Az egész tegnapi vita kb arra volt jó, hogy semmire. Végigszenvedtem, mert gondoltam megtudok valami újat az elképzeléseikről, de annyi derült ki, hogy fingjuk nincs arról, hogy jogilag mit lehet és mit nem lehet tenni. Ennél nagyobb gond, hogy semmi víziójuk nincs még most sem, pedig lassan egy éve, hogy hivatalosan előálltak azzal, hogy összeállnak.
Annyiban értenek egyet, hogy nem kell az Orbán, de hadilábon állnak mindennel, ami egyébként ezt megalapozhatná. Ebből ha választási győzelem lesz is óriási bukás lesz meg akkor is, ha nem nyernek. Előbbi esetében kicsit várni kell rá, mire széthullanak az ellentétek miatt, utóbbi esetben azonnal átharapják egymás torkát. Bár én még mindig nem zárom ki, hogy kiesik egy-két párt az összefogásból a választások előtt, pusztán dacból.
Meg egyébként ha nem lett volna elég, akkor végképp kimerítették az alkotmányos rend elleni szervezkedést, innentől tényleg nem ártana hivatalból intézkedni, mielőtt baj lesz.
Mondjuk, ha ezek a lúzerek nyernek is el kell gondolkoznia a Fidesznek, hogy hogy a f*szba lehet még ez a katasztrófa is kelendőbb, mint ők maguk. Persze tudom-tudom, mindenki hülye, véletlenül sem fordulhat elő, hogy eltaktikázták magukat és talán nem bort kellett volna inni víz prédikálása közben.