Kicsit más szemszögből, érdekes kérdések vetődnek fel, ez a tommy robinson tényleg egy izraeliek által futtatott bajkeverő és tényleg futni hagyták.
Közben, kapaszkodjuk meg... a zavargásokat természetesen a náczikok szervezik, külföldről:
Anglin kommentárja:
"Úgy tűnik tehát, hogy a média "nem népszerűsíti a nácizmust" politikája kicsúszott a kezükből. Most már csak arról tudósítanak, hogy "valaki mondott valamit valahol". Nagyon furcsa.
The Guardian:
A szélsőjobboldali vezetésű zavargások uszítására és szervezésére használt online terek olyan üzeneteket tartalmaznak, amelyek arra bátorítják a követőket, hogy a zsidó embereket tekintsék célpontnak - figyelmeztettek a közösségbiztonsági szakértők.
Az egyik fórumot, amely kulcsfontosságú volt a múlt keddi southporti zavargásba torkolló első tüntetés megszervezésében, állítólag egy feltételezett neonáci közösen működteti. A feltételezések szerint a tengerentúlon él.
Ki ő????
Megértem a Guardian álláspontját, miszerint "nem népszerűsíti a nácizmust", vagy mi a fene, de az, hogy "valaki valahol csinál valamit", nem egy újságcikk.
Ez nevetséges.
A Community Security Trust (CST) kutatása szerint állítólag már korábban is felhívott a tengerentúlon zsidó imahelyek elleni támadásokra. Tavaly feljelentést tettek ellene a rendőrségen erőszakos antiszemitizmusra való állítólagos buzdítás miatt.
A fórum egyik üzenete a zsidók mellett "cigányokat" is sérteget.
A CST figyelemmel kíséri és kivizsgálja a Nagy-Britanniában tapasztalható antiszemitizmust, és biztonsági tanácsokat ad a zsidó közösségeknek. Szorosan együttműködik a rendőrséggel és a muszlim csoportokkal.
Mi???
Általában fokozott félelem és feszültség van a már megtámadott közösségekben, mivel a szélsőjobboldali szervezők szerdára legalább 30 helyszínt hívnak célba szerte Angliában. Néhányuk a bevándorlási és menekültügyi helyszínekhez kapcsolódik.
...
A szerdai listán szereplő néhány célpont zsidó közösségi helyszínek közelében van.
...
A CST szerint az olyan helyek, mint a zsinagógák, zsidó iskolák és közösségi házak biztonsága már most is magas szintű.
"Jelentéseket kapunk arról, hogy valaki, valahol, valamit csinál. Riasztottuk a rendőröket és az iszlám utcai bandákat".
Egészen a közelmúltig nem linkelték a honlapot, de megmondták az illető nevét és a honlapját, és idézték őt. Most csak annyit mondanak, hogy "van egy fickó valahol, valahol, aki mond valamit", állítólag azért, mert nem akarják... támogatni a nácikat?
Amellett, hogy ez nem hasonlít semmiben a "hírhez", ez nagyon kényelmes, mert így találhatnak bárhol egy random fickót - vagy talán nem is létezik - és azt mondhatják, hogy ő egy nagyszabású tüntetés vezetője, aki a zsidók ellen fordítja a késelésellenes mozgalmat.
Én nem tettem semmit, hogy tüntetéseket szervezzek, és nem is bátorítottam semmilyen erőszakra, de egy pillanatra elgondolkodtam, hogy vajon rólam beszélnek-e. Azt mondom, hogy "a zsidók hibája", és nem az Egyesült Királyságban élek.
Nem hiszem, hogy valóban rólam beszélnek, de ez a jelentés ennyire bizarr.
Ezek a "muszlim csoportok", ahogyan őket nevezik, faji háborúra szerveződnek, és az, hogy a rendőrség velük dolgozik, eléggé hihetetlen. Baseballütőket és macsétákat hordanak maguknál, és fehéreket támadnak meg az utcán, és nyilvánvalóan összehangolják ezeket a támadásokat a rendőrséggel, és ahogy most halljuk, zsidó csoportokkal.
"Valaki, valahol" bizarr újságírói magatartása mellett ez a Guardian-cikk úgy tűnik, mintha azt mondaná, hogy a zsidók irányítják mind a rendőröket, mind ezeket a macsétás bandákat az ellenségeik ellen.
Ez a legkevésbé sem meglepő, hogy ez történik. Kicsit meglepő, hogy a Guardianban erről beszámolót látunk."