Azért szerintem a déli segélyekből senki nem fog éhen halni.
Jó cél, nem éhenhalni.
Azt az itthoni segélyből is meg lehet tenni.
Erre írtam, hogy le kellett volna építeni a szociális rendszert, meg az állam nagy részét és mindenki menjen dolgozni.
Ez egy orbitális baromság, kb a késő középkori, kezdődő újkori kapitalista visznyokat kívánod ide.
Ha az állam megszűnik annak legfőképpen TE fogod a kárát látni, csakúgy mint a szociális rendszer leépítését. És addig amíg nem vagy érintett.
Azok szoktak ilyeneket írni, akiknek fogalmuk sincs a körülöttük lévő világról és hogy mi a feladata egy államszervezetnek.
Az őskorban nem kellett, óriási ötlet oda lemenni ....
Olyan ember kell aki hajlandó dolgozni, mert Európa jelentős részén már MINDENBŐL hiány van.
Ez sem igaz.
Alacsonyan kvalifikált munkás, van mint a szemét. Az más kérdés, hogy AZOK SEM akarnak dolgozni. Az ganyézik nyugaton is akinek nincs nagyon más választása.
De drogot árulni, embert csempészni, kurvákat futtatni, fegyvert csempészni, gyerekeket ilegálisan dolgoztatni etc. még bűnszervezetben is kifizetődőbb.
A szürke, vagy fekete gazdaságról nem is szólva.
Kit érdekel Soros? Már kezd a sorosozás az agyamra menni.
Mehet, de az ő vezényletével támadták be Európát. (a törökök választani mennek kb egy hónap múlva,
milyen véletlen hogy a líra elkezdett gyengülni, mivel Erdogan pártja az esélyes ...)
Nem a kisujjukból szipkázták ki a polgári szolgálatok, EZ a feladatuk. A pénzmozgások, tulajdonosi hátterek felderítése.
Nem tudom mit kell ezen rugózni, olvass inkább a dolgok hátteréről némi hasznosat. Ne feltétlen Dezső Bandika "hozzáértő" műveit.
A nyugat hanyatlását már a komcsik is emlegették.
Szerintem te nem vagy tisztában se a kommunista rendszerek sajátosságaival, a hidegháborúval, továbbá a mai helyzet elemzését nem végezted el.
Össze se lehet hasonlítani a kettőt. Analógiát vonni pedig hiba, mondhatjuk úgy, "biztonságpolitikai elégtelen" ....
De én nem a nyugat miatt aggódnék, ugyanis mi mindig a nyugat alatt leszünk, és ha ők zuhannak akkor lehet, hogy mi már be is csapódtunk a szakadék aljába.
Ez csak rajtunk áll, ha oda akarsz tartozni, akkor ott is leszel. Ők maguk alatt vágják a fát, de aki akar az időben leugorhat róla.
Szóval, hogy a kelet lesz az új Európa az egy akkora elképesztő baromság, hogy le se lehet írni.
Európa vezetése gőgösségében és szemellenzősségében lubickolva már jelenleg sem vesz észre alapvető dolgokat.
És amit tesz, az az elképesztő baromság.
Lehet itt fél vállról venni, lenézni a keletet, de a kínai civilizáció kb 4000 éves, az indiai még régebbi. És a napjainkban is tartó folyamatok nem nekünk kedveznek.
Szép lassú lejtmenetben van a vén kontinens, és persze nem a mi életünkben érkezik el a végjátékhoz, ez a történelemben sosem volt két hét.