1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. Ez volt már? :)
   
  szuvorov and Roni like this.
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  Csak egy újabb tesó ;)
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ezért kár volt lefékezni...
   
  anonim999, arcas, blitzkrieg and 7 others like this.
 5. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ebben a videóban kb. minden benne van, amit az eltérő kultúrák találkozásáról tudni érdemes.
   
  anonim999 and Pogány like this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Sajna ilyen állat nálunk is előfordul, és persze még véleménye is van ám!

   
  szuvorov, blitzkrieg, fip7 and 5 others like this.
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  Nocsak, nocsak…
  Mi lehetett, szabotázs vagy kémkedés??
  cikk fordítása:
  "Az Airbus arról értesítette a német hatóságokat, hogy alkalmazottai közül többen „jogsértéseket" követtek el néhány jövőbeli német beszerzési projekt ügyféldokumentumaival kapcsolatban - a légiközlekedési vállalat rövid nyilatkozata szerint.
  A projektek a kommunikációs, hírszerzési és biztonsági programokkal vannak kapcsolatban, mondta az Airbus szeptember 18-án.
  Ez a bejelentés egy külső ügyvédi iroda támogatásával folytatott folyamatban lévő belső vizsgálat eredménye" - mondja a mindössze három mondatot tartalmazó nyilatkozat. "A vállalat teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal az ügy megoldása érdekében."
  A müncheni ügyészek megkezdték a munkavállalók esetleges magatartásának kivizsgálását - jelentette a Reuters.
  A kérdéssel kapcsolatos további részletek nem álltak azonnal rendelkezésre."
   
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/eurologus/...osztas_franciaorszag_nemetorszag_olaszorszag/
  "Megelégelték a franciák és a németek a menekültügyi bénázást
  Franciaország és Németország vállalhatja, hogy átveszi a menedékkérők felét a mentőhajókról. Önkéntes felajánlást várnak a többi tagállamtól, hogy az olasz hatóságok fellélegezhessenek. A menekültügyi reform ennek ellenére is egy soha véget nem érő történet marad.
  Hétfőn az európai országok egy kis csoportja hivatalosan is megállapodhat a mentőhajókon veszteglő menedékkérők elosztásáról. Szeptember 23-án a francia, német, máltai és olasz bel- és igazságügyi miniszterek, illetve az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó finn kormány és az Európai Bizottság képviselői ideiglenes megállapodást köthetnek arról, hogy kik indíthatnak mentőakciókat, hol köthetnek ki a mentőhajók, és mely országok lesznek hajlandóak átvenni a menedékkérőket.
  Az önkéntes koalícióba senkit nem fognak belekényszeríteni, de a kezdeményező francia-német kormányok úgy látják, tovább már nem lehet Olaszországot és Görögországot terhelni.
  AZ EUROLOGUS INFORMÁCIÓI SZERINT FRANCIAORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG VÁLLALNI FOGJA, HOGY A MENEDÉKKÉRŐK 25-25 SZÁZALÉKÁT ÁTVESZI, ÉS TOVÁBBI FELAJÁNLÁSOKAT VÁRNAK AZ UNIÓS BEL- ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTEREKTŐL AZ OKTÓBER 7-8-I TANÁCSÜLÉSEN...
  ...Az Európai Unió Tanácsát éppen elnöklő finn kormány is megpróbálkozik most azzal, hogy megoldást találjon a problémára. Úgy tűnik, hogy Franciaország és Németország önkéntesen vállalja, hogy ideiglenesen átveszi a menedékkérők felét, és közben lefolytatja a menekültügyi eljárásukat...
  Az EUrologus forrása egyelőre nem tudta megmondani, hogy a románok és a finnek végül tesznek-e felajánlást, de a portugálok és a luxemburgiak nagy valószínűséggel csatlakozni fognak...
  ...
  Emmanuel Macron francia elnök szerdán Rómába látogatott, és saját értékelése szerint is igen eredményes tárgyalásokat zárt Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel arról, hogyan kezeljék együtt a migrációt. Az olasz kormány hajlandóságát mutatja, hogy múlt szombaton először engedtek kikötni Lampedusán egy civil mentőhajót. A jövő héten Máltán kötendő megállapodás főpróbájaként pedig még a hajón elosztották a menedékkérőket...
  ...Fontos kiemelni, hogy a máltai megállapodás értelmében a menedékkérők elhelyezése a tagállamok saját akaratából történne. Azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak részt venni a francia-német kezdeményezésű önkéntes koalícióban, senki nem kötelezheti arra, hogy befogadják a menedékkérőket...
  ...Érdekes adalék, hogy a német kormányra kifejezetten nagy nyomást gyakorolnak a protestáns segélyszervezetek, ugyanis az ő kereszténységfelfogásukba az is beletartozik, hogy menedéket nyújtanak az üldözöttnek és kimentik a tengerből a fuldoklót...
  ...A KISZIVÁRGOTT INFORMÁCIÓK SZERINT MEGENGEDNÉK A FRANCIA ÉS NÉMET, ÉS ESETLEG OLASZ ÉS SPANYOL ZÁSZLÓ ALATT HAJÓZÓ CIVIL SZERVEZETEK HAJÓINAK, HOGY MENTŐAKCIÓKAT INDÍTSANAK, FORGÓ RENDSZERBEN OLASZ, MÁLTAI ÉS TALÁN SPANYOL BIZTONSÁGOS KIKÖTŐKBEN PARTRA SZÁLLHATNÁNAK A MENEDÉKKÉRŐKKEL, AKIKET AUTOMATIKUSAN ÁTVENNÉNEK ELBÍRÁLÁSRA AZ ÖNKÉNTES KOALÍCIÓBAN RÉSZT VEVŐ ÁLLAMOK HATÓSÁGAI...
  ...A máltai egyezség csak az első lépése lehet egy nagyobb reformfolyamatnak. Az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen az Európai Parlamentben tartott első beszédében bejelentette, hogy felújítja a dublini rendszerrel kapcsolatos párbeszédet. Nagy kérdés, hogy mit fog javasolni a tagállamoknak, hogy mindenki elégedett legyen."


  https://magyarnemzet.hu/kulfold/tuneziai-migransok-tuntettek-lampedusan-7320731/

  "Egy csoport tunéziai migráns tüntetett a kitoloncolás ellen Lampedusán csütörtökön. A tiltakozók az elmúlt napokban érkeztek Olaszországba.
  „Segítsetek, hogy ne kelljen visszatérnünk Tunéziába!” – állt az egyik transzparensen.
  A tunéziai állampolgároknak alig van esélye, hogy politikai menedékjogot kapjanak Európában, mert Tunézia demokrácia. Azonban a gazdasági helyzet miatt sokan kísérlik meg a lehetetlent.
  Az ANSA szerint idén jóval több migráns érkezett önállóan Olaszországba, mint NGO-k hajóinak fedélzetén. Lampedusa mellett Szicília, Szardínia és a calabriai partok is kedvelt célpontjaik közé tartoznak
  ...
  ...Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter csütörtökön újból bírálta az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a szociáldemokraták (PD) két hete beiktatott kormányának migrációs politikáját.
  „Migránsok Lampedusán és nyitott kikötők, szégyen!” – írta a Facebookon."
   
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/belfold/november-7-en-magyarorszagra-latogat-recep-tayyip-erdogan-7320236/
  "...Szijjártó Péter üdvözölte, hogy Bulgáriában aláírták a Török Áramlat gázvezeték bulgáriai szakaszának kivitelezési szerződését, mivel így reális esély van arra, hogy 2021-re Törökországon keresztül is érkezik gáz Közép-Európába – írta a KKM."

  A németek (sem) nem lesznek boldogok.
  A bolgárok nyilvánvalóan megint erős USA (is) nyomás alá kerülnek.
   
 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Kiegészítés.

  Tehát.
  A németek nem fogják tudni uralni/irányítani Közép Kelet Európát.
  Ugyanakkor a Bolgár gázvezetékszakasz esetleges megbuktatásával a németeknek megmarad az esélyük irányítani/uralni Közép Kelet Európát.
  Az USA meg nyilvánvalóan nem akarja sem Közép Kelet európa nagyobb önállóságát, azt meg végkép nem, hogy a németek tudják irányítani Közép Kelet Európát... De azt meg végkép nem akarja hogy Közép Kelet Európa még közelebb kerüljön Oroszországhoz. És azt még kevésbé akarja az USA, hogy elveszítse Közép Kelet Európa felett a kontrollját.
   
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Lényegében megvan az esélye annak, hogy az USA elveszítse Bulgária felett a kontrollját, amihez viszont hozzáadódik az, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy Ukrajna elveszítse a teljes Fekete tengeri partszzakaszát. Aminek következtében, az USA/NATO Fekete tengeri jelenléte Románián és Törökországon múlna lényegében.(a grúzokat inkább hagyjuk)
   
  megazez and tonyo like this.
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Mennyire volt alapos az elitváltás Bulgáriában? Nem is olyan régen még komoly orosz befolyás alatt állt a politikai élet, ha jól emlékszem.
   
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Az orosz befolyás mérteke semmit nem változott ott. Szerintem bulgária olyan lehet "részben" mint casablanca a 2 ik világháborúban.
   
  FilcTroll likes this.
 15. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  A lengyelekre ép ezért van szükségge. Egymagában már nincs meg a kellő értékű érdékérvényesítése. A Románok meg amilyen köpönyeg forgatók. Ha az ukránok lecsúsznak a fekete tengerpartjukról il pontosabban a feketei tengeri "harmat gyenge" kontroljukról. A románok biztosra vehetően ismét elkezdenek majd az oroszoknál puhatolozni.
  Az usanák meg max mint írtam a lengyeleken kivűl isten igazábol az érdekérvényesítő kontrolját nem igazán fogja tudni érvényesíteni. Két eshetőség számítok itt. Vagy usa "barát" kormányokat fogják támogatni, (erőteljesebb választási befolyások) vagy itt a térségben. Magyarország,szerbia,bosznia,albánia,bulgária) csinál egy kis helyi proxi háborút. Éppen annyira fent tartva pár évig amenyire az erdeke fent kívánja tartani. Így a német befolyást azzon belül az uniót is részben gyengiti. Másrészt okot tudna teremteni egy kisebb nagyobb katonai ittlétre a térségben. Ezáltal is teljesen leválasztva az orosz befolyásról a térséget. Pl szerbiát választások utján aligha fogja tudni. Közvetve a folyamatokba nem avatkozna be szerintem. Katonai értelembe se.
   
  Pogány likes this.
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ugyanitt az olasz miniszterelnököt ma kifütyülték. Az olasz jobboldal kétéventi happeningje.
   
  arcas, zztop, fip7 and 1 other person like this.
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Párizs, tegnap.
   
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

Ezen oldal megosztása