[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 791
113
Nem esett szó a szomáliai és bangladesi gyerekekről sem, de nem is kell.
Magyarországi, állami "kézben" lévő gyerekekről van szó, akik valamiért kikerültek az addigi családjukból. Az ő további sorsuk a kérdés, és csak a kicsiké, mert a szivárványos apukák és anyukák is csak rájuk pályáznak.
Akiknek a lehetőségei:
  • nevelőszülő,
  • örökbefogadás.
Ez utóbbiba akarod te azonos jogokkal betenni a szivárványosokat.
A törvény pedig általában kizárja őket onnan, egyedi eseteket meg lehetővé tesz. Mivel az élet nem fekete-fehér.

Eljutsz odáig, hogy kimondod: ez a bajod?
A legnagyobb baj az lenne, hogy sokan örökbe fogadnának, állnak sorba, mások meg már most tolakodnak. Látva mi megy a világban, ha a szivárvány családokra vágyók beindulnának, ha nem kapják meg, azonnal menne a "mert én buzi vagyok" duma, mint a tudjukiknél!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 791
113
A reklám? A kettős mérce? (Ákos vs Telekom.) Szivárványos mesekönyv vs Aranyember sztory, miközben nyomják, hogy attól még, hogy buziirodalmat olvas a gyerek, nem lesz buzi, ellenben ha a gyerek ilyen nőtípust lát, mint Tímea, aki nem szereti a férjét, de hűséges hozzá, akkor meg olyan lesz. Mindez öt hónap különbséggel. És igen, van meleg ismerős pár ismerősöm, sőt, még az itthoni "esküvő 2.0"-jukon is ott voltam, és ők se akarnak örökbe fogadni gyereket, pedig mindketten értékes emberek, mert nyagyon jól tudják, hogy buzi lesz az is, hisz naponta azt látja, ami nekik automatikus, és "normális", de egy gyereket megzavarna. Nem én mondom, ők. Clingonné és a szervezetei pedig tudnának mit kezdeni a sok örökbe fogadható gyerekkel, főleg ha szervek adásvételéről van szó ...
De ezt magyarázhatom egy Gulácsi nevű lepkebúvárnak, aki azért van még mindig itthon a csúcson, mert nem estünk ki Izland ellen. Sokkal jobb kapusok vannak nála. Ha akkor kiesünk, kb. leszarná mindenki mit mond.
Nem akarok rossz májú lenni, de gondolom az Internek kellett a mese, ott az menő lehet, a Dortmundnak meg pláne. Szerintem ez a szivárványozás oda ment. Azóta az Inter akár 10 millát is adna egy 30+os hálóőrért ...
Vettel is csak akkor térdelt le, amikor a Force India felé kellett teperni. Sőt, még a Merci is szóba került, onnan nagyon beindult a dolog.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 980
13 997
113
A reklám? A kettős mérce? (Ákos vs Telekom.) Szivárványos mesekönyv vs Aranyember sztory, miközben nyomják, hogy attól még, hogy buziirodalmat olvas a gyerek, nem lesz buzi, ellenben ha a gyerek ilyen nőtípust lát, mint Tímea, aki nem szereti a férjét, de hűséges hozzá, akkor meg olyan lesz. Mindez öt hónap különbséggel. És igen, van meleg ismerős pár ismerősöm, sőt, még az itthoni "esküvő 2.0"-jukon is ott voltam, és ők se akarnak örökbe fogadni gyereket, pedig mindketten értékes emberek, mert nyagyon jól tudják, hogy buzi lesz az is, hisz naponta azt látja, ami nekik automatikus, és "normális", de egy gyereket megzavarna. Nem én mondom, ők. Clingonné és a szervezetei pedig tudnának mit kezdeni a sok örökbe fogadható gyerekkel, főleg ha szervek adásvételéről van szó ...
Na, látod akkor ez egy teljesen autentikus vélemény. Én speciel az említett párt leszámítva, csak pár srácot ismertem, azokat is mind még külföldről, és nem ennyire közelről, és igen a többségét én sem tartom alkalmasnak a gyereknevelésre.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Jelenleg igen kevés ténylegesen örökbefogadható gyermek él az országban. Sajnos az otthonokban és nevelőszülőknél nagyon sok olyan gyermek él, akik különböző okokból nem fogadhatók örökbe. Nagyon jó körülmények között élő levizsgázott, minden szempontnak megfelelő házaspárok hosszú-hosszú éveket várnak a lehetőségre. Hetero párok, akik a hetero családmodellt fogják a gyermeknek továbbadni, ezáltal a gyermek hetero párkapcsolatot fog kiépíteni és lesz majd saját gyermeke. Ami az államnak is érdeke. Ellenben egy meleg párnál felnevelkedett gyermek erre a modellre lesz szocializálva így ő is meleggé válik és sosem lesz saját gyermeke.
Írtam már erre az eszement batomságra, amit papagájmódra ismételgettek, mint az atlantisziak az Erik a vikingben: ha nevelés, akkor ugye a heteró szülők nevelése miatt lesz a gyerek meleg...
2018: az államami gondozásban élők gyerekek kevesebb mint egyhuszadát fogadták örökbe, a negyedükre jutna örökbefogadó, ha mMINDENKI onnan fogadna örökbe, miközben a hivatalos cél az volt-2018-Az örökbefogadások területi jellemzői A járási gyámhivatalok nyilvántartása szerint az örökbefogadásokban érintett gyermekek száma 2017-ben összesen 1025 fő volt, ami több mint 20%-kal magasabb az azt megelőző három év átlagánál. Az örökbefogadott gyermekek 60%-a családba kerülése előtt nevelésbe vettként, azaz gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél élt. A sikeres örökbefogadásokkal érintett gyermekek közül minden negyedik, az összes engedélyezésben érintett 22%-a még nem töltötte be az első életévét a családba kerülésének pillanatában, és ugyanilyen az aránya a nemzetközi örökbefogadással érintett gyermekekének is

---A Gyvt. célkitűzése szerint a gyermekvédelmi rendszernek arra kell törekednie, hogy a gyermek a saját családjában nevelkedjen, erre a célra jöttek létre a gyermekvédelmi alapellátás törvényben meghatározott intézményei (bölcsődei gondozás, család- és gyermekjóléti szolgálatok stb.) Ha azonban nincs lehetőség a gyermek saját családjában történő gondozására, akkor a gyermeket kiemelik onnan, és a gondozásáról a továbbiakban a gyermekvédelmi szakellátás (gyermekotthon, nevelőszülő) gondoskodik. Magyarországon 2017-ben 1 millió 715 ezer kiskorúból2 közel 21 ezer gyermek részesült gyermekvédelmi szakellátásban, közülük pedig valamivel több mint 14 ezren éltek nevelőszülőknél. A csökkenő gyermeklétszám ellenére a szakellátásban részesülők száma a 2007-es minimumot követően növekedésnek indult, így 2017-re az ezer kiskorúra jutó arányuk megközelítette a 12 főt. A szakellátásban nevelkedő gyermek esetében fontos célkitűzés, hogy lehetőség szerint minél előbb egy családot pótló, gondozásra, nevelésre minden szempontból alkalmas örökbefogadó családot találjanak számára, amely elfogadja egészségügyi állapotával, származásával, családi hátterével együtt. Az örökbefogadáshoz főszabályként a gyermek szüleinek hozzájárulása szükséges, és csak kivételes esetekben (szülői felügyelet bíróság általi megszüntetése, gyámhivatal által örökbe fogadhatónak nyilvánítás, inkubátorba helyezett gyermek, ismeretlen helyre távozott vagy cselekvőképtelen szülő stb.) lehet ettől eltekinteni. A hozzájárulások nagy részét a szülők a gyermek születését követően rövid időn belül megteszik.
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
A reklám? A kettős mérce? (Ákos vs Telekom.) Szivárványos mesekönyv vs Aranyember sztory, miközben nyomják, hogy attól még, hogy buziirodalmat olvas a gyerek, nem lesz buzi, ellenben ha a gyerek ilyen nőtípust lát, mint Tímea, aki nem szereti a férjét, de hűséges hozzá, akkor meg olyan lesz. Mindez öt hónap különbséggel. És igen, van meleg ismerős pár ismerősöm, sőt, még az itthoni "esküvő 2.0"-jukon is ott voltam, és ők se akarnak örökbe fogadni gyereket, pedig mindketten értékes emberek, mert nyagyon jól tudják, hogy buzi lesz az is, hisz naponta azt látja, ami nekik automatikus, és "normális", de egy gyereket megzavarna. Nem én mondom, ők. Clingonné é a szervezetei pedig tudnának mit kezdeni a sok örökbe fogadható gyerekkel, főleg ha szervek adásvételéről van szó ...

Írtam már erre az eszement batomságra, amit papagájmódra ismételgettek, mint az atlantisziak az Erik a vikingben: ha nevelés, akkor ugye a heteró szülők nevelése miatt lesz a gyerek meleg...
2018: az államami gondozásban élők gyerekek kevesebb mint egyhuszadát fogadták örökbe, a negyedükre jutna örökbefogadó, ha mMINDENKI onnan fogadna örökbe, miközben a hivatalos cél az volt-2018-Az örökbefogadások területi jellemzői A járási gyámhivatalok nyilvántartása szerint az örökbefogadásokban érintett gyermekek száma 2017-ben összesen 1025 fő volt, ami több mint 20%-kal magasabb az azt megelőző három év átlagánál. Az örökbefogadott gyermekek 60%-a családba kerülése előtt nevelésbe vettként, azaz gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél élt. A sikeres örökbefogadásokkal érintett gyermekek közül minden negyedik, az összes engedélyezésben érintett 22%-a még nem töltötte be az első életévét a családba kerülésének pillanatában, és ugyanilyen az aránya a nemzetközi örökbefogadással érintett gyermekekének is

---A Gyvt. célkitűzése szerint a gyermekvédelmi rendszernek arra kell törekednie, hogy a gyermek a saját családjában nevelkedjen, erre a célra jöttek létre a gyermekvédelmi alapellátás törvényben meghatározott intézményei (bölcsődei gondozás, család- és gyermekjóléti szolgálatok stb.) Ha azonban nincs lehetőség a gyermek saját családjában történő gondozására, akkor a gyermeket kiemelik onnan, és a gondozásáról a továbbiakban a gyermekvédelmi szakellátás (gyermekotthon, nevelőszülő) gondoskodik. Magyarországon 2017-ben 1 millió 715 ezer kiskorúból2 közel 21 ezer gyermek részesült gyermekvédelmi szakellátásban, közülük pedig valamivel több mint 14 ezren éltek nevelőszülőknél. A csökkenő gyermeklétszám ellenére a szakellátásban részesülők száma a 2007-es minimumot követően növekedésnek indult, így 2017-re az ezer kiskorúra jutó arányuk megközelítette a 12 főt. A szakellátásban nevelkedő gyermek esetében fontos célkitűzés, hogy lehetőség szerint minél előbb egy családot pótló, gondozásra, nevelésre minden szempontból alkalmas örökbefogadó családot találjanak számára, amely elfogadja egészségügyi állapotával, származásával, családi hátterével együtt. Az örökbefogadáshoz főszabályként a gyermek szüleinek hozzájárulása szükséges, és csak kivételes esetekben (szülői felügyelet bíróság általi megszüntetése, gyámhivatal által örökbe fogadhatónak nyilvánítás, inkubátorba helyezett gyermek, ismeretlen helyre távozott vagy cselekvőképtelen szülő stb.) lehet ettől eltekinteni. A hozzájárulások nagy részét a szülők a gyermek születését követően rövid időn belül megteszik.
Az örökbefogadásokkal kapcsolatos főbb adatok: 2015 /2016 /2017 Nyilvántartott örökbefogadásra alkalmas személyek (házastársak és egyedülállók) száma, december 31.: 2 207 /2 400 /2 753 Nyilvántartott örökbe fogadható gyermekek száma, december 31. 1 893 /1 937 /1 972 Ebből: fogyatékos 501 /597 /657 3 év alatti 190 !!!!/232/ 283 10 éves és idősebb 1 215 /1 089 /1 078 Az év folyamán nyilvántartásba került örökbe fogadható gyermekek száma 481 769 765 Az év folyamán engedélyezett örökbefogadások száma 829 / 896 /1 025 Ebből: nevelésbe vett gyermeket érintő 476 580 654 a szülő hozzájáruló nyilatkozata alapján 353 316 371 külföldi állampolgár számára engedélyezett 149 164 234 fogyatékos gyermeket érintő 9 /20 /7
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 791
113
16144078342546454_800x600.jpg
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
@Mackensen Úgy éreztem ideje szólni, hogy érdemes lenne egy kicsit ránézni a topikra, és a nem biztonságpolitikáról vitázó 6-8 ember hozzászólásait a megfelelő topikba átsorolni, mert kezd felettébb elfajulni ez a társalgáshoz hasonló valami, és biztonságpolitikához vajmi kevés köze van.
Az ideológiai vitájukkal, amiben sosem fogják meggyőzni egymást, tehát parttalan, és vége hossza nincs, totálisan elveszik a fókusz a tényleges biztonságpolitikai témákról, mint a napokban a kárpátaljai, erdélyi, vagy felvidéki, de még akár a csonka-országi magyarokkal történik.
Figyelmedet előre is köszönöm.
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
@Mackensen Úgy éreztem ideje szólni, hogy érdemes lenne egy kicsit ránézni a topikra, és a nem biztonságpolitikáról vitázó 6-8 ember hozzászólásait a megfelelő topikba átsorolni, mert kezd felettébb elfajulni ez a társalgáshoz hasonló valami, és biztonságpolitikához vajmi kevés köze van.
Az ideológiai vitájukkal, amiben sosem fogják meggyőzni egymást, tehát parttalan, és vége hossza nincs, totálisan elveszik a fókusz a tényleges biztonságpolitikai témákról, mint a napokban a kárpátaljai, erdélyi, vagy felvidéki, de még akár a csonka-országi magyarokkal történik.
Figyelmedet előre is köszönöm.
Szerintem erre nincs megfelelő topic. - Emiatt 1 "Homokozó" topicot kellene létrehozni, ahová azok járnának, akik ilyen tevékenységre vágynak és már beszereztek maguknak 1-1 ereszcsatornát, mely talán Mackensen ellen is hatásos...! :) :) :)
 
  • Vicces
Reactions: Bubu bocs

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Szerintem erre nincs megfelelő topic. - Emiatt 1 "Homokozó" topicot kellene létrehozni, ahová azok járnának, akik ilyen tevékenységre vágynak és már beszereztek maguknak 1-1 ereszcsatornát, mely talán Mackensen ellen is hatásos...! :) :) :)
A fél net erről szól manapság. Van annyi platform köpködni egymás nézeteit, hogy ihaj. Sokat direkt erre hoztak létre. Miért nem mennek ezzel a témával oda? (na jó ez költői kérdés volt....)
 
  • Tetszik
Reactions: plushun

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 034
11 915
113
A társadalmi folyamatok topik szerintem erre való.
@Mackensen Úgy éreztem ideje szólni, hogy érdemes lenne egy kicsit ránézni a topikra, és a nem biztonságpolitikáról vitázó 6-8 ember hozzászólásait a megfelelő topikba átsorolni, mert kezd felettébb elfajulni ez a társalgáshoz hasonló valami, és biztonságpolitikához vajmi kevés köze van.
Az ideológiai vitájukkal, amiben sosem fogják meggyőzni egymást, tehát parttalan, és vége hossza nincs, totálisan elveszik a fókusz a tényleges biztonságpolitikai témákról, mint a napokban a kárpátaljai, erdélyi, vagy felvidéki, de még akár a csonka-országi magyarokkal történik.
Figyelmedet előre is köszönöm.

Szerintem erre nincs megfelelő topic. - Emiatt 1 "Homokozó" topicot kellene létrehozni, ahová azok járnának, akik ilyen tevékenységre vágynak és már beszereztek maguknak 1-1 ereszcsatornát, mely talán Mackensen ellen is hatásos...! :) :) :)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
és biztonságpolitikához vajmi kevés köze van.
Hát a "Nyugat" egyes országaira ez pont nem igaz. :) :D :cool:
(Csak szólok!)
Ahol ugyanis az érettségizők egyharmada már lmbtqxyz-akármi az onnantól igenis biztonságpolitika! Kőkeményen hogy az!
A hatás pedig nem azzonnal fejtődik ki, hanem késleltetetten! Ezért "alszik még" az egészséges többség!
A drámai népességvesztés az egyúttal minden esetben biztonságpolitika és geopolitika is!
..
Egészen más okokból, de nézz csak utána a "két Korea" esélyeire, jövőkilátásaira!
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
938
2 621
93
Egyébként nézzük a folyamatokat.

A 70-es, 80-as években még az volt a cél, hogy a homokosokat ne csukják le. Szabadon tehessék azt, amit akarnak a 4 fal között. Aztán jött a 90-es évek. Ne csak a 4 fal között az Andrássyn is buziskodhassanak. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Ma már nevelhessenek gyereket is. Mi lesz a következő? Régen még vicc volt, de lassan már kötelező lesz?? Vagy bizonyos baloldali kultúrkörben már így van??

Elcsattant egy csók Istenes Bence és Sebestyén Balázs között!

Két heteró faszi nyalakszik, hogy ne tűnjön homofóbnak....
Hányos smile!