Megértem, hogy csak a rosszat látjátok benne, de várjuk ki a végét.
Fundamentálisan egy organikus állati hozzávalórol beszélünk, amit gusztus és kulturális okok miatt nem tudunk elfogani.
Nagyszüleimnél vidéken sok gyümölcsfa volt, és gyerekként sokat lógtam azokon. Volt pár öreg nagy cseresznyefa, es amikor érett, kétpofára ettem, felmászva a tetejére.
Egyik alkalommal unokanővérem is ott volt, és látom, hogy mielőtt megenné a szemet megnézni kettészedve azt, és kipiszkálja a benne lévő kukacot. Kiderült, hogy ugyan voltak a fák permetezve, de a nagy fák tetejét már nem nagyon érte a cucc így azok a szemekben minimum minden másodikában volt kukac.
Addig fel se tünt, ízén nem vetted észre, de miután láttam a kukacokat, nekem is muszáj volt bontogatni a szemeket...
Kb. Így vagyok ezzel a mostani helyzettel is. Akar a nyavaja tücsköt vagy kukacot enni, de igazándiból az se feltétlen különb mint a kagyló, rák, stb.
A desznyó egy évig tapicskol a ganyéban de az oké. Szeretem a pacalt, de feldolgozás előtt nem egy gusztusos cucc, ahogy a bél se az, töltöttem öklendezve a langyos vizet öreganyámnak gyerekként amikor mosta a belet, majd bőröstűl ettem a frissen sült disznó torost. Az ember megtanulja kezelni ezeket. A tücsökkel meg a kukaccal még nincsenek meg ezek a tapasztalatok, plusz még társul hozzá negatív konnotáció.
Nemrég a Lipóti sajátmárkás egyébként nagyon finom joghurtjában látom, hogy van pl. guargumi. Na most speciel én tudom hogy az növényi származék, de ha épp kukac adalék lenne, hát lehet, hogy fintorognék egy darabig aztán bontanák megegyet.