[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 633
11 718
113
Szerintetek a Milei és a Bukele szerű intézkedések működnének ejrópában?
Nem tudom eldönteni hogy Milei egy zseni-e vagypedig csak ideiglenesen javulnak az Argentîn gazdasági mutatók.
Bukele biztonsági intezkedéseivel meg maximálisan egyetértek.
Szóval elképzelhetőek lennének ejrópában hasonló intézkedések?
Én személy szerint mindent ami ott működik, egyben, drasztikusan bevezetnék , mondjuk kezdhetnénk FRO ban :)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 141
26 051
113
Szerintetek a Milei és a Bukele szerű intézkedések működnének ejrópában?
Nem tudom eldönteni hogy Milei egy zseni-e vagypedig csak ideiglenesen javulnak az Argentîn gazdasági mutatók.
Bukele biztonsági intezkedéseivel meg maximálisan egyetértek.
Szóval elképzelhetőek lennének ejrópában hasonló intézkedések?
Én személy szerint mindent ami ott működik, egyben, drasztikusan bevezetnék , mondjuk kezdhetnénk FRO ban :)
Az argentínok hülyék. Majd megint jönnek a Falklanddal jó dolgukban....

• Vicces
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 141
26 051
113
Hagyd már ezt a birodalmi gőgöt én teljesen leszarom a kopár szigetecskék miatt kitört kakasviadalt, ahol az angol hadsereg utoljára(bár nehezen) hozta ami elvárható.
Szíveskednél inkább a kérdésre válaszolni;)
Azt sem értem mit kérdeztél :D
De azért az argentínok sunyi egy fajta.

ps: kopár szigetecske.... tudod Te mennyi egy falklandi gyapjúból készült pullóver? Egy vagyon. Egy vagyon :/

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 633
11 718
113
Azt sem értem mit kérdeztél :D
De azért az argentínok sunyi egy fajta.
Na így tömören: az Argentín gazdaság kezd magához térni, mindenféle mutató szerint. Milei radikálisan megvágta a bürökráciát pl.
Salvador meg a kontinens asszem talán legveszélyesebb országa volt, jött Bukele, most a 2. legbiztonságosabb. Olyan bosszùálló rendõrállam szaga van a dolognak, az igaz, vannak túlkapások is, de mindenki elismeri Bukelet, kivéve az NGO K meg a mindenféle az ENSZ alá tartozó népjóléti szopanc szervezetek

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 141
26 051
113
Na így tömören: az Argentín gazdaság kezd magához térni, mindenféle mutató szerint. Milei radikálisan megvágta a bürökráciát pl.
Salvador meg a kontinens asszem talán legveszélyesebb országa volt, jött Bukele, most a 2. legbiztonságosabb. Olyan bosszùálló rendõrállam szaga van a dolognak, az igaz, vannak túlkapások is, de mindenki elismeri Bukelet, kivéve az NGO K meg a mindenféle az ENSZ alá tartozó népjóléti szopanc szervezetek
De ezt Európában nem lehet megcsinálni. Pont az európaiságot dobnád a levesbe.

• Tetszik
Reactions: nyugger and Filter

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 141
26 051
113
Bameg, nincs már "európaiság" nem teccik észrevenni? Amerikaság az van. Még Afrikaság. Meg Arabság.
Ezeknek kell véget vetni hogy jó (jobb) legyen.
A mostani európaiságot. Majd lesz új európaiság. Pl 100-120 éve az európaiság erősséget, jogosan érzett felsőbbrendűséget, csipetnyi arroganciát jelentett, most babasimogatást. Holnap megint mást fog
Jó, én idealista vagyok, meg kor- és tájidegen, de nem attól Európa Európa, hogy a közös történelmünk, az Emberi és egyéb polgári jogokból gyökerezik a jelenlegi létünk is?
Egy banánköztársaság 'vívmányait' alkalmazni Voltaire, Rousseau, Napoleon országában?

Inkább valami tök mássá akarnánk válni, megtagadni az összes hagyományunk és ősünk,
vagy magasan lobogó zászlókkal eltűnjünk a történelem színpadáról?
(hú, ez nyálas :D )
De én inkább a másodikat választanám, megalkuvás nélkül legalább.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 604
113
Lehet. Még nem. Azért arrafelé már nagyon régóta szar idők járnak, itt csak most kezdődik. Mondjuk 10 év múlva simán menne.
Előbb, utòbb véget ér a zöld-liberàlis politikai terror.
És a holdkòrosak helyét, komoly,felelőségteljes , tapasztalt emberek veszik àt.
Persze lesz egy kis füst és làbdob...de ez ilyen.
(Ne Majdanozza meg őket valaki. :rolleyes: ).

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 876
32 915
113
Jó, én idealista vagyok, meg kor- és tájidegen, de nem attól Európa Európa, hogy a közös történelmünk, az Emberi és egyéb polgári jogokból gyökerezik a jelenlegi létünk is?
Egy banánköztársaság 'vívmányait' alkalmazni Voltaire, Rousseau, Napoleon országában?

Inkább valami tök mássá akarnánk válni, megtagadni az összes hagyományunk és ősünk,
Csak véletlenül hagytad ki a kereszténységet?

Éééés igen. Európa megtagadta a keresztény gyökereit, hagyományait, és lepődj meg, már nem is annyira európai.

A napoleoni emberi jogokról inkább nem is mondok semmit.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 141
26 051
113
Csak véletlenül hagytad ki a kereszténységet?
nem vagyok vallásos, de akár az is
Éééés igen. Európa megtagadta a keresztény gyökereit, hagyományait, és lepődj meg, már nem is annyira európai.

A napoleoni emberi jogokról inkább nem is mondok semmit.
És ez min múlik? Mert nem az ilyen, megy olyan kormányokon, hanem amit Te érzel.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 633
11 718
113

Ejj dehogy. Magasan lobogó zászlókkal rendet rakni, kibaszni innen mindent és mindenkit ami/aki nem idevaló. Ez lenne a helyes út.
Csak úgy emlékeztetőül , Voltaire országa a történelem egyik legvéresebb, leg eszementebb forradalmát vitte végig.
Az Angol pajtások sem nagyon játszadoztak senkivel.
Az emberi jogok duma csakis egy civilizált ugyanolyan értékrendben hivő országban működik, AHOL JÓLÉT VAN, nincsenek elkeseredett emberek tömegei. A jog meg a kedvesség csak addig működik amíg minden más fasza.
Egy példa. Anno a bobbyknak nem volt fegyverük mert nem volt szükségük rá, a legtöbb ember dzsentlemen volt.
Ma már nincsenek dzsentlemenek. Ma már feldugják a bobbyk kis gumibotját a seggükbe. Szerinted jól van ez így? Az emberi meg a polgári jogok szerint?

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 876
32 915
113
nem vagyok vallásos, de akár az is

És ez min múlik? Mert nem az ilyen, megy olyan kormányokon, hanem amit Te érzel.
Nem csak azon, hogy mit érzek, hanem legelőször is azon, h ne csak érezzenek valamit az emberek, hanem járjanak is el a templomba (sőt, először érezni se kell, a közös imának ereje van, tessék megnézni egy péntek délutáni imát muszlim felebarátainknál). Aztán másodsorban de, múlik a kormányokon is, hogy mennyire fogadják el Európa keresztény hagyományait vagy akarják elűzni a közéletből az otthonokba. 1945 előtt 6000nél is több egyházi iskola volt Magyarországon, a kommunizmus alatt 8 katkó, 2 refi, 2 evangélikus meg 1 zsidó. Most azért több, de közel nem 6000. De nyugaton sem áll valami fényesen a helyzet, ld a reakciós konzervativizmussal azért nehezen vádolható Ferenc pápa belgiumi látogatásából is mi lett. És egy katolikus (állítólag) egyetemen beszélt!