[BIZTPOL] Magyarország

Oroszok, ha egy Trianonféle megemlékezésre odaállnak, akkor nem véletlenül.

Ahhoz nagyon a valóságtól elrugaszkodott gondolkodásmód kell, hogy valaki azt higgye, azért csinálják mert annyira szeretik a magyar népet.

A trójai falovukat meg etetni kell (szélsőjobb pártok európaszerte).

Te így látod Ázsiából, ezt elsőre is felfogtam. Nem szükséges magadat ismételned.
Trianon nagy hiba volt. Ezt minden józan gondolkodású ember belátja Angliától Oroszo.-ig. Nehogy már egy cionista ossza az észt ebben a témában!

hiryu sabbatkor hogy hogy <del>trollkodsz</del> dolgozol? Vagy a cél szentesíti az eszközt és ilyenkor 2 méteres körzetben péntek lesz?

Trianon. Igazából dobogón sincs. Érdemes utánanézni a korszak háborúinak, volt ott nem egy ilyen szívás. De pld Spanyolországban járva, nem láttam hogy az töltse ki az emberek idejét, hogy azt emlegessék, mennyire rácsesztek a spanyol-amerikai háborúra, százvalahány évvel azelőtt...

Trianon. Igazából dobogón sincs. Érdemes utánanézni a korszak háborúinak, volt ott nem egy ilyen szívás. De pld Spanyolországban járva, nem láttam hogy az töltse ki az emberek idejét, hogy azt emlegessék, mennyire rácsesztek a spanyol-amerikai háborúra, százvalahány évvel azelőtt...

És olyant láttál-e hallottál-e, mondjuk felétek, hogy azzal töltik az idejüket, hogy azon picsogjanak egyfolytába, hogy mi történt velük 70-75 évvel ezelőtt?

@Hiryu
<i>Trianon. Igazából dobogón sincs.</i>
Ezt mondd azoknak, akik a határ túloldalán ragadtak! Biztos nagyon jólesik majd nekik... Van neked szíved, ember? :S

Tehát mert mások is nagyot szívtak akkor ez nem számít? Milyen logika már ez?

De ha a kadsz egy szép példát: 1948: Izrael elveszti az Óvárost, benne a siratófalallal. 129 év múlva múlva visszavette. Gondolom, ebben szerepet játszik, hogy siránkozás helyett összehoztak egy pofás és motivált, profi hadsereget.

De ha a kadsz egy szép példát: 1948: Izrael elveszti az Óvárost, benne a siratófalallal. 129 év múlva múlva visszavette. Gondolom, ebben szerepet játszik, hogy siránkozás helyett összehoztak egy pofás és motivált, profi hadsereget.

1948+129=2077

Oroszok, ha egy Trianonféle megemlékezésre odaállnak, akkor nem véletlenül.

Ahhoz nagyon a valóságtól elrugaszkodott gondolkodásmód kell, hogy valaki azt higgye, azért csinálják mert annyira szeretik a magyar népet.

A trójai falovukat meg etetni kell (szélsőjobb pártok európaszerte).

Cuculimuculi, elmondom neked, hogy az európai szélsőjobb akkor volt e legerősebb, amikor Oroszország leginkább a béka segge alatt volt, és azóta csak gyengül (ha az akkori mércével nézzük-mert a néppártosodás nem erősödés hanem idomulás, és mellesleg ez a "radikális" meg "szélső" jelző 2006 után csak egy vicc a Jobbikkal kapcsolatban).

Na a trójai faló hasonlatba meg nem mennék bele mert a komment végét két évvel jutalmaznák...

Aham, és természetesen Izrael is szembe ment Trianonnal, amikor ez történt, garantálva, hogy mindenki gerincre vágja, akinek érdeke volt, hogy Mo. is kicsi szar legyen.
Amúgy meg az akkori vezetés visszavette, ami igazán számított (a magyar lakta területek többsége), de persze ez utólag megint nem tetszett senkinek, úgyhogy vissza az egész.

Izrael pedig egy kitolt bástya, amely nekünk is érdekünk, hogy ott legyen, úgyhogy nem kívánom, de előbb-utóbb be fog dőlni, amikor már nem lesz értelme védeni.

<i>Aham, és természetesen Izrael is szembe ment Trianonnal,</i>

A bécsi döntésekkel korrigálták a trianoni békeszerződést, elfogadhatóan.

Azt hogy UTÁNA olyan politikát folytatott a magyar vezetés- a lakosság támogatásával- hogy végül még rosszabbul jött ki belőle az ország?

C est la vie.

Semmi köze a kettőnek egymáshoz... Ekkorra már mindenki pontosan tiszában volt vele, hogy az etnikai határok hol húzódnak...
Kellett egy náci Németo., -aki akkor még szövetgséges volt a Szovjetunióval- ahhoz, hogy ez egyezzen a országhatárokkal is, mert nem akartak/nem tudtak vele szembemenni.
Aztán amikor azt lenyomták, akkor szépen megegyeztek megint, hogy Mo. legyen kicsi szar.

Gondolod, hogy pl. Sztálin elfelejtette, hogy a románok csak akkor lettek olyan nagy szövetségesek, amikor fordúlt a kocka?

Magyarországon az lesz, amit a nagy- és középhatalmak akarnak... Hozzáteszem, Izraelben is, csak mivel az egy "bástya", oda több "anyag" kerül.

Hiryu, én azt tippelem, hogy hiába lenne Magyarországnak akkora légiereje és hadserege, mint Izraelnek, valahogy akkor sem engednék meg, hogy a szomszédoktól visszavegyünk területeket.
Ez nem pusztán a haderő méretéről szól.
Persze ha nekünk is lenne egy nagytesónk, aki mögöttünk tornyosulna, és vészhelyzet esetére még atomot is adna, akkor lehet, hogy még nekünk is elnéznék.

Mai Magyarországról (és hírszerkesztésről) egy apróság:

Szerda reggel Záhonynál egy halott kislányt találtak, nyakában egy "Most már eltemethettek." táblával.
Az összes belső szervét kiszedték.
Egyetlen híradó, hírportál (még helyi se) méltatta arra, hogy leközölje ezt hírként, én is csak azért tudom mert közeli rokon ott dolgozik.

Mai Magyarországról (és hírszerkesztésről) egy apróság:

Szerda reggel Záhonynál egy halott kislányt találtak, nyakában egy "Most már eltemethettek." táblával.
Az összes belső szervét kiszedték.
Egyetlen híradó, hírportál (még helyi se) méltatta arra, hogy leközölje ezt hírként, én is csak azért tudom mert közeli rokon ott dolgozik.

Záhonynál hol? Lehet tudni többet valahonnan?