1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  remélem printscreent csináltál :)
   
  arcas likes this.
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Lássuk mi lesz belőle, lehet ha csak kampányszöveg, vagy a f*szukra lépnek, nehogy valami olyant csináljanak, ami Merkelnek nem tetszik.
   
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ezen nem is csodálkozom :

  Súlyos hiányosságokat tárt fel a menedékjogi eljárásoknál egy belső vizsgálat a német bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF). A kiszivárgott dokumentumról a Die Welt írt kedden

  A kedvencem:
  "iraki menekültek rendszeresen járnak Irakba szabadságra vagy rokonlátogatásra, mégsem vonják vissza a menekültstátuszukat"

  https://index.hu/kulfold/2018/05/15...a_menekultek_a_nemetek_megsem_tesznek_semmit/
   
  antigonosz and blitzkrieg like this.
 4. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  arcas, tonyo, blitzkrieg and 4 others like this.
 5. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Ez ugatom már mióta. Ezek itt nyaralnak, egy másodpercet nem fognak dolgozni, sem beilleszkedni. Egy kompentencia teszt eredménye alapján vissza deportálás, aztán határzár, plusz a részvevōk felelōsségre vonása. Vicc, hogy minden szarra adó vagy egyéb járulék van - miközben a költségvetés évek óta plusszos, de inkább ezekre költenek. Undorító és gusztustalan
   
  tonyo, blitzkrieg, szuvorov and 5 others like this.
 6. zeal

  zeal Well-Known Member

  Hany het mulva fog kitorni a "harmadik vilaghaboru"? o_O
   
  minszk2, fip7, ozymandias and 4 others like this.
 7. melampo

  melampo Well-Known Member

  Azon nyomban kiderülne, hogy vegyi fegyvert használtunk a saját lakosságunk ellen.
  Ha van háború ha nincs.
  :p
   
  misinator, fip7, ozymandias and 9 others like this.
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  Konnyezek es picit kohogok is. Megyek es lemosom slaggal az arcom. Felvetelt csinalok rola es elkuldom a CNN-nek. :)
  [​IMG]
  Itt az europai tavasz es vegunk van. :hadonaszos:
   
  misinator, fip7, arcas and 7 others like this.
 9. sata

  sata Well-Known Member

 10. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  vilmoci, zsolti, sata and 6 others like this.
 11. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Tudod hogy van ez. Hitűk szerint egy keresztény vagy rabszolga lehet, vagy kizsákmányolható másod/harmadrendű "tárgy".
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  vilmoci, zsolti, fip7 and 3 others like this.
 13. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem csak a költség oldalt növelik de azt nagyon. 1, ellátásuk miatt 2, közrendi költségek miatt
   
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://lovasistvan.hu/2018/05/17/trump-a-migransokrol-nem-emberek-allatok/
  "Az olasz La Repubblica napilap teljes terjedelemben közli a kormányzásra készülő olasz koalíció negyven oldal terjedelmű programját. Abban szó szerint ez olvasható: „Olyan külpolitikát kell létrehozni, amely a nemzeti érdekek és az egyes államok belügyeibe történő be nem avatkozás alapelvének primátusán nyugszik… Oroszország felé nyitni kell, és Oroszországot nem fenyegetésnek, hanem gazdasági és kereskedelmi partnernek kell tekinteni. Ezzel összefüggésben ajánlatos az Oroszország elleni szankciók azonnali megszüntetése, hogy Oroszországot stratégiai tárgyalófélként lehessen rehabilitálni olyan regionális válságok megoldására, mint Szíria, Líbia és Jemen estében… Oroszország nem jelent katonai fenyegetést, hanem a NATO és az Európai Unió potenciális partnerét”. Ez vonatkozik a Földközi-tenger térségre is, ahol Oroszországgal együtt kell működni a migrációsáramlatok megfékezésére is..."  http://www.hidfo.ru/2018/05/a-nemetek-szerint-az-usa-elfordul-europatol/
  "Egy friss közvélemény-kutatás szerint a német lakosság 70%-a úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok egyre inkább elfordul európai szövetségesétől. A megkérdezetteknek mindössze 14%-a gondolja ennek ellenkezőjét.
  Az Allensbach-poll által, a Frankfurter Allgemeine Zeitung megrendelésére végzett kutatás szerint a németek 54%-a vall olyan nézeteket, miszerint az Egyesült Államok negatívan befolyásolja a globális helyzetet, és mindössze 9%-uk van azon a véleményen, hogy az amerikai külpolitika pozitív szerepet tölt be a világban.
  A megkérdezettek 70%-a azt mondta, semmi esély arra, hogy Európa bármit is elérjen Donald Trumpnál tárgyalások által..."


  Ez már egy régi folyamat, nem most kezdődött el, dicséretes hogy legalább a Német közvéleménynek kezd leesni.. Viszont ettől Merkelék vélhetőleg még nem lesznek bátrabbak - pedig az USA-EU kapcsolatok mára már elég irracionálisak Európa számára.
  Viszont ha Merkel nem lép, akkor pl az olaszok lépnek/próbálnak majd lépni. Vagy más majd máskor, de a világ nagyon gyorsan elhúzhat Merkel mellett ("migráns" ügy, "orosz helyzet" /Ukrajna, USA és kapcsolatrendszere, az USA gyakorlatilag zsarolása kivel kereskedhet , kitől vásárolhat energiahordozót az EU.. NATO és a világ, Kína és az EU, az EU kiszorulása az Afrikai piacról......) - és sajnos jelenleg mi a tehetetlen utasok vagyunk leginkább az EU buszon , a kormány nem nálunk, de a szakadék egyre közelebb.
   
 15. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  Az USA nem akarja engedni az orosz-német Északi Áramlat2 földgázvezetéket
  [​IMG]

  Az amerikai külügyminisztérium energiaügyi felelőse, Sandra Oudkirk csütörtökön Berlinben kijelentette, „Minden meggyőző erőnket bevetjük”, hogy ne jöhessen létre az Oroszországot Németországgal a Balti-tengeren át összekötő Északi Áramlat 2-es földgázvezeték. Oudkirk szerint az oroszokban nem lehet megbízni és leállíthatják a gázszállítást, valamint ezzel növelnék befolyásukat Európára, jelenti a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német gazdasági-politikai hírportál.
  http://lovasistvan.hu/2018/05/18/az...orosz-nemet-eszaki-aramlat2-foldgazvezeteket/
  Milyen meglepő! Apa kezdődik!
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  És nem is fog ! Kacagni valók a németek
   
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  Na igen. Ez az indok a kb a "mert csak" kategóriába tartozik, sőt igazából ez a történet odáig fajult, hogy már a diplomáciai látszatszabályokra sem adnak. Mi nem akarjuk, mert ez az érdekeinkkel ellentétes és ott fogunk keresztbe tenni ahol csak tudunk. Egyre durvul az USA diplomáciája.
   
 18. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  Nekem is ez tűnt fel, ráadásul mindezt Berlinben!!! büfögi fel magából. Ebből látszik hogy a németek is csak csicska vazallusok, szimplán megszállt ország.
   
 19. plushun

  plushun Well-Known Member

  Lehet tévedek, de itt most az az érzésem, hogy komoly törés fog keletkezni a német-usa viszonyban. Nem hiszem, hogy meg fognak hátrálni. Szerintem ezzel és az iráni szankcióval fog megindulni a komoly eltávolodás a két ország (és egyben az EU-val is) között.
   
  blitzkrieg and fip7 like this.
 20. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  Szerintem nem fogják hagyni a német cégek, hogy Mürkül olyat tegyen amivel bukják a jenki piacot, esetleg rommá büntetik őket. Az iráni kereskedelmük csak kerekítési hiba az usával folytatott bizniszhez képest.
  Na mindegy, az biztos hogy rendkívül izgalmas és kalandos idők elé nézünk... ahogy Bogár prof. szokta volt mondani.
   
  gergo55 likes this.

Ezen oldal megosztása