Értsd meg, hiába hallod mindenhonnan a paneleket, hogy nincs befolyásuk, Macron embere, kinek ki a bizalmasa, ez nekünk biztos nem jó, lényegtelen. Ez egy hosszú folyamat. Migránssimogató? Oké, legyen. A médiának jó volt, tetszett. Orbánék mégis őt jelölték. Ők többet tudnak, fogadjuk el.
Ha az utált Macron ameddig létezik nem pofázik bele a magyar belpolitikába, max. a Momentum van talpon nálunk a franciák köreiből, akkor az nekünk jó, főleg, hogy a Momentum nem parlamenti párt és tök mindegy, hogy a partvonalról mit kiabálnak be.
A franciáknál és a németeknél is előbb-utóbb választások lesznek. Nem Macron fog nyerni és Merkel pedig már indulni sem fog. A német vonal gyengült. Merkelnek NINCS igazán utódja (Orbán sosem anyázta Merkelt pont emiatt, mert NINCS NÁLA JOBB akit egy koala - köszönhetően a német választási rendszernek - elfogadna). A franciáknál pedig csak jobb, vagy hasonló helyzet várható.
Egyszerűen 2022ig - hacsak meteorit nem esik ránk, vagy Paks nem robban fel - valószínűleg nyugalom lesz. És ez nekünk csak jó. Ha az EUban is gyengül a harc MO ellen, tényleg csak a napi Orbán bukásokat kell majd megtudnunk Dobrevtől és a Momentumosoktól, meg még ki tudja kitől, akkor egy szép fejlődési irány várható.
Nem hinném, hogy neoliberális agymenés lesz 5 évig. Lagardot sem véletlenül akarták kicsinálni a kezdetektől fogva. Macron és Merkel pedig már a múlt. Hogy akik utána jönnek, azok mire lesznek képesek? Sokkal rosszabb, mint 2015 óta nem hinném, hogy lesz.
Salvini még csak belgyminiszter. Az olasz választások után térjünk vissza erre témára. Az EU pedig kompromisszumokra épül. Ha te elveszed az én játékom, akkor én is a tiédet. De ha hagysz játszani a negyedik vonalban, kicsiben, hogy fontosnak érezzem magam, én a zöld, akkor én nem firtatom mit csinálsz a La Ligában.
Donáth Annáék azon akadtak ki, hogy nem tudta senki, hogy Járóka Fideszes, és elkezdtek ellene kampányolni, hogy a népek tudják meg, hogy Járóka Fideszes. Járókát mindenki ismeri ...
Ameddig ez a szint megy, nem pedig ahogy Járóka kezelte ("Jó dolog, hogy két magyar EP-alelnök van"), addig sok nem fog változni országos szinten. Én sem vagyok oda Dobrevért, sőt, de ez van. Ha Járóka pozitívumként értékeli, legyen.