[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Egyetértek azzal, amit írtál, de kiegészíteném 3 dologgal. A ballib ellenzéknek valóban nincs közös (vagy akár egyenkénti) érdemi programja és mondanivalója azon kívül hogy "Orbán takarodj", meg hogy nagy leszámolás lesz. Ezen túl csak jelmondatok Azonban 3 dolgot azért megtennének a kormányra kerülésük esetén:

  1. Minden lerombolása, ami az elmúlt 12 évben épült fel, került kialakításra. Működőképes alternatívák nélkül. Sőt például a zöld őrület jegyében azt is szétvernék, ami korábban épült ki és még működik. Ideértve a villamosenergia rendszert, közlekedést és néhány más alapvető rendszert is.
  2. A hatalom aprópénzre váltása. 6 pártról van szó és a mögöttük álló érdekkörökről, amelyeket mind ki kell elégíteni. Ez nagyon sok éhes szájat jelent. És azok a szájak rendkívül éhesek. 12 éve nem férnek hozzá az államkasszához. Ha most hozzá fognak férni, akkor gyorsan meg kell szedniük magukat, mert az is kérdéses, hogy ez a 6 párt ebben a formában képes lesz-e egy ciklust végigcsinálni. Akik hirtelen valamilyen pozícióba jutnak kétséges, hogy ott maradnak-e akár 4 évig is. 4 év után pedig végképp kétséges a folytatás. Tehát soha nem látott rablógazdálkodás várható, mérhetetlen hitelfelvételekkel. Ez a Főváros esetében már látszik is. Nagyon komoly pénzügyi tartalékot tapsoltak el rekord rövid idő alatt és soha nem tapasztalat ütemben adósítják el a Fővárost, miközben alig csinálnak valami kézzelfoghatót.
  3. A brüsszeli, washingtoni és egyéb támogatóik, gazdáik utasításainak végrehajtása, érdekeinek kiszolgálása és a magyar szuverenitásról való lemondás minden téren. A hatalom átadása a gazdáik részére:
    • Monetáris téren az euró bevezetésével szüntetnék meg az önállóságunkat.
    • A pénzügyi mozgásteret a hitelfelvételekkel és a hitelezők széles körű beleszólási lehetőségeinek elfogadásával, az EU-s pénzek politikai zsarolási lehetőségekhez való kötésének elfogadásával, deviza eladósodással, a közös EU-s adósság arányos részének Magyarország nyakába varrásával szűkítenék közel nullára.
    • A költségvetési önállóságot a globális és európai minimumadókhoz és adóharmonizációhoz való csatlakozással, azaz az önálló adó- és járulék politika feladásával és persze a már belengetett adóemelésekkel nulláznák le.
    • Igazságszolgáltatás terén most is ahhoz az oldalhoz húz a bírói kar nagy része és ezt még megtoldanák az Európai Ügyészséghez való csatlakozással.
    • Energetika terén jöhet Paks II elkaszálása és az áramiport függőségünk növelése a csökkentés helyett. A nap- és szélerőművek minden határon túl tolása és a kiszolgáltatottság azoknak, akiknek marad időjárás független kapacitása. Az amerikai LNG-nek és a német gázcsap tekergetésének való kiszolgáltatottság kiépítése. Vagy egyenesen lemondás az orosz gázról mint ahogy a lengyel őrületnél látjuk.
    • Katonai téren még nagyobb mértékben NATO irányítás alá rendelnék a magyar hadsereget. Beengednének állandóra amerikai csapatokat és olyan fegyvereket, amelyek atomcélponttá tehetnek minket. (Utána meg jönni fog az, hogy csak a jenkik és a jenki fegyverek védhetnek meg minket az orosz atomcsapástól.) Megszavaznák az EU-s hadsereget, amely előbb támadná meg Magyarországot, mint hogy megvédené.
    • Külpolitikai és külgazdasági téren lemondanának az önálló magyar külpolitikáról, átadva a jogköröket az EU-s szerveknek. Leépítenék és ellenségessé tennék a viszonyt Oroszországgal és Kínával.
    • Gyakorlatilag minden területen lemondanának a nemzeti érdekérvényesítésről az EU-n és a NATO-n belül. Lemondanának az egyhangú döntésekről, a vétó lehetőségéről.
    • Egyáltalán minden téren gőzerővel és lehetőleg visszafordíthatatlan módon tolnák bele Magyarországot az Európai Egyesült Államokba. Minden téren átadva a nemzeti jogköröket és csatlakozva a nemzetek feletti szervezetekhez.
Közben pedig nálunk is elkezdődne a népesség és a szavazók cseréje az illegális bevándorlók betelepítésével és az orwelli szintű ideológiai agymosás.

Sajnos annál azért sokkal rosszabb várható, mint hogy nem csinálnak semmi értelmeset és nem tudják semmi értelmesre használni a megszerzett hatalmat.
Ugye lehet valaki úgy is hazafi, ha nem fideszes?

Amit összefoglaltál, az alapján épp elég, hogy jövőre a "kisebbik rossz" alapján a fideszre szavazzak!
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
A Fidesznek meg lehet jobban állt volna, ha a covid nem az van, hogy a covid alatt Mészáros (tetszőleges milliárdos beilleszthető) milliárdokat kapott, míg sokaknak maradt jó esetben a négy fal. Majdnem 500 milliárdos vagyon mellett nemhogy neki kellett volna kapnia, hanem neki kellett volna a többi oligarchával együtt beszállni a helyzet rendezésébe. Mert valahogy ezekhez mindegyik rendszerben csak bevétel van, kiadás meg sehol. Meg a teljesen átláthatatlan cégek, amik szintén milliárdokat vittek el a semmire (pl:lélegeztetőgép). Ha már covid.
A pontosság kedvéért.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Erre most feltétlenül szükség volt...? o_O
(Bár ennyi idő alatt bedőlhet a dollár, de akkor is.)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
T

Törölt tag 008

Guest
Erre most feltétlenül szükség volt...? o_O
(Bár ennyi idő alatt bedőlhet a dollár, de akkor is.)
Valószínűleg a lakosság már nem tud/akar elég MÁP+-t venni. Több pénz kell, a gazdaság pörgetéséhez.
A dollár azért jó választás, mert még mindig sok helyen bíznak benne ezért lesz rá kereslet és hát odaát egyre többet emlegetik az infláció szót. Szóval hosszú távon nem lesz olyan megterhelő mint az euró kötvények.

Az EU visszatart amit csak tud így muszáj forráshoz jutni, ha nem akarják a forintot elinflálni. Nagy kérdés mennyi lejáró kötvényünk lesz, mert lehet ennek egy része azt pótolja.
Ha most megtorpanunk 22-ben moslék lesz, akkor meg megy kukába minden, ezért is tart vissza mindent az EU. Megmondták nyíltan, kiéheztetnek és kivéreztetik a gazdaságunkat. Hát ez így nem fog sikerülni. Sokba fog kerülni, de még mindig töredéke annak ami a moslékosok után jönne, szóval hosszú távon az ország érdeke.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 975
113
Csak ott hibádzik az egész jogtechnikailag (és jogelvi szinten is), hogy nincs mód feles többséggel kétharmados többséget igénylő törvényt módosítani. Aki (akik) ezt megteszi jogot sért, ergo azon törvény eleve jogellenes, ezáltal semmis. Olyan ez mint azon jogelv amely kimondja, hogy fenyegetés, kényszer hatására tett jognyilatkozat semmis. Amire az ellenzék készül az az alkotmányos jogrend elleni bűncselekmény, akárhogyan is nézzük. Na és ha nagyon szélsőséges akarok lenni ezek után simán belefér, hogy erővel (értsd: forradalom) kergeted el azt a kormányt aki ezt megteszi. Hozzáteszem ez nem arról szól, hogy valaki fideszes vagy ellenzéki, hanem arról, hogy a hatalom gyakorlója törvénytelen eszközökkel akarja megváltoztatni a törvényes jogrendet. Utoljára ilyet a kommunisták csináltak.



El is kergettuk oket.... :(
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 975
113
Na, így van ez a haladó /toleráns /elfogadó/stb Brusselsben, azt akarják, hogy már a tagállamok alkotmányát is felulirja az lmbtq törvény, mert mi az, hogy pont ok, 0.05% szenvedjenek joghátrányt, meg amúgy is minden rendben van az EU-ban, ez a lényeg.
Eszem, f@szom megáll....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 924
82 645
113
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A homoszexuális Momentum nagyon büszke!
CsehKatalin
 
  • Dühítő
Reactions: bartinieffektus

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Erre most feltétlenül szükség volt...? o_O
(Bár ennyi idő alatt bedőlhet a dollár, de akkor is.)
"A 10 éves dollárkötvényből végül 2,25 milliárd dollárnyi ajánlatot, a 30 évesből pedig 2 milliárd dollárnyit fogadott el a mai nemzetközi kötvénykibocsátás keretében az Államadósság Kezelő Központ – közölte az IFR News a Refinitiv oldalán. Ez a Portfolio adatai szerint a magyar állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátása, mai árfolyamon 1258 milliárd forint."
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Igazolt OPNI szökevényeket, mi, jóravaló jobboldaliként max az orvoshoz kísérjük el gyógyszerért és szuriért, nem ám rögtön a rendőrség meg börtön meg akasztás, főbelövés ahogy az a lieblingjeid is szeretnék. :cool:

2010-ben talán nem kellett volna elszámoltatással kampányolni, ha be vagytok sz*rva attól, hogy mi lesz, ha lecsukjátok Fletóékat. Minek lett akkor beígérve? Nekem nem lieblingjeim a balliberálisék, egyelőre neked vannak lieblingjeid meg erős tévképzeteid.Öröm nézni, ahogyan kínlódsz, hogy betegyél a skatulyáidba. ;)
Egyelőre nem ettem én egy fillér Soros-tallért sem, de a KISZ-ben sem csücsükéltem, azt meg ugye nem kell leírnom, hogy egyébként ki igen. Te jóravaló jobboldali, vagy inkább politikai szélkakas.

Ráadásul tudod mi a durva? Az, hogy pont ez a hozzászólásod a legjobb példája annak, hogy itt soha semminek nincs következménye.A saját alaptörvényedet nem mered betartatni, mert inkább tuyi-mutyi módon álltok hozzá. Akkor minek kell beleírni az alaptörvénybe meg a Btk.-ba, hogy nem lehet ellene szervezkedni? Ha ezt lehet, akkor mindent lehet. Ha te magad nem tiszteled, akkor ne csodálkozz, ha más se fogja.De ne is nyivákolj majd.
 
G

Galthran

Guest
egyik okos ismerősöm... :D

bf4c959747b739bbcb84b47a627a577c9834e3ee.png

ba42b9ef12c41fb6006ff412f915a78ddfbdd293.png