[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 805
35 241
113
A tény az a Momentumot Macron pénzelte. Megfúrták Fegxőrék az Olimpiát. Párizs vitte el, hiába nekünk szánták Azóta is latogatják Macron anyját a Momentumot gyerekek.
brigittemacron_momentum-e1505389241203-1024x576.jpg
Miért a múlt idő, még mindíg kapják a zsuzskát.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 043
113
Ezek akkor is tamogatni fogjak oket ha majd ellenunk jonnek nem sokara...
Köpedek egy honfitarsaim vannak annyi biztos. Azokat segitik akik azt a kijevi rezsimet tamogatjak amelyik a hazankat folyamatosan fenyegetik, es a karpataljai magyarsagot epp megsemmisitik.
Mindezt egy a Magyar Honvedseg csocsein lógó szemely szervezesevel.

Nem ez a Trautmann Balazs szokott irni az Aranysasban regebben?

 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 957
6 992
113
Egyébként ez alapvetően így jó politikailag. A félretájékoztatott embereket, a felheccelt indulatokat megosztja. Épül a centrális erőtér, Toroczkai jó kőműves.
szabadkőműves globalista talpnyalóval, nevezzük bárhogyan őket, az MSZP-től kezdve a Fideszig minden párt tele van. Ne feledjük el Szíjártóék hívták be a Blackrockot ami a nyugati globalizmus alapköve s fő támogatója az LMBTQ,Kardashian, nyugati elmebaj kultúrának, és ugyan igy a Rothschild családdal is a Fidesz üzletel.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 891
5 178
113
Senki. Ezt majd azokkal kell megbeszélni akik leszerződtek az RM-el a kb. soha ide nem érő tankora.



Ismered az álláspontomat. Még most is úgy állnak a dolgok, hogy lenne használt technika, ami ugyan annyi idő alatt érne ide, mint az 1000 éve megrendelt új technikánk, valószínűleg fele annyi pénzért.
A másik oldala a dolognak az, hogy én például azért szurkolok a fölösleges NATO technika ukrajnában való elégetésének, mert ott jelentik Európa békéjére a legkevesebb veszélyt.
Ha elfogynak ezek a betárolt tankkészletek, egyszerűen nem lesz mivel háborúzni, és akkor háború sem lesz a NATO és az Oroszok között.
És ha az ukránok használják ezeket a cuccokat az kevésbé hatékony, mintha a lengyelek tennék azt NATO légierő mellet.
Szóval én stratégiai érdeknek gondolom azt, hogy:
1. Ukrajna szűnjön meg az Oroszok által.
2. A Lengyeleknek ne legyen pillanatnyilag a világbékére veszélyes haderejük.
3. Ebből kifolyólag küldjék csak a nehéz technikát ukrajnába. Égjen el ott apránként.
4. Tegyék ezt a többi értéktelen EU-s nehéztechnikával is (pl. Marder, Leo 2A4)
5. Miután ez megtörtént, idő ezeket pótolni, vagyis csökken a NATO-Orosz háború esélye.
6. Új technika beszerzése válik szükségessé, vagyis kénytelen az Európai hadipar fejlődni. Gondolok itt az EMBT-re vagy hasonló projektekre.

Hazánk szempontjából ami fontos, hogy:
1. Ne létezzen ukrajna
2. Ne legyen szlovák, cseh, román nehéztechnika. Menjen szépen ukrajnába.
3. A lengyeleknek ne legyen eszközük a megőrülésre.
4. A német technikáról derüljön ki az igazság a fronton, és ez hátha okoz valami épelméjű változást a magyar fegyverbeszerzésekben.
Persze itt már sok minden véglegesen el van k*rva, de néhány dologban látok esélyt a korrekcióra.

Én így látom. Nem azt jelenti, hogy nekem van igazam, de ez az én logikám ez ügyben. :)
1-es pont hogy mi marad Ukrajnából mi lessz a háború vége még biztosra senki nem tudja megjósolni.
2CSeh,Szlovák,Román haderő velünk együtt nem lessz tényező közép Európában ellentétben a Lengyelekkel.
Lengyeleknek lessz eszközük Leo 2-nélkül is.Első "körben"megrendelt 340 abrams,180 K2 harckocsi 2026-ig le lessz szállítva ott nem "szarakodnak" finoman fogalmazva a megrendelések teljesítésével mint a német hadiipar.Koreai K2-ből ezer!darabot terveznek beszerezni +460 K9 önjáró löveget.
Német hadiipari kapacitás jelenleg véleményem szerint "béka"segge alatt van jelenleg.De a Német haderős sincs finoman szólva "toppon"
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
A tény az a Momentumot Macron pénzelte. Megfúrták Fegxőrék az Olimpiát. Párizs vitte el, hiába nekünk szánták Azóta is latogatják Macron anyját a Momentumot gyerekek.
brigittemacron_momentum-e1505389241203-1024x576.jpg
A kormány százmilliárdokból színezi a szart, az ellenzék meg 5 perceket kapott választás előtt a "köz"tévén! Valamiből az ellenzéknek is léteznie kell!
Bizonyára jó biznisz lett volna valakinek az olimpia, csak nem az országnak!
A legnagyobb válság kellős közepén, a Covid árnyékában úgy hiányzott volna, mint púp a hátunkra!
A kézi EB társrendezését sem bírja el az ország, éppen pár napja ismerte el a kormány!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint nemzetközi tapasztalattal, nyelvtudással rendelkező vezetőkre van szükség.


Tehát angolul, iraki, afgán, koszovói NATO missziókban részt vett fiatal tiszteket helyeznek poziban. Ez nem NATOtlanítás.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 306
113
szabadkőműves globalista talpnyalóval, nevezzük bárhogyan őket, az MSZP-től kezdve a Fideszig minden párt tele van. Ne feledjük el Szíjártóék hívták be a Blackrockot ami a nyugati globalizmus alapköve s fő támogatója az LMBTQ,Kardashian, nyugati elmebaj kultúrának, és ugyan igy a Rothschild családdal is a Fidesz üzletel.
Kevés Raffayt hallgatók, bár a könyve is megvan. :)
Szal nem Toro és a szadkőműves összeesküvésre gondoltam, egyszerűen Orbán centrális erőter3t építi. Nem csicskaságból, itt csak egyszerűen Orbán és Toroczkai érdekei egybeesnek.

Blackrock.
Tudod széllel szemben csak kik hugyoznak?
Ott kell lenni mindenhol Moszvában, Pekingben, Berlinben meg a Blackrockban is.
Akiknél a pénzcsap meg a korbács, azokkal beszélő viszonyban kell lenni.

Tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet.
Járj kedvében a barátaidnak, de még inkább az ellenségeidnek!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 395
113
Nem furcsa neked, hogy a Mi Hazánk és a Momentum hirtelen milyen aktívan küzdenek - ugyanazért? Nem szólal meg ilyenkor sem a vészcsengő, hogy itt valami másról lesz szó? :rolleyes:

(Toroczkai talán egyszer kapni fog egy francia érdemrendet. Majd azt mondják, hogy a határvédelemért, vagy valamit biztos kitalálnak...)
Sose szólal meg nekik ...

Ha rájönnek, hogy átverték őket, keresnek új gazdatestet, lehetőleg ugyanazokkal a bukott figurákkal, akik az elsőt is elqurták.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and zeal

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 306
113
A kormány százmilliárdokból színezi a szart, az ellenzék meg 5 perceket kapott választás előtt a "köz"tévén! Valamiből az ellenzéknek is léteznie kell!
Bizonyára jó biznisz lett volna valakinek az olimpia, csak nem az országnak!
A legnagyobb válság kellős közepén, a Covid árnyékában úgy hiányzott volna, mint púp a hátunkra!
A kézi EB társrendezését sem bírja el az ország, éppen pár napja ismerte el a kormány!
Én örültem volna neki, de a Covid meg az ukrán helyzet tükrében szerencsésen jöttünk ki belole. Ettől még az ügynökök ügynökök.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 848
91 306
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 043
113
Itt valami puccs akart lenni, vagy honvedelem helyett atallas a bevonulo Nato csapatokhoz.
De ha nem is igaz a gyanum ezek a tisztek 98 ota semmi emlitesre meltot nem csinaltak, semmi elesben nem vettek reszt, par szaz fonel nagyobb hadgyakorlaton nem vettek reszt, attol nagyobbat nem iranyitottak. A terepasztalos, olomkatonas hadmuveletek voltak a maximum teljesitmenyuk.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
óh hát akkor rögtön semmi baj nincsen vele.....rolls eyes.
De, legyen. Nem azt mondtam, hogy van vagy nincs vele baj.
Csak ez most nem kimondottan magyarellenes jelenség. Visznek kb. minden férfit, akinek két lába és két keze van. De biztos ez az ukrán topicban ki lett tárgyalva részletesen.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Nem szavazzuk meg, csak nem vétozzuk, mert azzal többet ártanánk az országnak.
Dehogynem, ezt maga Kocsis M. mondta büszkén lakossági fórumon, hogy sok sok szankció van, és abból mi csak az energetikaiakat nem támogatjuk.

Az elmúlt 10 év gazdasági és reálbérnövekedése a valóság volt.
Csak melyik országban? Mert Magyarországon biztos nem.

egy provokációra
Akarod mondani népírtásra? Nevezzük nevén a dolgokat :)
Nem szólal meg ilyenkor sem a vészcsengő, hogy itt valami másról lesz szó?
Na és neked, hogy ner trollból hányan váltak gonosz ballibsivé hírtelen?