tudjuk ellenőrizni is, ha hazaküldjük majd küldenek újat.... Extra munka, aztán az újak közül honnan tudod, hogy 1 éven belül hányat tudsz felderíteni? Maradéktalanul felderíted őket? 1 helyett biztos 1-et szerveznek be? Mi van ha elküldesz 10-et, de 20-at szerveznek a helyükre? Mennyi idő volt felderíteni mondjuk azt a 10-et?
Lehet okosakat mondani, hogy küldjük haza az orosz kémeket, de csak azt tudod hazaküldeni akiről tudod is, hogy az....
 
K

Kopi2000

Guest
1 dologba nem gondolsz bele, azon kémeket akiket ismerünk azokat tudjuk ellenőrizni is, ha hazaküldjük majd küldenek újat.... Extra munka, aztán az újak közül honnan tudod, hogy 1 éven belül hányat tudsz felderíteni? Maradéktalanul felderíted őket? 1 helyett biztos 1-et szerveznek be? Mi van ha elküldesz 10-et, de 20-at szerveznek a helyükre? Mennyi idő volt felderíteni mondjuk azt a 10-et?
Lehet okosakat mondani, hogy küldjük haza az orosz kémeket, de csak azt tudod hazaküldeni akiről tudod is, hogy az....
Emlékezzetek KG Bélára. Kapott valami névleges büntit, szerintem nem is ült, ma úgy tudom, hogy az OF-ban "tanít". Elvtárs, segítsed a lebukottakat... Mi, így bánunk az orosz kémekkel. Kesztyűs kézzel, mert nem akarja OV, hogy Putyin összeráncolja a botoxozott képét...
 
  • Vicces
Reactions: papajoe and megazez

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
A budapesti már szerkezetkész, egyébként a világ top 3-as rendezvénye, az atlétikai VB lesz benne. Bőven nyereséges lesz. A VB után lebontják egy nagyobb részét, kisebb atlétikai versenyeket rendezhetnek majd illetve tömegsport lesz benne. A Vasas stadion már rég készen van. Cegléd? Fonyód? Ezek mekkorák? 1-2-3000 fősek. Eszék pedig megint csak nyereséges lesz. Sportcsarnokok épüljenek. Fehérváron pedig jó 20 éve kellett volna már égő, hogy BL-ben, osztrák ligában jól szereplő csapatnak olyan terme volt amilyen. Egyébként ezek is multik, vagyis nem lesznek üresek. A Spari pedig megint csak a végéhez közeledik.

Az atlétikai vb bőven nyereséges lesz? lol.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 568
113
Emlékezzetek KG Bélára. Kapott valami névleges büntit, szerintem nem is ült, ma úgy tudom, hogy az OF-ban "tanít". Elvtárs, segítsed a lebukottakat... Mi, így bánunk az orosz kémekkel. Kesztyűs kézzel, mert nem akarja OV, hogy Putyin összeráncolja a botoxozott képét...
És hogy bánunk az amerikai és európai kémekkel es ügynökökkel?
Még csak formálisan sem járunk el ellenük.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
1 dologba nem gondolsz bele, azon kémeket akiket ismerünk azokat tudjuk ellenőrizni is, ha hazaküldjük majd küldenek újat.... Extra munka, aztán az újak közül honnan tudod, hogy 1 éven belül hányat tudsz felderíteni? Maradéktalanul felderíted őket? 1 helyett biztos 1-et szerveznek be? Mi van ha elküldesz 10-et, de 20-at szerveznek a helyükre? Mennyi idő volt felderíteni mondjuk azt a 10-et?
Lehet okosakat mondani, hogy küldjük haza az orosz kémeket, de csak azt tudod hazaküldeni akiről tudod is, hogy az....

Inkább költői volt a beírásom. Kémek paradicsoma Közép Európa. Ahogy Budapest, úgy Bécs is, végül is. Ez a jövőben is így lesz.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 848
18 962
113
Másokat? Mások épp kiesnek az ablakon, öngyilkosok lesznek öt szívlövéssel vagy elviszi őket a koleszterin hirtelen. Legalábbis Oroszországban, ahol a vezér felismerte, hogy bár egy puha, korrupt szélhámos volt évtizedig és lezüllesztett egy nagyhatalmat regionális hatalommá, de most, hogy a hatalma és vele élete forog kockán már fele se sem tréfa. Úgyhogy egy fegyveres férfi még mindig többet ér, mint bárki a "mások" közül! Egy fegyveres férfi nagyobb hatalom mint az egész NER együttvéve. Ez utóbbi persze képletes, mert néhánynak vannak testőrei, szóval legyen egy tucat és akkor ők is öngyilkosok lesznek, meghalnak autóbalesetben vagy kiesnek az ablakon, ha rossz gondolataik támadnak. Ez ilyen egyszerű egy olyan helyzetben, mint amiben most vagyunk, ha a vezér rendet akarna tenni a "mások" kárára!
És amúgy a Demokrata Párt az USA-ban ezt nagyon jól tudja például, lásd a Killary Klinton körüli események... Epstein öngyilkossága, a kiszivárgott emailekkel kapcsolatos öngyilkosságok, stb.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
Magyar-portugál védelempolitikai igazgatók konzultációja...

Hajnik László védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár november 25-én munkalátogatás keretében fogadta Paulo Lourenço portugál védelempolitikai igazgatót Budapesten.

A hazánk által kezdeményezett és mindkét fél által rendkívül hasznosnak tartott találkozó során a felek több potenciális együttműködési területet is beazonosítottak.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 568
113
Magyar-portugál védelempolitikai igazgatók konzultációja...

Hajnik László védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár november 25-én munkalátogatás keretében fogadta Paulo Lourenço portugál védelempolitikai igazgatót Budapesten.

A hazánk által kezdeményezett és mindkét fél által rendkívül hasznosnak tartott találkozó során a felek több potenciális együttműködési területet is beazonosítottak.
Alig várom, hogy kiderüljön, hogy miről is lehetett szó...