Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy szintig igen ebben igazad van.De közel sem annyira mint a rendőrség akiknek a képzés egyik gerincét alkotja a tömegoszlatás. A felszerelés egy rész is adott de nem hiszem ,hogy testpáncél jár minden bakának tömegesen biztos nem.Aztán lehet hogy tévedek.Szerintem a francia katonak is fel vannak keszitve tomegoszlatasra ahogy europa osszes hadserege. Es biztos hogy a felszereles is megvan hozza. /nekem se tetszett de ez vannem kivansagmusor./
Még az MH-nak is van tömegoszlató felszerelése és felkészítése szóval nekik is lesz valószínűleg.Ja érdekes lesz, mert nekik (mármint a hadseregnek) olyan testpáncéljaik ill. plexipajzsaik sincsenek, mint a rendőr droidoknak. Kövekkel felfegyverzett tömeg oszlatására nem igazán alkalmasak (persze európai mércével mérve)
Odáig meg csak nem merészkednek, mint a kínaiak 89-ben a tienanmen téren...
Ja ezt nem tudtam. Bár jobban meggondolva rémlik vmi, hogy egyszer láttam a tv-ben hogy gyakoroltak a honvédségnél is ilyesmit a külföldi békefenntartó képzéssel kalcsolatosan.Még az MH-nak is van tömegoszlató felszerelése és felkészítése szóval nekik is lesz valószínűleg.
Amúgy ilyenkor mi van amikor egy civil autóját, egyéb javát teszik tönkre Ki fizeti a kárt? Megtérülhet valaha? Itthon mi rá a bevett módszer?
Nekem úgy rémlik hogy ez minden biztosításnál a nem fizet kategória. Terrorcselekmény, lázadás, stb...kategória. Bár lehet hogy a franciáknál lehet rá kötni vmit. Mert ott azért valljuk be elég nagy hagyománya van az autógyújtogatásnak...Amúgy ilyenkor mi van amikor egy civil autóját, egyéb javát teszik tönkre Ki fizeti a kárt? Megtérülhet valaha? Itthon mi rá a bevett módszer?
Lehet mégiscsak oda kellett volna adni azt a két k.rv@ hajót.Én most azt gondolom, hogy tényleg valós esély alakul lassan egy majdanhoz hasonló valamire.....
Ha most valami ellenérdekelt külső fél aktivizálná a lehetőségeit nagyot is szólhat a hétvége. Pedig még csak nem is tavasz van.
ez jó de nem hiszem.....
Lehet mégiscsak oda kellett volna adni azt a két k.rv@ hajót.
Az egyik hozzászóló szerint kocsikat gyújtogattak meg burogattak (a helyi népszokások szerint.) Hadd térdeljenek egy kicsit.
Hát engem ez kb. annyira érint meg mint másokat az,hogy mi van ukrajnában.Az egyik hozzászóló szerint kocsikat gyújtogattak meg burogattak (a helyi népszokások szerint.) Hadd térdeljenek egy kicsit.
https://honvedelem.hu/cikk/113638_felkeszules_a_balkani_misszioraJa ezt nem tudtam. Bár jobban meggondolva rémlik vmi, hogy egyszer láttam a tv-ben hogy gyakoroltak a honvédségnél is ilyesmit a külföldi békefenntartó képzéssel kalcsolatosan.
És ez így amúgy honnan? Mert sehol nem találok rá utalást.Egyre biztosabbnak tűnik a hír,hogy hétvégére kivezénylik a hadsereget egész franciaiország szerte.Most 89ezer katonáról beszélnek ebből 10ezer jut Párizsba.
Kiemelt egységek fel lesznek fegyverezve a nagy része csak élet kioltására nem alkalmas eszközökkel lesz ellátva.
Az mondjuk nem ártana.A francik helyébe csínján bánnék a hadsereg és a páncélosok bevetésével. Az új DeGaulle ott lehet a vezérkarban!!!!
Igen, erre emlékeztem. Furcsállottam is anno.https://honvedelem.hu/cikk/113638_felkeszules_a_balkani_missziora
tessék, érdekességként