[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 135
26 834
113
Ezen kívül a szerb-magyar határ lezárva. Most Horvátország és Románia felé lehet kerülni. De ha minden irányban egyszerre és azonnal zárunk, akkor hol fog bonyolódni a személy- és teherforgalom? Tudod mekkora kiesés lenne a gazdaságunknak?

Nem olyan jelentős, a déli kapcsolatok nélkül meg tudunk lenni:
Import vasúton:
687042.N.jpg


Export vasúton:
687043.N.jpg


A közúti áruszállítás hangsúlyai is hasonlóan alakulnak a gazdaságunk számára.

Ezzel szemben a szerbek például szopnának mint a torkosborz, ha komolyabb vasúti és közúti határzár lenne (tranzitforgalmi ábra):
686491.N.jpg
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 645
5 389
113
Mivel külső Schengen vagyunk, simán lehetne egy izraeli, vagy amerikai mintájú betonfal, az tetszetős :) Ezek után a szerbek, horvátok egyhamar úgyse lesznek tagok
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Brüsszelnek már rég reagálnia kellett volna a Krobótokkal szembe...Minket másnap lebactak mindenért,bármit is tettünk.
Egyébként Szijjártó most a görög nagykövetet rendelte be..

"A Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőre berendelte Görögország budapesti
nagykövetét a görög belügyminiszternek egy svéd lapnak adott interjújával kapcsolatban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter szerint a görög belügyminiszter a csillagokat is lehazudta az égről, amikor arról beszélt, hogy Görögország megvédi a határait.

"Ha ez így van, akkor hogy jöhetett az idén több mint 202 ezer illegális bevándorló Magyarországra?!" - kérdezi a tárcavezető, aki szerint "jó lenne, ha a görög kormány nem nézné hülyének az európai embereket, hanem érdemi lépéseket tenne határának megvédése és a bevándorlók regisztrációja érdekében"."


Szlovének is meghátráltak:

Szlovénia engedett a nyomásnak

Szlovénia beengedte azokat a migránsokat az országba, akik péntek este óta vártak a horvát-szlovén Harmica átkelőhelynél. A szlovén rohamrendőrök az éjszaka még útjukat állták. A migránsok a Szutla határfolyó egyik hídján akartak bejutni az országba. A tömeg, amelyben gyerekek is voltak, át akarta törni a rendőrkordont. A rendőrök ekkor könnygázt vetettek be.

A beengedésnél elsőbbséget élvezetek a nők és a gyerekek -, további százan pedig még várnak a horvát oldalon. A szlovén hatóságok busszal szállítják az embereket a határhoz közeli brezicei befogadóállomásra, ahol regisztrálják a határátlépőket.

Szlovénia amúgy legfeljebb tízezer menekültet képes fogadni, olyanokat, akik enekültstátus iránti kérelmet nyújtanak be az országban - mondta arta Kos Marko, Szlovénia németországi nagykövete egy szombati német napilapnak. (MTI)
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 683
14 702
113
<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="tarzaan">Óriási hibának tartom, hogy

- hogy a horvát határon csak tegnap kezdték felhúzni a GYODA-t.
(könyörgöm, mire számítottak)

- hogy nem gondoltak még időben a GYODA rakás gépesítésére, hogy spórolni tudjanak az élőerővel

- visszaengedtük a 40 horvát rendőrt

- és legfőképp, hogy szó nélkül átvettük a zozókat

Minimum le kellett volna zárni pár napra a teljes határforgalmat - ez komoly gazdasági nehézségeket jelentett volna a horvátoknak és a szerbeknek is.

Nyugi, az első a szerb szakasz volt. Rengeteg drót kellet, nem is tudom honnét szednek ennyit ilyen hirtelen. Ember hiány van mint te is tudod. Kevés a rendőr, a bv-s,a katona. Nem 1991-et írunk.
A honvédségnek már talán BAT-ja sincs nemhogy drótkerítés rakó spéci gépe. A horvátokkal nem lehet példát statuálni,mégis csak eu-s banda. A törvényeknek megfelelően jártunk el biztosan,max enyhébb változattal jóhiszeműen. A gibbonokat átvettük mert mi mást tehettünk volna? Le kellett volna tán lőni őket? Nem lehet. Nagyon szervezetten szállítjuk tovább őket és mennek nyugatra Merkel mamihoz. Szerintem bár az osztrák kancellár egy pöcs de a kapcsolatunk mindig jó volt az osztrák szervekkel. Értesítve llettek biztosan hidd el. Ez még lemegy a hétvégén nekik. Aztán mindenki begombolkozik, a gyoda kész a dráva közben 41km hiosszan. Ott már bcs átmenni. vissza a horvátokhoz. Mi most áldozatok vagyunk, de a valódi áldozat a horvátok lesznek. A szlovének jó csávók, nem olyan balkáni banda mint ezek. Állni fogják a sarat de még lehet nekik is idő kellett, pár nap hogy belerázódjanak. Meg fogjuk állítani őket ha bírjuk emberrel és akkor a gibbonok szétszedik horvátországot és szerbiát, ennyi. <b>A jövő hét a miénk lesz</b>.</blockquote>

Miért nyugatsz?

A szlovének szépen könnygázt toltak rájuk, ahogy kell.

A horvát-magyar határ ugyanúgy Schengeni határ.

Úgy legyen.

Minden esetre volt bő fél év a felkészülésre. Nyilvánvaló, hogy Hende elpöcsölte a dolgot, és most kapcsoltak rá.


Amúgy már rég be kellett volna szerezni pár olyan gyoda lerakó gépet.</blockquote>

Te bő fél évvel ezelőtt leírtad, hogy mire és hogyan kell felkészülni, mit kell beszerezni, melyik határt kell majd védeni a szerben kívül? Ha nem, akkor utólag könnyű okosnak lenni.

Nem voltunk eléggé felkészültek, ez tény. De melyik környező, vagy útba eső ország mutatott nálunk nagyobb felkészültséget? A bolgárokon kívül nem tudsz mást mondani aki időben lépett volna és felkészült volna.

Végesek a kapacitásaink és nem lehet varázsütéssel határzárat csinálni mindenhol.

Ezen kívül a szerb-magyar határ lezárva. Most Horvátország és Románia felé lehet kerülni. De ha minden irányban egyszerre és azonnal zárunk, akkor hol fog bonyolódni a személy- és teherforgalom? Tudod mekkora kiesés lenne a gazdaságunknak? </blockquote>

Én nem, de voltak többen, akik igen - és amúgy sem az én feladatom, ne mezért fizetnek.

Az, hogy más is elb*ta, engem nem vigasztal.

Ha ideiglenesen le kell zárni a legális forgalmat, akkor le kell zárni.

Ez egy háborús helyzet.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 683
14 702
113
<blockquote rel="rumcajsz"><blockquote rel="ms07"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="tarzaan">Óriási hibának tartom, hogy

- hogy a horvát határon csak tegnap kezdték felhúzni a GYODA-t.
(könyörgöm, mire számítottak)

- hogy nem gondoltak még időben a GYODA rakás gépesítésére, hogy spórolni tudjanak az élőerővel

- visszaengedtük a 40 horvát rendőrt

- és legfőképp, hogy szó nélkül átvettük a zozókat

Minimum le kellett volna zárni pár napra a teljes határforgalmat - ez komoly gazdasági nehézségeket jelentett volna a horvátoknak és a szerbeknek is.

Nyugi, az első a szerb szakasz volt. Rengeteg drót kellet, nem is tudom honnét szednek ennyit ilyen hirtelen. Ember hiány van mint te is tudod. Kevés a rendőr, a bv-s,a katona. Nem 1991-et írunk.
A honvédségnek már talán BAT-ja sincs nemhogy drótkerítés rakó spéci gépe. A horvátokkal nem lehet példát statuálni,mégis csak eu-s banda. A törvényeknek megfelelően jártunk el biztosan,max enyhébb változattal jóhiszeműen. A gibbonokat átvettük mert mi mást tehettünk volna? Le kellett volna tán lőni őket? Nem lehet. Nagyon szervezetten szállítjuk tovább őket és mennek nyugatra Merkel mamihoz. Szerintem bár az osztrák kancellár egy pöcs de a kapcsolatunk mindig jó volt az osztrák szervekkel. Értesítve llettek biztosan hidd el. Ez még lemegy a hétvégén nekik. Aztán mindenki begombolkozik, a gyoda kész a dráva közben 41km hiosszan. Ott már bcs átmenni. vissza a horvátokhoz. Mi most áldozatok vagyunk, de a valódi áldozat a horvátok lesznek. A szlovének jó csávók, nem olyan balkáni banda mint ezek. Állni fogják a sarat de még lehet nekik is idő kellett, pár nap hogy belerázódjanak. Meg fogjuk állítani őket ha bírjuk emberrel és akkor a gibbonok szétszedik horvátországot és szerbiát, ennyi. A jövő hét a miénk lesz.</blockquote>

Én egyre kevesebb értelmét látom a kerítésnek, most se egy mezőre buszoztatják őket, hanem átkelőkhöz. Lezárjuk az összeset? Annyian felgyűlnek, hogy azt semmilyen kerítés, sorfal nem állít meg. Hiába akarunk jót, ez nagy szívás lesz</blockquote>

Miért? Ha tökön-paszulyon átcsámborognak az jobb? A kerítés lényege nem az a pár szál drót, hanem az, hogy áthágásával bcs-t valósít meg és máris megvan a retúrjegye Szerbiába vagy Horvátországba. Aki meg jön a határátkelőn, regisztrálva máris mehet Merkel mami szoknyája alá.</blockquote>

Arról volt már infó, hogy a kerítésnél megfogott, kiutasított zozókat visszaküldtük? Az hogyan működik? Röszkén kilökjük a kapun? :) Az a baj, ha regisztráljuk majd, azokat előbb utóbb visszadobják hozzánk.

Igen, Röszkén megállítottunk 300-at, de<b> ha minden lezárul elöttük, akkor már több ezer fog nekünkesni</b>
</blockquote>



Elektromos kerítés. Végső esetben éles lőszer.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Ezek a Hotvátok , engem megdöbbentek milyen dilettantizmus van ott. Ezt mégis hogy gondolták ?? ? Vagy csipegetnek minket ?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
<blockquote rel="tarzaan">Óriási hibának tartom, hogy

- hogy a horvát határon csak tegnap kezdték felhúzni a GYODA-t.
(könyörgöm, mire számítottak)

- hogy nem gondoltak még időben a GYODA rakás gépesítésére, hogy spórolni tudjanak az élőerővel

- visszaengedtük a 40 horvát rendőrt

- és legfőképp, hogy szó nélkül átvettük a zozókat

Minimum le kellett volna zárni pár napra a teljes határforgalmat - ez komoly gazdasági nehézségeket jelentett volna a horvátoknak és a szerbeknek is.

Nyugi, az első a szerb szakasz volt. Rengeteg drót kellet, nem is tudom honnét szednek ennyit ilyen hirtelen. Ember hiány van mint te is tudod. Kevés a rendőr, a bv-s,a katona. Nem 1991-et írunk.
A honvédségnek már talán BAT-ja sincs nemhogy drótkerítés rakó spéci gépe. A horvátokkal nem lehet példát statuálni,mégis csak eu-s banda. A törvényeknek megfelelően jártunk el biztosan,max enyhébb változattal jóhiszeműen. A gibbonokat átvettük mert mi mást tehettünk volna? Le kellett volna tán lőni őket? Nem lehet. Nagyon szervezetten szállítjuk tovább őket és mennek nyugatra Merkel mamihoz. Szerintem bár az osztrák kancellár egy pöcs de a kapcsolatunk mindig jó volt az osztrák szervekkel. Értesítve llettek biztosan hidd el. Ez még lemegy a hétvégén nekik. Aztán mindenki begombolkozik, a gyoda kész a dráva közben 41km hiosszan. Ott már bcs átmenni. vissza a horvátokhoz. Mi most áldozatok vagyunk, de a valódi áldozat a horvátok lesznek. A szlovének jó csávók, nem olyan balkáni banda mint ezek. Állni fogják a sarat de még lehet nekik is idő kellett, pár nap hogy belerázódjanak. Meg fogjuk állítani őket ha bírjuk emberrel és akkor a gibbonok szétszedik horvátországot és szerbiát, ennyi. A jövő hét a miénk lesz.</blockquote>

Kell a kerítés, és utána érdemes lezárni a szakaszt. Vasutat, hidakat, mindent. Oszt addig fenntartani, ameddig csak lehet. Ilyenkor le kell szarni mennyit veszítünk, a horvátoknak bedobni a törülközőt.

Ennyi.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ez nem poén, ez megtörtént! :p :D

Nagymágocs - Migránsnak nézték egymást Nagymágocs határában a közmunkások és a földmérők. Megijedtek egymástól. Az egyik csapat állítólag ki-be ugrált a kukoricásba, a másik kollektíva biciklire pattant, és a falu felé vették az irányt. Az utólag komikusnak tűnő helyzetet a rendőrség tisztázta.
http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/mindenki_mindenkit_menekultnek_nezett_nagymagocson/2445808/
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
ez is vicc, hogy a határon kevés az ember amikor támadják az országot de arra van, hogy közben hadgyakorlatozgassunk? Irányítsák át a gyakorlatot a határra! Zombi Invasion 2015
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
origo
"
Az EBESZ-hez fordultak a Röszkén megvert újságírók miatt

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordul az újságírókat ért szerdai röszkei bántalmazás miatt a Demokratikus Koalíció. Kakuk György, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton emlékeztetett, a rendőrök szerdán egy szlovák, egy svájci, egy lengyel és egy ausztrál újságírót, valamint egy teljes szerb TV-stábot vertek meg Röszkén.
"
 

Danger

Member
2010. április 29.
76
0
6
origo
"
Az EBESZ-hez fordultak a Röszkén megvert újságírók miatt

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordul az újságírókat ért szerdai röszkei bántalmazás miatt a Demokratikus Koalíció. Kakuk György, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton emlékeztetett, a rendőrök szerdán egy szlovák, egy svájci, egy lengyel és egy ausztrál újságírót, valamint egy teljes szerb TV-stábot vertek meg Röszkén.
"

Így járnak azok a média munkatársak, akik többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak elhagyni a műveleti területet.

Már megint a DK. Sz@rkeverő párt, be kellene zárni az összes tagját haza árulás vádjával.
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
origo:


Garanciákat kér a horvát elnök

Szerda óta 20737 menekült érkezett Horvátországba, a többség már átutazott Nyugat-Európa felé – jelentette be a rendőrség.

Az ország azonban nem képes ilyen számú emberrel megbirkózni – mondta Kolinda Grabar Kitarovic horvát elnök az AP amerikai hírügynökségnek. Zágráb segítséget vár az EU-tól az áradat megfékezésére, és garanciákat azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a már Horvátországban tartózkodókkal, illetve azokkal, akik majd még jönnek.


Remélem sikerül levédenünk a horvát-magyar határt,utána meg felzabálják őket a "menekültek"...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Van még utánpótlás:

Croatia: Refugees wake up after spending night queuing for buses in Tovarnik
https://www.youtube.com/watch?v=RQ0bNO0iVJ8
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Hogy azért a migráció árnyékában bizony vannak más igen komoly dolgok is:

Egyharmadig sincsenek tele az állami kézben lévő hazai kereskedelmi földgáztárolók. Holott szakértők szerint néhány héttel a fűtési idény kezdete előtt már legalább 40 százalékosnak kellene lennie a feltöltöttségi szintnek. Ellenkező esetben ugyanis veszélybe kerülhet a hazai ellátásbiztonság.
http://mno.hu/gazdasag/alig-van-foldgaz-a-hazai-tarolokban-1305011
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Na most akkor mi is van, volt, lesz?!

Munkatársunknak a magyar határnál sikerült felszállnia annak a vonatnak a mozdonyára, amely pénteken Pélmonostorról körülbelül ezer menekültet hozott át Magyarországra. Videónk cáfolja a kormány állításait az üggyel kapcsolatban.
A határon álló magyar rendőrök kérték meg horvát kollégáikat, hogy maradjanak fent azon a vonaton, amely pénteken az észak-horvátországi Pélmonostorról körülbelül ezer menekülttel átjött Magyarországra – árnyalja a negyven horvát rendőr „lefegyverzéséről" szóló kormányzati bejelentést az a munkatársunk, akinek a határon sikerült felszállnia a vonat mozdonyára és Magyarbólyig jött a tíz kocsiból álló szerelvénnyel.
http://nol.hu/belfold/a-magyarok-kertek-a-horvat-rendoroket-hogy-jojjenek-be-az-orszagba-1564137


https://www.youtube.com/watch?v=M7kGns_9fEw
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nincs rendőri ellenállás, gond nélkül érkeznek Magyarországra a menekültek
https://www.youtube.com/watch?v=vn46WTVJAh4
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 683
14 702
113
ez is vicc, hogy a határon kevés az ember amikor támadják az országot de arra van, hogy közben hadgyakorlatozgassunk? Irányítsák át a gyakorlatot a határra! Zombi Invasion 2015

Igen, ezt már tegnap sem értettük. Azt sem, hogy mit keres most "misszión" több száz honvédünk.



origo
"
Az EBESZ-hez fordultak a Röszkén megvert újságírók miatt

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordul az újságírókat ért szerdai röszkei bántalmazás miatt a Demokratikus Koalíció. Kakuk György, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton emlékeztetett, a rendőrök szerdán egy szlovák, egy svájci, egy lengyel és egy ausztrál újságírót, valamint egy teljes szerb TV-stábot vertek meg Röszkén.
"

Utolsó ócska hazaáruló magyarellenes banda.

Hogy azért a migráció árnyékában bizony vannak más igen komoly dolgok is:

Egyharmadig sincsenek tele az állami kézben lévő hazai kereskedelmi földgáztárolók. Holott szakértők szerint néhány héttel a fűtési idény kezdete előtt már legalább 40 százalékosnak kellene lennie a feltöltöttségi szintnek. Ellenkező esetben ugyanis veszélybe kerülhet a hazai ellátásbiztonság.
http://mno.hu/gazdasag/alig-van-foldgaz-a-hazai-tarolokban-1305011

Nagyon pengeélen táncolnak. Tavaly bejött, mert enyhe volt a tél.