Ez is benne van a pakliban, igen.főleg, hogy jó eséllyel Grönland addigra már de-jure is független lesz Dániától.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez is benne van a pakliban, igen.főleg, hogy jó eséllyel Grönland addigra már de-jure is független lesz Dániától.
Ha jól emlékszem, még Angela Merkel mondta kb. 10 évvel ezelőtt, hogy Európa adja a világ lakosságának 10%-át, a világ gazdaságának 25%-át, de a világ összes szociális kiadásának 50%-át itt költik el a kormányok.. Egyetértek, az Európai gazdaság biztosan összeomlik pár éven belül. Már most is döglődik a gazdaság, erre még hitelt akarnak felvenni, illetve a lakossági megtakarításokat "bevonni a gazdaságba".ugye azt kéne felfognina az illetékes helyen ülőknek, hogy egy seggel nem tudnak megülni több lovat.
vagy fegyverkeznek/háborúznak
vagy jótékonykodnak a migránsokkal
vagy jó létet biztosítanak a polgáraiknak
de egyszerre ezek nem mennek! még kettő se ... (sőt jelenleg örülhetünk, ha ebből egyszerre egyet valahogy sikerülne megvalósítani.)
Én még mindig leragadtam az elképzelésüknél:![]()
Az EU kizárja az amerikaiakat, a briteket és a törököket is a 150 milliárd eurós újrafegyverkezési alapból
Győzött a francia megközelítés, a britek nagyon kiakadtak. Nem kellene a US Patriot rakétarendszer sem.www.economx.hu
Várható volt.
Jelenleg az full török. Egyezményt kell kötni a törököknek az euval. Szerintem fognak is mert kell a piac.Magyar szempontból a Gidrán az most mi?...magyar, török, török-magyar...pl.
Ukrajnát az EU már 2015 - 2016 ra beintegrálta a saját statisztikai rendszerébe, valamint a távlati gazdasági terveibe - mint gyarmati, kiszolgáló országot - csak ezt nem verték nagydobra.. mint s@ggének berugási tervét sem az Unióba annak ellenére hogy ott sokkal több nem teljesített feltétel van ott, mint pld a románok esetében 2006 jan 1-el történő "becsatlakoztatásánál".Én még mindig leragadtam az elképzelésüknél:
"A termékek árának legalább 65 százalékát az EU-ban, Norvégiában és Ukrajnában kellene elkölteni. A fennmaradó részt harmadik országokból származó termékekre lehetne költeni, amelyek biztonsági egyezményt írtak alá."– mondta Kaja Kallas.
"Az Egyesült Királyság keményen lobbizott azért, hogy bekerüljön a kezdeményezésbe, védelmi vállalatai, köztük a BAE Systems és a Babcock International, mélyen integrálódtak az olyan uniós országok védelmi iparába, mint például Olaszország és Svédország."
- Magyar szempontból a Gidrán az most mi?...magyar, török, török-magyar...pl.
- Hogyan jön a képbe Ukrajna és fegyveripara?
"A terv értelmében az uniós országok a hitelek 35 százalékát Norvégiából, Dél-Koreából, Japánból, Albániából, Moldovából, Észak-Macedóniából és Ukrajnából származó alkatrészeket használó termékekre fordíthatnák – közölték tisztviselők."
- Mennyi jelenleg is futó EU-n belüli beszerzést is érinthet ez? az összes BAE Systems...
- a "terv"
Egy háborúhoz nem kell hadüzenet, lásd Ukrajna.Őszintén szólva nem lepődtem meg. Tekintve, hogy a két nép közötti szembenállás és egymás iránti gyűlölet nem új keletű. Amikor a palesztinok elindították a terrorakciójukat, várható volt, hogy Izrael nagyon keményen neki fog menni a hamasznak. Pláne két olyan népről beszélünk akiknél alap a talio elv. Azért az USA - Dánia ellentét egy cseppet másPersze semmi sem kizárható, de én azért nem hiszem, hogy Trump kongresszusi, szenátusi felhatalmazással a háta mögött hadat fog üzenni Dániának azért, hogy megszerezze Grönlandot.
óvatos duhajok.![]()
Cyberspec News
Italy, France, Spain and Portugal rejected Kallas' offer to provide Ukraine with €40 billion in weapons, — La Stampa.t.me
Hiába no, már a kis Bajszos is a fejlődéshez (fenntartható?) feltétlenül szükséges élettérről és annak megszerzéséről birtoklásáról szónokolt. Most más indoklással, de ugyanezt hallhatjuk a média szinpadon - itt a 2.0 verzió..
A moszat már évtizedek óta bizonyít. Nem értem a meglepődésedet.Hát figyu!
Pár évvel ezelőtt hitted volna, hogy az izraeli elnök "megnyomja a piros gombot", és erre csipogók ezrei robbannak fel, megölve, megnyomorítva egy csomó embert azok közül is, akik éppen random csak a közelben voltak?
Én a CIA-n, és a többi pár betűs amcsi szervezeten sem lepődök meg, semmivel kapcsolatban!A moszat már évtizedek óta bizonyít. Nem értem a meglepődésedet.
Azt kitételt nagyon tudnám itthon is támogatni, hogy az itt élő külföldi állampolgároknak HÍV és droghasználati tesztet kelljen bemutatni!![]()
Putyin kiutasítja azokat az ukránokat az elfoglalt területekről, akik nem akarnak orosz állampolgárok lenni
Szűk fél évet kaptak az ukránok, hogy orosz útlevelet kérjenek, akik ezt nem teszik meg, azoknak el kell hagyniuk az otthonukat.m.hvg.hu
Csak engem emlékeztet némileg a felvidéki kitelepítésre?
semmi gond nem lenne egy gazdasági társulássalhttps://www.portfolio.hu/unios-forr...a-meg-csak-ukrajna-ugyeben-izolalodott-749201
"Az uniós versenyképesség növeléséről, az energiaárak csökkentéséről és a beruházások fellendítéséről állapodtak meg a tagállamok az Európai Tanács csütörtöki csúcstalálkozóján. Az adminisztratív terhek enyhítésével, a tőkepiaci unió kiteljesítésével és egy valódi energiaunió kiépítésével kívánják erősíteni az európai gazdaságot. Kiemelt célként fogalmazták meg a kkv-k támogatását, a tiszta ipar fejlesztését és az innováció ösztönzését olyan stratégiai ágazatokban, mint az AI és a kvantumtechnológia a versenyképességi blokkot lezáró zárónyilatkozatban. A mostani csúcs lényegi kérdéseiben Orbán Viktor miniszterelnök is az uniós fősodorral tartott, csak Ukrajna támogatásában vétózott, amely nem is igazán kapott főszerepet."
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..